drop-downlijst direct opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:05:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een php bestand met daar in een gegenereerde lijst. Het bevat veen x aantal regels vanuit een database tabel(1).
Iedere regel bevat een form. En op dat form heb ik een hidden id. Die gebruik ik om een record te kunnen selecteren.
Maar op ieder form heb ik ook een drop-down veld/lijst. Deze is gegenereerd uit een andere database tabel(2). De id daarvan wil ik opslaan in tabel(1).

Hiervoor wil ik een MySQLi commando gebruiken met het SQL statement UPDATE.

Maar mijn vraag is nu, hoe kan ik query direct starten als ik mijn keuze heb gemaakt in de dropdown. Ik wil dan eigenlijk geen ander knopje hoeven in te drukken.

ALvast vriendelijk bedankt.

Frits van Leeuwen
Gewijzigd op 01/11/2023 18:59:50 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 09:39:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2023 23:32:02
Quote Anchor link
Met jQuery is dit niet hee lastig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select id="selectbox">
  <option value="optie1">Optie 1</option>
  <option value="optie2">Optie 2</option>
  <option value="optie3">Optie 3</option>
</select>
<div id="result"></div>


En de Javascript code. Vergeet niet jQuery toe te voegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$(document).ready(function() {
  $('#selectbox').change(function() {
    // Haal de geselecteerde waarde op
    var selectedValue = $(this).val();
    
    // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
    $.ajax({
      url: 'ajax_select.php',
      type: 'GET',
      data: { option: selectedValue },
      dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
      success: function(data) {
        // Verwerk de succesvolle respons hier
        $('#result').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
      },
      error: function(xhr, status, error) {
        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
      }
    });
  });
});


Ik raad wel aan om in je ajax_select.php goede controle te bouwen op de invoervalidatie. Een UPDATE-query moet hopelijk geen probleem zijn voor je. En maak ook goede foutafhandeling aan de hand van je return-waarde bij je succes-event.
Gewijzigd op 08/10/2023 23:33:06 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:58:34
Quote Anchor link
- Ariën - bedankt voor de snelle reactie.
Ik kan er nu niet direct mee aan de slag, maar ik hoop dat morgen wel te kunnen. Mijn FORM is met $_POST Is dat geen probleem? Ik zie immers dat je GET gebruikt in de code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 00:26:30
Quote Anchor link
Dan gebruik je POST i.p.v. GET
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 11:22:26
Quote Anchor link
In php heb ik de volgende code nu staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                        <option value='0'> </option>";
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='resultselect_necessary_packaging'></div>";


Ik voeg die code op elke regel in, zodat ik een HTML tabel kan genereren.

Dat werkt prima. Maar als ik dan de volgende code er in zet start de pagina niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
    $(document).ready(function() {
        $('#verpakkingen').change(function() {
            // Haal de geselecteerde waarde op
            var selectedValue = $(this).val();

            // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
            $.ajax({
                url: 'necessary_packaging.php',
                type: 'POST',
                data: { option: selectedValue },
                dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
                success: function(data) {
                    // Verwerk de succesvolle respons hier
                    $('#resultselect_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                },
                error: function(xhr, status, error) {
                    alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                }
            });
        });
    });


Verder heb ik deze code er in staan om afte vangen wat er moet gebeuren als de dropdown gebruikt wordt. (maar ik heb nu wel het vermoede dat het anders moet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 11:43:04
Quote Anchor link
Wordt de AJAX-request uitgevoerd? Heb je dat al gecontroleerd in de browser?
Heb je de jQuery library al ingeladen?

Verder vergeet je ook je data in je query te escapen!!


Vanwaar een metatag voor de redirect? Die heb je niet nodig voor AJAX.
Gewijzigd op 09/10/2023 11:45:11 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 13:16:03
Quote Anchor link
Ik heb alles in 1 bestand staan. Zonder de jquery code start de pagina en zie ik netjes de tabel met overal het drop-down veld er bij. Ik kan daar een selectie maken, maar na verversen van de pagina is dat weer weg.

Is de volgorde van belang waarin ik de boel open?

De volgende 2 regels heb ik staan in de HTML header. Daarmee laad ik toch de jquery?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery-ui.min.css" type="text/css" media="all">
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery.ui.theme.min.css" type="text/css" media="all">


De jquery code staat vrijwel boven aan in dit php bestand.


