E-mailscript werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

30/01/2007 22:59:00
Quote Anchor link
Eerst en vooral: ik weet bitter weinig van php, maar om daar iets aan te veranderen probeer ik enkele scripts te schrijven en mijn weg te zoeken, maar nu zit ik helemaal vast: ik had een script geschreven, het werkte perfect, ik heb dan de layout gedaan, en het werkte niet meer. Ook als ik de layout weer weg doe lukt het niet meer. Ik heb wss per ongeluk ergens iets weg gedaan dat moest blijven staan, maar na enkele uren heb ik het nog altijd niet gevonden.
Is hier iemand die mij kan helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
<html>
<?php
error_reporting (E_ALL);
function
isValidEmail($email){
    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email)){
        list($Username, $Domain) = split("@",$email);
        if(getmxrr($Domain, $MXHost)){
            return true;
        }
else {
            if(fsockopen($Domain, 25, $errno, $errstr, 30)){
                return true;
            }
else {
                return false;
            }
        }
    }
else {
        return false;
    }  
}

?>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Mail Deamon</title>
<!-- TinyMCE -->
<script language="javascript" type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        plugins : "table,advhr,advimage,advlink,preview,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen",
        theme_advanced_buttons1_add : "fontselect,fontsizeselect",
        theme_advanced_buttons2_add : "separator,preview,separator,forecolor,backcolor",
        theme_advanced_buttons2_add_before: "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,separator,search,replace,separator",
        theme_advanced_buttons3_add_before : "tablecontrols,separator",
        theme_advanced_buttons3_add : "advhr,separator,print,separator,ltr,rtl,separator,fullscreen",
        theme_advanced_toolbar_location : "top",
        theme_advanced_toolbar_align : "left",
        theme_advanced_path_location : "bottom",
        plugin_insertdate_dateFormat : "%Y-%m-%d",
        plugin_insertdate_timeFormat : "%H:%M:%S",
        extended_valid_elements : "hr[class|width|size|noshade],font[face|size|color|style],span[class|align|style]",
        theme_advanced_resize_horizontal : false,
        theme_advanced_resizing : false
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->
<style type="text/css">
<!--
body {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    background-color: #F0F0EE;
    margin:0px;
    font-size: 11px;
}
td {
    font-size: 11px;
}
.groen {color: #009900}
.rood {color: #FF3300}
.titel {font-size: 18px}
input {border:1px solid #CCCCCC; background-color:#FFFFFF;}
-->
</style>
</head>
<body>
<table width="100%" cellspacing="3"><tr><td align="center"><span class="titel">Mail Deamon</span></td></tr><tr><td align="center">
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" name="emailForm">
    <table cellspacing="3">
        <tr><td width="84" align="right">Van (Naam):</td><td><input name="from" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['from']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['from'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $fromIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $fromIs = "true";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Van (E-mail):</td><td><input name="fromMail" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['fromMail']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if (isValidEmail($_POST['fromMail'])){
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $fromMailIs = "true";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- Onjuist e-mailadres</span>";
                $fromMailIs = "false";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Aan (E-mail):</td><td><input name="to" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['to']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if (isValidEmail($_POST['to'])){
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $toIs = "true";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- Onjuist e-mailadres</span>";
                $toIs = "false";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Onderwerp:</td><td><input name="subject" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['subject']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['subject'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $subjectIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $subjectIs = "true";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td colspan="2">Bericht:&nbsp;
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['message'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $massageIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $messageIs = "true";
            }
        }

        ?>

        <br><textarea name="message" cols="120" rows="20"><?php if (isset($_POST['submit'])){ echo $_POST['message']; } ?></textarea></td></tr>
        <tr><td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($fromIs == "true"){
                if ($fromMailIs == "true"){
                    if ($toIs == "true"){
                        if ($subjectIs == "true"){
                            if ($messageIs == "true"){
                                $headers = "From: ".$_POST['from']." <".$_POST['fromMail'].">\n";
                                $headers .= "Message-ID: <".$now."maildeamon@".$_SERVER['SERVER_NAME'].">\n";
                                $headers .= "X-Mailer: PHP v".phpversion()."\n";
                                $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
                                //$headers .= "Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"";
                                $headers .= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1\"";
                                //$headers .= "Content-Type: multipart/related; boundary=\"{$mime_boundary}\"\n";
                                //$message = $_POST['message'];

                                $message = nl2br($_POST['message']);
                                mail ($_POST['to'], $_POST['subject'], $message, $headers);
                                $okIs = "true";
                            }
                        }
                    }
                }
            }

            if ($okIs == "true"){
                echo "<span class=\"groen\"><-- E-mail met succes verzonden</span>";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- E-mail niet verzonden</span>";
            }
        }

        ?>

        </td></tr>
    </table>
</form>
</td></tr></table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 02:43:16
 
Nick Mulder

Nick Mulder

30/01/2007 23:18:00
Quote Anchor link
Prima script verder, maar 3 puntjes: je verstuurd niks; mail(), als je het zelf had gemaakt wist je dit en nl2br bij contenttype plain/text?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

30/01/2007 23:24:00
Quote Anchor link
Ik snap helemaal niet wat je bedoelt:
1. Ik heb het wel degelijk zelf geschreven, in die zin dat ik van verschillende plekken op internet stukjes code heb gezocht en die dan met mijn eigen kennis aangevuld. Ik begrijp voor 100% wat hier staat.
2. Ik verstuur niks? daar kan ik helemaal niet volgen, zoals ik het zie staat er:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mail ($_POST['to'], $_POST['subject'], $message, $headers);

3. Als je goed gekeken had zou je gezien hebben dat voor Content-Type text/plain een dubbele // staat, die speelt dus niet mee, dat is een overblijfseltje van vorige experimenten toen ik nog geen nl2br had en geen tinyMCE in mijn script. Sinds ik html er heb bijgebracht gebruikt het script da andere Content-Type regel, die van text/html natuurlijk. Maar goed, ik heb de regel met dubbele // volledig weggehaald, maar dat lost het probleem niet op.

Groetjes
Hansje
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/01/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Je voert nu de mail functie uit zonder de returnwaarde te controleren. Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (mail ()) {
        // mail verzonden
    }
?>

Verder is deze methode om te kijken of een form verzonden is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if (isset($_POST['submit'])){
?>

niet de juiste. Gebruik in plaats daarvan liever:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    }

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

31/01/2007 08:30:00
Quote Anchor link
Het probleem lag niet in het script, de SMTP server van de host was tijdelijk uitgevallen, mijn mailbox zit nu helemaal vol met test-berichten :-P.
@ Jan Koehoorn: Bedankt! Ik ga zeker nog verder experimenteren met de returnwaarde van de e-mail en de methode of de form verzonden is.

Groetjes
Hansje
 
Nick Mulder

Nick Mulder

31/01/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Ok, ik zat op me psp dat te typen... klein beeldscherm is niet echt handig om mee scripts te lezen en te typen =P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.