Hash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:07:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet dat er hier al meerder topic's over zijn maar het is mij nog niet helemaal duidelijk. Wat is nou de beste manier om te hashen? En meerdere hashes over elkaar heen is dat veiliger??

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 02:42:23
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:12:39
Quote Anchor link
Ik gebruik een sha256 in combinatie met een dynamische salt en een statische pepper. Je kunt dit vaker hashen, hier wordt het veiliger van. Maar het wordt dan natuurlijk wel lastiger
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:16:35
Quote Anchor link
dynamische salt?? ken wel gewoon de crypt($wachtwoord, $salt); maar wat is een dynamische salt dan? En pepper kan je me daar meer info/tut o.i.d van geven?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2012 21:18:14
Quote Anchor link
Ga geen md5 of sha1 vaker hashen bv (md5(md5(md5($wachtwoord))). Hier wordt het onveiliger van.

In je topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/loginscript-werkt-niet/82539/1/ is al geantwoord. Jeroen geeft het nogmaals aan.

Gebruik Google en je vindt heel veel info over salt en pepper.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:19:07 door Obelix Idefix
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:20:16
Quote Anchor link
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google
Gewijzigd op 09/02/2012 21:21:41 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:21:30
Quote Anchor link
Daar staat idd:

Quote:
Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.



Sha* is bv hash('sha521', $wachtwoord); of zie ik dat verkeer?

Edit: Oke bedankt jeroen voor je antwoord over salt en pepper, als ik het goed heb is pepper statisch en salt dynamisch en is het verder hetzelfde??
Gewijzigd op 09/02/2012 21:22:28 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:23:10
Quote Anchor link
hash('sha256', $wachtwoord . $salt . $pepper)

Ja maar google eens. Dan zie je tig sites hierover
Gewijzigd op 09/02/2012 21:24:10 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:25:56
Quote Anchor link
@jeroen
Oke, en dan staat $salt in je database toch?? (Edit: ga ik even op googlen bedankt)

en op de volgende manier is dat veilig?

$ww1 = mysql_real_escape_string (md5($_POST["password"]));
$ww2 = hash('sha521', '$ww1');
$ww3 = crypt($ww2, '*een woord*');
$ww4 = hash('whirlpool', $ww3);
Gewijzigd op 09/02/2012 21:26:24 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:30:07
Quote Anchor link
Nee zoals ik in mijn vorige post deed. Dit is veel te omslachtig. Dus zo:
$ww = hash('sha256', mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']) . $salt . $pepper)
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:06 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:31:59
Quote Anchor link
oke.. bedankt voor de info, ik ben al ff aan het googlen over salt
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 21:32:07
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/02/2012 21:20:16:
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google


Als je het plain-text opslaat in een database heeft een dynamische salt totaal geen zin.. Als iemand de complete database in handen krijgt ben je nog steeds nergens. Als je het echt dynamisch wil hebben, maak dan gebruik van andere (statische) gegevens van gebruikers, zoals bijvoorbeeld een gehashde registreerdatum. Haal die gegevens op als de gebruiker een gebruikersnaam invult en maak met die gegevens een leuke hash.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:05 door Jens erd
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:36:16
Quote Anchor link
Salt en pepper is gewoon een leuke benaming. Vaak wordt een salt voor een wachtwoord en een pepper na een wachtwoord. Ik doe vaak iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$salt
= 'lkhe31245nbioh25'; // een static salt
$pepper = uniqid(); // een dynamische pepper
$ww = sha256($_POST[''password]); // real_escape_string overbodig in combinatie met een decrypter

$ww = $salt.$ww.$pepper; // breng alles bij elkaar en serveer een heel mooi diner

?>


Het best is trouwens gebruiken maken van bcrypt, maar dit is misschien iets te moeilijk.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:37:39 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:37:53
Quote Anchor link
De salt wordt random gegenereerd, van bv 19 tekens lang, dus die is nog willekeuriger dan een registreerdatum. Het probleem met zon dynamische salt is dat je die ook weer weer moet opvragen. Je bent dus verplicht om het in de db op te slaan. Verder is het wachtwoord nu op 3 plaatsen opgeslagen: bij de gebruiker, in je script en in je db. Weet je ze niet alle drie, zal de hacker voor elke gebruiker een aparte rainbow table moeten maken, wat veel tijd kost
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:42:24
Quote Anchor link
@jeroen
Hoezo is het nu op 3 plekken opgeslagen??

@wouter
Ik ga je methode uitprobeeren, alleen die uniqid() moet die dan niet worden opgeslagen in de db?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:50:38
Quote Anchor link
De gebruiker heeft een deel van het wachtwoord, in je script staat een deel, en in je db
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:51:59
Quote Anchor link
@jeroen
oo zo, met de pepper wat hij zelf heeft bedacht en de hashed natuurlijk..
Weet jij hoet dat met de uniqid werkt?
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:54:14
Quote Anchor link
Nee, die hoef je niet op te slaan. Uniqid geeft een timestamp terug (en is dus altijd uniek) van 13 tekens. Je kan dus gewoon 13 tekens van het eind afhalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$wwUitDB
= $result['password']; // haal de ww uit de database

$wwUitDB = substr($wwUitDB, 16, -13);
// 16 haalt de eerste 16 tekens (dus de salt, in mijn vorige vb is de salt 13 tekens) weg
// -13 haalt de laatste 13 tekens (dus de pepper) weg


if( sha256($_POST['password']) === $wwUitDB )
{

  echo 'ww kloppen';
}


?>
Gewijzigd op 09/02/2012 21:55:06 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:56:02
Quote Anchor link
@wouter
maar dat weet een hacker dan toch ook?? dus dan versterkt dit alles het helemaal niet
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:57:53
Quote Anchor link
de hacker weet niet dat je een uniqid als pepper gebruikt. Zelfde voor een statische salt, als de hacker je salt weet is het allemaal voor niks...

En een wachtwoord (of een deel ervan) in een sessie zetten is nooit verstandig. Dat kan alleen maar problemen opleveren.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:59:50
Quote Anchor link
@wouter
maar ik denk dat iedereen dan uniqid gebruikt waardoor een registratie datum coderen me dan weer veilig lijkt of zie ik dat verkeerd?

En waar hebben we het over een deel van je ww in een sessie zetten gehad??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 22:00:52
Quote Anchor link
En zo kun je natuurlijk hysterisch doorgaan met nog meer kruiden, maar volgens mij is het nu wel goed zo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.