Error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »
Marc -

Marc -

13/12/2011 20:45:12
Quote Anchor link
na

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$login_guery
= mysql_query("SELECT COUNT(`user_id`) as `count`, `user_id` FROM `users` WHERE `username`='$username' AND `password`='".md5($password)."'") or die(mysql_error());
?>


krijg ik :

Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT(),...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause

iemand een idee?
Gewijzigd op 13/12/2011 20:46:20 door Marc -
 
PHP hulp

PHP hulp

15/06/2024 05:47:00
 
Eddy B

Eddy B

13/12/2011 20:52:31
Quote Anchor link
http://lmgtfy.com/?q=Mixing+of+GROUP+columns+with+no+GROUP+
columns+is+illegal+if+there+is+no+GROUP+BY+clause

Jep, zo simpel is het.
Gewijzigd op 13/12/2011 20:55:18 door Eddy B
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 20:55:35
Quote Anchor link
Ik kan niet echt engels maar betekent het dan dat ik GROUP BY er bij moet plaatsen?
Gewijzigd op 13/12/2011 20:55:57 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2011 20:59:38
Quote Anchor link
ja
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 21:01:07
Quote Anchor link
en even om het te snappen: dat komt omdat ik count() gebruiken, dan moet er altijd GROUP BY bij?

Toevoeging op 13/12/2011 21:04:25:

Het werkt iniedergeval wel al! alleen ik doe nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$login_guery
= mysql_query("SELECT COUNT(`user_id`) as `count`, `user_id` FROM `users` WHERE `username`='$username' AND `password`='".md5($password)."' GROUP BY `user_id`") or die(mysql_error());


?>



maar wat nou als ik ipv user_id username of password had gedaan, wat was het verschil dan geweest?
 
Aad B

Aad B

13/12/2011 21:15:29
Quote Anchor link
Het verschil ligt in de samenstelling van je query attributen, je kan niet het ene attribuut tellen (count) en het andere niet, je moet het andere attribuut dan grouperen (GROUP BY). Een van de basis regels van SQL maar ook eigenlijk meer een grondregel van verzamelingenleer. Verdiep je in de basis van SQL. Begin eens met lezen van SQL in de praktijk van H.B. Eilers, oeroud maar wel de basis!
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 21:16:21
Quote Anchor link
oke bedankt voor jullie hulp ;P
 
- -

- -

13/12/2011 22:23:04
Quote Anchor link
Kijkt niemand nu even verder wat marc met deze query probeert te bereiken??

Marc ik denk dat je even naar de functie mysql_num_rows moet kijken.
Ik denk dat die namelijk ook doet wat jij wilt bereiken... Je gebruikt dit stukje code om in te loggen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$login_guery
= mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE username='".$username."' AND password='".md5($password)."'") or die(mysql_error());

$login_count = mysql_num_rows($login_query);

// Je moet geen dubbele gebruikersnamen in je database hebben staan vandaar de vergelijking met 1
if($login_count === 1)
    // set session & redirect
else
    // Error
Gewijzigd op 13/12/2011 22:23:24 door - -
 
Victor -

Victor -

13/12/2011 22:29:20
Quote Anchor link
@Martijn Boshoven: Waarom zou je een php functie gebruiken als het ook met SQL alleen kan?
 
Aad B

Aad B

13/12/2011 22:30:54
Quote Anchor link
Tja, andere tips zijn: Gebruik geen die() en gebruik geen back-ticks in je query's.
Verder was het niet de vraag van TS om inhoudelijk en functioneel de toepassing van de query te beoordelen. Ik zou zeggen stuur een PM.
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 22:40:12
Quote Anchor link
Ja ik wil hier inderdaad een login script mee maken, maar het wekt nu. Dus dit is toch goed zo? Of toch wel
Num row gebruiken?

Toevoeging op 13/12/2011 22:42:48:

En waarom geen die en backticks gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

13/12/2011 22:45:55
Quote Anchor link
@Aad, we zijn hier op het forum dus alleen om de vraag te beantwoorden? Tips om de code/denkwijze van de TS beter te maken zijn onnodig? Ik denk dat dit forum juist zo actief en goed is op dit moment omdat we daarnaast ook nog tips gebruiken.

@Marc, ik denk dat je eens moet kijken naar het project wat ik nu aan het opzetten ben: SQL Boilerplate. Hier staan(/komen te staan) een heleboel scripts met juiste voorbeelden van het maken en uitvoeren van SQL verbindingen of queries. Ook fout afhandelingen en dat soort dingen horen erbij.

>> Waarom geen die gebruiken?
Omdat je nooit iemand of iets mag laten dood gaan als er iets fout gaat. Handel de fout keurig af, laat hem zien of plaats het in een log file. Maar laat nooit de hele pagina scripting stoppen omdat er iets doms in de query fout gaat.

>> en backtricks?
En backtricks zijn een beetje de zwarte schapen van SQL, precies zoals de escaped quotes in PHP. Het is handig om te gebruiken, maar als je ze niet gebruikt denk je meer na bij je code en zorg je dat je query sowieso goed is.
Wat doen backtricks? Deze voorkomen dat SQL reserved words ziet als onderdeel van de query, maar eigenlijk moet je nooit reserved words gebruiken in een tabelnaam.
Gewijzigd op 13/12/2011 22:49:56 door Wouter J
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 23:06:42
Quote Anchor link
Oke bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik ga gelijk er naar kijken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.