Functie aanroepen werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

11/05/2016 22:45:02
Quote Anchor link
Ik heb jQuery geinclude en werk naar behoren, maar bij een aantal voorbeelden word er een functie aangemaakt en dan met "document ready" aangeroepen, waarom werkt het bij mij niet, doe ik iets verkeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(document).ready(function () {
    maakBoard();
});


function maakBoard() {
    $('.game-content').text('test');
}
Gewijzigd op 11/05/2016 22:52:02 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:19:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2016 23:33:22
Quote Anchor link
jQuery functies weken alleen binnen de ready-function(). Dus gooi je functie daar ook eens in.
Gewijzigd op 11/05/2016 23:34:40 door - Ariën -
 
Ferdi R

Ferdi R

12/05/2016 01:12:53
Quote Anchor link
Hoe zou ik dit moeten uitrekenen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
k_left = '2';
k_breedte = '12';
i = '2';
rekenen = (i*k_left)+k_breedte;


Ik krijg dit niet werkend, 2x2=4+12=16 maar ik krijg 412 als uitkomst
Gewijzigd op 12/05/2016 01:32:11 door Ferdi R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2016 01:34:00
Quote Anchor link
Wat gebeurt er als je overal de apostrofs weghaalt?

Dus niet k_left = '2'; maar k_left = 2; enzovoorts ...
 
Ferdi R

Ferdi R

12/05/2016 01:58:10
Quote Anchor link
heeft gewerkt, bedank.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2016 02:12:14
Quote Anchor link
graag gedaan ;)
 
Randy vsf

Randy vsf

12/05/2016 07:36:08
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/05/2016 23:33:22:
jQuery functies weken alleen binnen de ready-function(). Dus gooi je functie daar ook eens in.


Nope, de functie aanroep staat al in een ready function. Dus dit werkt ook.
Daarbij is het niet eens verplicht om alles binnen de ready te gooien. Werkt ook prima zonder. Ligt maar net eraan waar je de JS plaatst.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/05/2016 14:06:22
Quote Anchor link
Ik denk dat @Randy gelijk heeft, waar de functie wordt gedeclareerd heeft in dit geval volgens mij geen impact op de uitvoer tijdens $().ready, dus de hamvraag is wederom:

"waarom werkt het bij mij niet"
Waar blijkt dit uit? Wat gebeurt er (niet)? Het kan namelijk best zijn dat er niets mis is met de JavaScript code en dat het ook doet wat het zou moeten doen maar dat er ergens anders iets fout zit.

Is er bijvoorbeeld wel een element met class game-content, of is dit toch een id, in welk geval je #game-content als selector zou moeten gebruiken, en niet .game-content.
 
Ferdi R

Ferdi R

12/05/2016 16:58:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 12/05/2016 14:06:22:
Ik denk dat @Randy gelijk heeft, waar de functie wordt gedeclareerd heeft in dit geval volgens mij geen impact op de uitvoer tijdens $().ready, dus de hamvraag is wederom:

"waarom werkt het bij mij niet"
Waar blijkt dit uit? Wat gebeurt er (niet)? Het kan namelijk best zijn dat er niets mis is met de JavaScript code en dat het ook doet wat het zou moeten doen maar dat er ergens anders iets fout zit.

Is er bijvoorbeeld wel een element met class game-content, of is dit toch een id, in welk geval je #game-content als selector zou moeten gebruiken, en niet .game-content.


Dat was ook het geval, ik moest #game-content gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.