Die metatag kan inderdaad nu weg. (Is nu weg)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 15:16:21
Quote Anchor link
Dat is geen jQuery, maar stylesheets voor de theme van het additionele jQueryUI.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 17:13:02
Quote Anchor link
Oke... En de volgende regel heb ik vrijwel onderaan staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/jquery-ui.min.js" ></script>

Als dit ook niets is, zou je me kunnen vertellen wat voor regel ik waar moet plaatsen?
Gewijzigd op 09/10/2023 17:19:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 17:29:18
Quote Anchor link
JqueryUI is geen jQuery.

Kijk hier eens: https://releases.jquery.com/

Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.
Gewijzigd op 09/10/2023 17:30:38 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2023 19:01:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/10/2023 17:29:18:
Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.

Waarom?

Persoonlijk en professioneel hekel ik dergelijke CDNs.
Er zijn zelfs speciale populaire browserplugins tegen die CDN's, zoals Decentralyyes.
En met reden, want jQuery.com is van een anoniem bedrijf in California, in de VS.
Dan geldt wederom dat Europa er geen verdrag meer mee heeft, sinds 'Safe Harbour' en 'Privacy Shield', dus je begeeft je juridisch op dun ijs.
Ik zou het ten alle tijde afraden.

De workaround is simpel, gewoon zelf de laatste versie downloaden en via je eigen server hosten, dan is het hele probleem opgelost. Geldt ook voor al die gratis lettertypen in die 'gratis' Wordpress templates. Gewoon niet doen. Is slecht.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 19:12:48
Quote Anchor link
Ik ben het met Ad Fundum eens.
Maar als ik op de link klik om jquery te downloaden, krijg ik een heleboel code tekst in beeld. Hoe kan ik dan jquery zelf hosten? Ik heb nu de tekst maar opgeslagen op mijn computer met de naam code.jquery.com_jquery-3.7.1.min. Daarna heb ik deze naar de server overgezet met de naam en gaf het de naam jquery-3.7.1.min.js. Deze naam gaf ik omdat ik meer bestanden zag met een sortgelijke naam. Ik denk eerdere versies. (3.4.1 en 3.5.1) Ze staan vanuit de hoofdmap van de site in de map /js/jquery

Nu hou ik over de vraag hoe ik dat dan moet gebruiken. Dus hoe laad ik het en hoe roep ik het aan.
Gewijzigd op 09/10/2023 19:32:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 19:21:33
Quote Anchor link
Net zoals je een html-bestand kan hosten. Opslaan als een .js file, en aanroepen in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="jquery.min.js"></script>


Basis van HTML eigenlijk ;-)
Gewijzigd op 09/10/2023 19:22:18 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 21:30:36
Quote Anchor link
Bedankt voor zo ver. Met de informatie die ik hier kreeg ben ik verder gegaan en probeerde het aan de praat te krijgen.
Ik heb ook op internet door gezocht en vond wel een paar kleine verbeterpunten, Waardoor nu de pagina in beeld blijft.

Maar verder kom ik nu niet. De fout die ik nu heb, is de volgende:
Ik kan in mijn drop-downlist een keuze maken. Deze blijft in beeld zolang ik de pagina niet ververs.
Het is voor mij duidelijk dat er niets wordt bewaard in een tabel. Hierdoor zijn mijn drop-downvelden altijd leeg na een refresh.

Ik zet de code nog even op een rij.

Ik heb 1 bestand. Daar in staat de volgende php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
    $TotaalTabel_packings = "";
    $i_packings = 1;
  
    $query_packings = "SELECT id, name, height, width, depth, location
                        FROM prstshp_collect_packings
                        ORDER BY name,height,width,depth;";    
    $result_packings = mysqli_query( $con,$query_packings );
    $n_packings = mysqli_num_rows( $result_packings );
    
    $selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                <option value='0'> </option>";
    
    $query_necessary_packaging = "SELECT id, producttype, quantity, id_packing
                        FROM prstshp_collect_productstype_packing
                        ORDER BY quantity, producttype;";                
    $result_necessary_packaging = mysqli_query( $con,$query_necessary_packaging );
    $n_necessary_packaging = mysqli_num_rows( $result_necessary_packaging );
    
