Hash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:07:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet dat er hier al meerder topic's over zijn maar het is mij nog niet helemaal duidelijk. Wat is nou de beste manier om te hashen? En meerdere hashes over elkaar heen is dat veiliger??

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 08:26:51
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:12:39
Quote Anchor link
Ik gebruik een sha256 in combinatie met een dynamische salt en een statische pepper. Je kunt dit vaker hashen, hier wordt het veiliger van. Maar het wordt dan natuurlijk wel lastiger
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:16:35
Quote Anchor link
dynamische salt?? ken wel gewoon de crypt($wachtwoord, $salt); maar wat is een dynamische salt dan? En pepper kan je me daar meer info/tut o.i.d van geven?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2012 21:18:14
Quote Anchor link
Ga geen md5 of sha1 vaker hashen bv (md5(md5(md5($wachtwoord))). Hier wordt het onveiliger van.

In je topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/loginscript-werkt-niet/82539/1/ is al geantwoord. Jeroen geeft het nogmaals aan.

Gebruik Google en je vindt heel veel info over salt en pepper.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:19:07 door Obelix Idefix
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:20:16
Quote Anchor link
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google
Gewijzigd op 09/02/2012 21:21:41 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:21:30
Quote Anchor link
Daar staat idd:

Quote:
Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.



Sha* is bv hash('sha521', $wachtwoord); of zie ik dat verkeer?

Edit: Oke bedankt jeroen voor je antwoord over salt en pepper, als ik het goed heb is pepper statisch en salt dynamisch en is het verder hetzelfde??
Gewijzigd op 09/02/2012 21:22:28 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:23:10
Quote Anchor link
hash('sha256', $wachtwoord . $salt . $pepper)

Ja maar google eens. Dan zie je tig sites hierover
Gewijzigd op 09/02/2012 21:24:10 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:25:56
Quote Anchor link
@jeroen
Oke, en dan staat $salt in je database toch?? (Edit: ga ik even op googlen bedankt)

en op de volgende manier is dat veilig?

$ww1 = mysql_real_escape_string (md5($_POST["password"]));
$ww2 = hash('sha521', '$ww1');
$ww3 = crypt($ww2, '*een woord*');
$ww4 = hash('whirlpool', $ww3);
Gewijzigd op 09/02/2012 21:26:24 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:30:07
Quote Anchor link
Nee zoals ik in mijn vorige post deed. Dit is veel te omslachtig. Dus zo:
$ww = hash('sha256', mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']) . $salt . $pepper)
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:06 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:31:59
Quote Anchor link
oke.. bedankt voor de info, ik ben al ff aan het googlen over salt
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 21:32:07
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/02/2012 21:20:16:
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google


Als je het plain-text opslaat in een database heeft een dynamische salt totaal geen zin.. Als iemand de complete database in handen krijgt ben je nog steeds nergens. Als je het echt dynamisch wil hebben, maak dan gebruik van andere (statische) gegevens van gebruikers, zoals bijvoorbeeld een gehashde registreerdatum. Haal die gegevens op als de gebruiker een gebruikersnaam invult en maak met die gegevens een leuke hash.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:05 door Jens erd
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:36:16
Quote Anchor link
Salt en pepper is gewoon een leuke benaming. Vaak wordt een salt voor een wachtwoord en een pepper na een wachtwoord. Ik doe vaak iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$salt
= 'lkhe31245nbioh25'; // een static salt
$pepper = uniqid(); // een dynamische pepper
$ww = sha256($_POST[''password]); // real_escape_string overbodig in combinatie met een decrypter

$ww = $salt.$ww.$pepper; // breng alles bij elkaar en serveer een heel mooi diner

?>


Het best is trouwens gebruiken maken van bcrypt, maar dit is misschien iets te moeilijk.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:37:39 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:37:53
Quote Anchor link
De salt wordt random gegenereerd, van bv 19 tekens lang, dus die is nog willekeuriger dan een registreerdatum. Het probleem met zon dynamische salt is dat je die ook weer weer moet opvragen. Je bent dus verplicht om het in de db op te slaan. Verder is het wachtwoord nu op 3 plaatsen opgeslagen: bij de gebruiker, in je script en in je db. Weet je ze niet alle drie, zal de hacker voor elke gebruiker een aparte rainbow table moeten maken, wat veel tijd kost
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:42:24
Quote Anchor link
@jeroen
Hoezo is het nu op 3 plekken opgeslagen??

@wouter
Ik ga je methode uitprobeeren, alleen die uniqid() moet die dan niet worden opgeslagen in de db?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:50:38
Quote Anchor link
De gebruiker heeft een deel van het wachtwoord, in je script staat een deel, en in je db
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:51:59
Quote Anchor link
@jeroen
oo zo, met de pepper wat hij zelf heeft bedacht en de hashed natuurlijk..
Weet jij hoet dat met de uniqid werkt?
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:54:14
Quote Anchor link
Nee, die hoef je niet op te slaan. Uniqid geeft een timestamp terug (en is dus altijd uniek) van 13 tekens. Je kan dus gewoon 13 tekens van het eind afhalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$wwUitDB
= $result['password']; // haal de ww uit de database

$wwUitDB = substr($wwUitDB, 16, -13);
// 16 haalt de eerste 16 tekens (dus de salt, in mijn vorige vb is de salt 13 tekens) weg
// -13 haalt de laatste 13 tekens (dus de pepper) weg


if( sha256($_POST['password']) === $wwUitDB )
{

  echo 'ww kloppen';
}


?>
Gewijzigd op 09/02/2012 21:55:06 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:56:02
Quote Anchor link
@wouter
maar dat weet een hacker dan toch ook?? dus dan versterkt dit alles het helemaal niet
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:57:53
Quote Anchor link
de hacker weet niet dat je een uniqid als pepper gebruikt. Zelfde voor een statische salt, als de hacker je salt weet is het allemaal voor niks...

En een wachtwoord (of een deel ervan) in een sessie zetten is nooit verstandig. Dat kan alleen maar problemen opleveren.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:59:50
Quote Anchor link
@wouter
maar ik denk dat iedereen dan uniqid gebruikt waardoor een registratie datum coderen me dan weer veilig lijkt of zie ik dat verkeerd?

En waar hebben we het over een deel van je ww in een sessie zetten gehad??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 22:00:52
Quote Anchor link
En zo kun je natuurlijk hysterisch doorgaan met nog meer kruiden, maar volgens mij is het nu wel goed zo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.