eigen zwarte besturingsysteem (achtergrond)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 15:21:27
Quote Anchor link
Beste Leden
ik wil mijn eigen besturingsysteem gaan ontwikkelen

in de stijl van apple,



welk programmeertaal is het meest geschikt voor mij?


wie kan mij helpen.


https://ibb.co/m0VgdDb

Toevoeging op 22/05/2021 15:26:50:

https://www.youtube.com/watch?v=YbXHU7W7Its
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 10:14:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2021 15:40:23
Quote Anchor link
Niet vervelend bedoeld, maar als dit je eerste vraag is, dan lijkt de bouw van een eigen Operating System erg hoog gegrepen.

Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

https://nl.wikihow.com/Een-besturingssysteem-maken
Gewijzigd op 22/05/2021 15:41:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/05/2021 15:53:02
Quote Anchor link
Het OS van Apple is UNIX.

Wil je programmas e.d. ontwikkelen, download Xcode :

https://developer.apple.com/xcode/
 
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 16:43:37
Quote Anchor link
hey dankjewel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/05/2021 08:32:04
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je een besturingssysteem wilt maken? Want dat gaat je nooit lukken.

In de video gaat het slechts om het aanpassen van Linux, een bestaand systeem.
Dat kun je er uit laten zien zoals je wilt, zonder te programmeren.
Je kunt zelfs in Windows 10 een donker thema selecteren, dan hoef je niets aan je PC te veranderen.

Als je een besturingssysteem wilt samenstellen in de stijl van Apple, installeer dan het systeem FreeBSD (OSX is gebaseerd op BSD UNIX) samen met Gnome, dat heeft erg veel weg de interface van Apple.

FreeBSD is feitelijk een besturingssysteem waarmee je een PC kan besturen met commando's.
Gnome is wat ze noemen een window manager, voor alles wat grafisch is in vensters.
Voor Gnome zijn er veel thema's te krijgen, zoals dit donker thema.

Als je hierna nog je eigen besturingssysteem wilt programmeren, moet je les gaan nemen in computerwetenschap en vaardig worden in C. Voor een basisbegrip kan je het boek kopen The C Programming Language. Ook onze PHP-taal is gemaakt met C.
Dan kom je er al waarschijnlijk achter dat Corona niet lang genoeg zal duren om het zelf te doen ;-)
Gewijzigd op 23/05/2021 08:32:26 door Ad Fundum
 
Willem vp

Willem vp

23/05/2021 16:35:57
Quote Anchor link
Als je echt zelf een besturingssysteem wilt maken, dan is het wellicht handig om met een scheef oog te kijken naar Minix. Die gebruikt een microkernel in plaats van een monolotische (zoals Linux en BSD) en dat scheelt best wel in de hoeveelheid code die je moet schrijven om de boel aan de praat te krijgen.

Een voordeel van een microkernel is dat device drivers niet in kernel mode draaien, maar in user mode, waardoor de kans kleiner is dat een buggy device driver je systeem onderuit haalt. In theorie is een microkernel iets langzamer doordat je meer context switches hebt, maar zeker met de CPU's van tegenwoordig valt dat heel erg mee.

Dat gezegd hebbende: begin er alleen aan als je verder geen plannen met je leven hebt. Aan de Linux-kernel hebben inmiddels meer dan 15000 ontwikkelaars gewerkt.

Toevoeging op 24/05/2021 13:50:28:

- Ariën - op 22/05/2021 15:40:23:
Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

C# wordt niet naar machinetaal gecompileerd, maar naar bytecode (MSIL, om precies te zijn), waardoor er dus nog een bytecode interpreter nodig is om het programma uit te voeren (bij C# is dat CLR, de virtuele machine van ASP.NET). Dat maakt C# volledig ongeschikt om een besturingssysteem in te schrijven. Voor talen als Java geldt dit ook (al worden er dan een andere bytecode en virtual machine gebruikt).

C++ zou in theorie wel kunnen, maar zet ik zelf ook niet hoog op de ladder, omdat de taal té complex is. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om code te schrijven die leesbaar is voor een andere programmeur en portable tussen verschillende architecturen. Je ziet dan ook dat programma's met een grote codebase voornamelijk C gebruiken.

Als ik kijk naar de Linux-kernel, dan bevat die net iets meer dan 1900 regels C++-code (lege regels, commentaar en header-files niet meegeteld). Het aantal regels C-code is meer dan 14 miljoen. Assembly is een goede tweede met ruim 230 duizend coderegels.
 
Thom nvt

Thom nvt

25/05/2021 07:16:56
Quote Anchor link
Als je écht een volledig eigen OS wil schrijven en dit is je eerste vraag dan heb je m.i. nog een hoop te leren/ben je er niet klaar voor. Een OS bouwen is ontzettend veel werk en erg complex.

Een goede bron van kennis is OSDev.org: https://wiki.osdev.org/ http://forum.osdev.org/.
Er zijn hier en daar wat tutorials maar die moet je vooral zien als richtlijn en niet klakkeloos overnemen (er zitten nogal wat bugs in).

Lees vooral de Required knowledge en Beginner mistakes pagina's daar eens door, dat geeft een idee van wat het allemaal behelst.

Als je een bestaand OS wil aanpassen (UNIX/Linux) zijn er zat andere resources te vinden, dat is echter een zo veel omvattend onderwerp dat ik daar niet allemaal linkjes van ga plaatsen.
 
Yasien trabih

yasien trabih

25/05/2021 07:44:38
Quote Anchor link
ik ga eens kijken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.