foto's worden niet uit database gehaald

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kareltje Van de rVeen

kareltje Van de rVeen

01/11/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,
In mn database heb ik een subkop FOTO waar ik het volgende in heb staan
ID - FOTObig - FOTOthumb - Catalog_ID
In mn htdocs staat de map images/big en imagesthumb. De thumb en de originele foto hebben dezelfde naam, vb kleur.gif. Met mn site kunnen mensen bepaalde fotos oproepen uit de database. Ze krijgen dan de thumbnail te zien waar ze op kunnen klikken zodat via de Lightbox manier de grote foto op het scherm komt. Dat wilde ik met het volgende script doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$fotoquery
= "select FOTOthumb, FOTObig from foto where Catalog_ID=".$row["ID"];
                        if ($fotoresult = mysql_query($fotoquery)) {
                            if (mysql_num_rows($fotoresult)<>0) {
                                while ( $fotorow = mysql_fetch_assoc ( $fotoresult )) {
                          echo '
            <a title="'
. $fotorow['FOTObig'] . '" href="images/big/' . $fotorow['FOTObig'] . '" rel="lightbox"><img src="images/thumbs/' . $fotorow['FOTOthumb'] . '"></a><hr> ';  
?>


Ik krijg echter geen foto's te zien. Doe ik iets fout in het script?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 04:11:06
 
Kareltje Van de rVeen

kareltje Van de rVeen

01/11/2009 10:16:00
Quote Anchor link
Het is me al gelukt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<a title="' . $fotorow['FOTObig'] . '" href="images/big/' . $fotorow['FOTObig'] . '" rel="lightbox"><img src="images/thumbs/' . $fotorow['FOTOthumb'] . '"></a><hr> ';
?>

werkte niet omdat de map images/thumbs niet bestond. Moest zijn images/thumb.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.