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='result_update_necessary_packaging'></div>";
        
    while ( $rows = mysqli_fetch_array( $result_necessary_packaging, MYSQLI_ASSOC ) )
    {
        $id = $rows["id"];
        $producttype = $rows["producttype"];
        $quantity = $rows["quantity"];
        $id_packing = $rows["id_packing"];
        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "<form name = 'form_necessary_packaging".$id."' method = 'POST' action='necessary_packaging.php'>
                                    <tr class='normaaal_tabel'>
                                        <td><input type = 'hidden' name = 'id'  value = '".$id."'> ".$quantity."x ".$producttype."</td>
                                        <td>";
        $TotaalTabel_necessary_packaging .=    $selectielijst_packings;
        
            
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "</td><td>";
                                    
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="
                    <button type = 'submit' name = 'Verwijderen' class = 'button_administratie' alt = 'Verwijderen' >
                        <img src = 'img/administratie/delete.png' alt = 'Verwijderen' name = 'Verwijderen".$id."' class = 'check_administratie' style = 'float:left' >
                    </button>";                        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="</td></tr></form>";
        $id = "";
    }
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
    }
    if(isset($_POST['Verwijderen'])){
        $id = $_POST['id'];
        
        $query_del_necessary_packaging = "Delete FROM prstshp_collect_productstype_packing WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        mysqli_query($con, $query_del_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_del_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }


In de header van de HTML staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <script src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/jquery-3.7.1.min.js" ></script>
    <script>
        $(document).ready(function() {
            $('#verpakkingen').change(function() {
                // Haal de geselecteerde waarde op
                var selectedOption = $(this).val('id');

                // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
                $.ajax({
                    url: 'necessary_packaging.php',
                    type: 'POST',
                    data: { option: selectedOption  },
                    success: function(data) {
                        // Verwerk de succesvolle respons hier
                        $('$result_update_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                    },
                    error: function(xhr, status, error) {
                        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                    }
                });
            });
        });
    </script>


En in de body van dde HTML heb ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                                <table class = "Tabelregel" >
                                    <tr>
                                    <th><label for="aantal x producttype">aantal x producttype</label></th>
                                    <th><label for="Benodigde verpakking">Benodigde verpakking</label></th>
                                    <th>   </th>
                                    </tr>
                                    <?php echo $TotaalTabel_necessary_packaging; ?>
                                </table>


Ik heb even de code er uitgelicht om niet teveel afgeleid te worden door de rest van de code in het bestand. Ik vermoed dat aan de hand van de gegeven stukjes code, jullie wel een indruk hebben wat er waar mis gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 21:35:43
Quote Anchor link
Het eerste wat we willen weten is of necessary_packaging.php uitgevoerd wordt, en de response. Kijk eens in de debugtool van je browser in de netwerktab.

Als voorbeeld:
Afbeelding
Gewijzigd op 10/10/2023 21:39:35 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:16:27
Quote Anchor link
necessary_packaging.php is het bestand dat deze codes heeft. Alles staat in het zelfde bestand, dus die roep ik ook aan.
Ik gebruik MS Edge, Ik kan wel de tool openen om dan Netwerk te kiezen, maar ik begrijp daar niet veel van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:20:18
Quote Anchor link
Wat zie je daar dan?
Zie je daar de URL's die vanuit je site worden opgevraagd? En zo ja, ook je necessary_packaging.php?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:48:35
Quote Anchor link
Ik zie mijn eigen URL. Maar omdat ik de pagina niet heb gekoppeld, moet ik necessary_packaging.php aan de URLplakken om hem te openen. Dan zie ik de pagina in de tool genooemd worden.
maar ik zie in de tool niets gebeuren als ik een keuze maak. Behalve als ik een keuze maak op de eerste regel in de tabel. Niet dat hij het gegeven onthoud, maar gebeurt meer dan op andere regels.

Toevoeging op 10/10/2023 22:49:37:

Is het een idee dat ik de link naar het necessary_packaging.php geef?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:51:14
Quote Anchor link
Dan vrees ik dat er geen AJAX request wordt ingeladen.

Heb je de jQuery ingeladen?
En kan je anders even een testcase link laten zien?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:56:04
Quote Anchor link
Ik heb mijn code laten zien. Daarin staat toch dat jquery geladen wordt?
En ik zag die ook in de tool voorbij komen. Zelf denk ik dat er iets mis is met de code.
Zal ik je in een PM de link sturen?
Het is allemaal in test. je kan er niets mee verzieken.
Gewijzigd op 10/10/2023 22:57:08 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:57:53
Quote Anchor link
Niet via PM, daar kunnen anderen niet bij.
Graag via dit topic, en als het om gevoelige data gaat, beperk je het enkel tot wat nodig is.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.