Form data --> javascript var

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Fabian W

Fabian W

21/07/2014 22:18:03
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een vraag over het processen van data uit een form naar javascript variabelen.
Hoe kan ik de variabele steeds wijzigen met een form?
Dus wat moet ik gebruiken voor action, method, input type etc. in het form.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<body>
    
<form id="natuur">
Boom:<select id="boom1"><option value="eik">Eik</option><option value="den">Dennenboom</option><option value="spar">Spar</option></select>
Onderdeel:<select id="part1"><option value="blad">Blad</option><option value="stam">Stam</option><option value="tak">Tak</option></select>
<input id="go_button" type="button" value="go"></input></form>  

<script type="text/javascript">
var boom = document.getElementById("boom1").value
var part = document.getElementById("part1").value
document.write(boom);
document.write("<br>");
document.write(part);
</script>

</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:19:17
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 22:28:16
Quote Anchor link
stel je klikt op Denneboom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var elem = document.getElementById("boom");
var text = elem.options[elem.selectedIndex].value;

maakt dat de variabele text de waarde 'den' krijgt;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var elem = document.getElementById("boom");
var text = elem.options[elem.selectedIndex].text;

maakt dat de variabele text de waarde 'Dennenboom' krijgt;
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 22:39:06
Quote Anchor link
Hoe werkt dat dan precies?
http://jsfiddle.net/ZkGvL/
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 22:41:03
Quote Anchor link
En je moet het natuurlijk wel even aan een onchange event koppelen. Weet je hoe dat moet?
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 22:42:17
Quote Anchor link
niet zonder een avondje googlen ben ik bang
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 22:57:39
Quote Anchor link
Sorry het lukt me niet op jsfiddle dus nu met codepen:

http://codepen.io/anon/pen/gxACs
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 23:00:01
Quote Anchor link
thanks, maar mag het menu blijven, ipv verdwijnen voor de zon
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 23:01:11
Quote Anchor link
ik heb m al wat veranderd :-)
Dat was jouw idee trouwens ;-)
Gewijzigd op 21/07/2014 23:01:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 23:03:24
Quote Anchor link
oeps.. ;-)
hij werkt prima.
Voor part kan ik de code voor een deel gwn kopieren he?


Toevoeging op 21/07/2014 23:06:25:

Voor part werkt het idd ook.
Kan je er ook voor zorgen dat hij geen dingen gaat veranderen voordat de Go-button is ingedrukt?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 23:12:31
Quote Anchor link
dan moet je het klik event gewoon even aan de go button hangen.

http://codepen.io/anon/pen/cgfhu
Gewijzigd op 21/07/2014 23:16:19 door Frank Nietbelangrijk
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 23:15:28
Quote Anchor link
hoe? je gebruikt geen on_click
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/07/2014 23:16:39
Quote Anchor link
zie vorige post
 
Fabian W

Fabian W

21/07/2014 23:17:32
Quote Anchor link
Bedankt! :-D


Toevoeging op 21/07/2014 23:19:45:

sorry, hoe wijzig je boom en part en slaat hij ze beide op

Toevoeging op 21/07/2014 23:22:33:

het gaat om het behouden van beide variabelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.