een link in phpmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

16/09/2010 17:14:49
Quote Anchor link
Weet iemand hoe ik een link mee kan sturen in phpmail?

alvast bedankt

Jef
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 16:50:00
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

16/09/2010 17:17:49
Quote Anchor link
Een html mail sturen ipv van plain text mail.
Kan je gwn html in je mail gebruiken..

Nice PHP HTML Mail
Gewijzigd op 16/09/2010 17:18:34 door Wouter De Schuyter
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

16/09/2010 17:22:32
Quote Anchor link
Dit is mijn emailcode en ik stuur een afbeelding via html mee dus dan zou hij toch ook gewoon die link moeten doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$id
= $_POST[id];
$naam = $_POST[naamverzend];
$mailverzend = $_POST[mailverzend];
$naamontvang = $_POST[naamontvang];
$emailontvang = $_POST[emailontvang];
$bericht = $_POST[bericht];
$link = '<a href="www.bw-online.nl/test.php?id=$id"</a>';


$to = $_POST[emailontvang];
$subject = "$naam wijst u op deze advertentie op bw-online.nl";
$txt = "<p>Beste $naamontvang,</p>";
$txt .= "$naam wilt u wijzen op de volgende advertentie:";
$txt .= "$link"."<br>";
$txt .= "Het volgende bericht werd toegevoegd:"."<br>";
$txt .= "bericht"."<br>";
$txt .= "<img src=\"http://www.bw-online.nl/images/logoemail.jpg\" />";
$headers = "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
$headers .= "Content-type:text/html;charset=iso-8859-1" . "\r\n";
$headers .= "From: $mailverzend";

mail($to,$subject,$txt,$headers);
echo("De advertentie is doorgestuurd");
?>

<a href="../test.php?id=<?php echo($id) ?>">Terug naar de advertentie</a>
 

16/09/2010 17:28:36
Quote Anchor link
mail injections.
Gebruik liever swiftmailer, o.i.d.
Verder horen variabelen ook buiten quotes.
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

16/09/2010 17:32:34
Quote Anchor link
ja ik wil het hierna nog beschermen tegen injecties en ik wou het graag met phpmail proberen maar dat is dus niet mogelijk?
 

16/09/2010 17:40:48
Quote Anchor link
Het is wel mogelijk, maar het is een gepruts + onhandig. Ook is het een beetje zinloos om opnieuw het wiel uit te vinden.
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

16/09/2010 17:42:35
Quote Anchor link
maar dat swiftmailer kan ik gewoon gebruiken zonder iets te installeren of in de php ini? daar kan ik namelijk niet bij!
 

16/09/2010 17:44:28
Quote Anchor link
JA.
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

16/09/2010 17:46:13
Quote Anchor link
oke dan ga ik er is goed naar kijken! dankje! sorry ben een beginner he ;)
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/09/2010 17:56:14
Quote Anchor link
Hij bedoelt het goed :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.