droprate [advies/suggestie nodig]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Marco Eilander

Marco Eilander

02/08/2015 20:43:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een RPG spel, maar ik zit met het volgende probleem.
Ik heb alle items een bepaald droprate gegeven, maar heb geen flauw idee, hoe ik dat het beste kan gebruiken.

Als ik een random gebruik zit ik ook weer met een probleem :
Stel dat de random 100 is, kan die uit alle items kiezen met een droprate lager dan 100.

Hoe hoger de droprate, hoe groter de kans, dat je die item krijgt.

Heeft iemand hier ervaring mee en mij op weg kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:21:19
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 11:25:50
Quote Anchor link
Ik ben hier niet bekend mee maar je kunt wel als je een droprate tussen 1-100 hebt een array maken.

Wanneer je bijvoorbeeld een item hebt met droprate 84 dan zet je 84 keer dat item's ID in die array. Heb je een droprate van 20 dan zet je 20 keer het ID van bijbehorende item in die array. Wanneer je alle items in de array hebt gepropt, haal je er één random tussenuit.

Zo berekende ik vroeger ook het gemiddelde van mijn cijferlijst met proefwerken die dubbel meetelden. Dan telde ik dat proefwerk er gewoon twee keer bij op en ook twee keer bij het totaal erbij.

Zo heb je meer kans dat je een item uit de array haalt met een hogere droprate (omdat deze er vaker in staat, is de kans hoger dat je hem eruit loot).

Er zullen ongetwijfeld makkelijkere manieren hiervoor bestaan, maar daar zou ik zo niet op kunnen komen omdat ik ook niet over die kennis beschik.
Heel veel succes in ieder geval!
Gewijzigd op 03/08/2015 11:26:04 door Eschwin Moerkerken
 
Marco Eilander

Marco Eilander

03/08/2015 11:50:11
Quote Anchor link
Als er een like optie was, had ik je een like gegeven. :p
Kan het kwaad als er in een array 300+ mogelijkheden zitten? Aangezien bepaalde monsters meerdere items kunnen droppen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 11:54:54
Quote Anchor link
Ik denk dat het best wel kwaad kan, waarom doe je niet een droprate tussen de 1 en de 10 om hier eens mee te testen.

Verder ben ik er wel van overtuigd dat er betere oplossingen te vinden zijn hier voor!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/08/2015 12:32:57
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeldje in javascript :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var itemObject = {
    "item1" : [1,6,9,4,7],
    "item2" : [2,3],
    "item3" : [1,2,3,4,5,6,7,8,9,0]
}

var nr = Math.floor(Math.random() *10);

for(item in itemObject) {
    if(itemObject[item].indexOf(nr) > -1){
        console.log("Item " + item + "dropped")
    }
}


Dit zou ik ongeveer doen.

Je maakt een array met de items die gedropped kunnen worden (voor die specifieke kill)
Vervolgens assign je een x aantal (unieke) nummers aan die items.

Ik heb in dit geval voor stappen van 10% gekozen (vanwege gemak)

Dan assign je , in het geval van 10% , 1 random nummer van 0 tot 9 aan (omdat javascript math random tussen de 0 en 9 geeft :P).

Vervolgens genereer je een random nummer, en ga je over je items itereren. Heeft dat item jou random nummer geassigned gekregen, dan is hij gedropped, staat het nummer er niet in is hij niet dropt

Hopelijk kun je er iets mee :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.