header location met kenmerk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/07/2015 17:17:39
Quote Anchor link
Al eens naar OAuth gekeken?

Of CAS ofzo.
Gewijzigd op 26/07/2015 17:20:10 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:57:37
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/07/2015 17:30:51
Quote Anchor link
Ik denk dat dit allemaal veel te complex is. Ik zoek niet daadwerkelijk autorisatie met een wachtwoord. Ik zoek enkel een oplossing waardoor B ziet dat ie door A is aangeroepen..
 
Eddy E

Eddy E

26/07/2015 20:38:31
Quote Anchor link
Via een ?token=123abc dus ;)
Dat is de enige goede manier.
$_SERVER['REFERER'] wordt dus niet altijd meegegeven en dus onbetrouwbaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/07/2015 23:37:43
Quote Anchor link
Thanks Eddy. Niet helemaal ideaal, want de gebruiker kan dan alsnog de URL inclusief token opslaan, maar het zal dan inderdaad wel de richting zijn waarin ik het moet zoeken. Bedankt voor het meedenken!
 
Eddy E

Eddy E

27/07/2015 04:11:42
Quote Anchor link
Dan maak je die dynamisch, al is het schijnveiligheid:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$token
= base64(date("dmY-H:i") . 'jegeheimewachtwoordzondergekketekens';
$token = str_rot13($token);
header("Location: pagina_b.php?token='.$token);
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$token
= $_GET['token'];
$orgineel = str_rot13($token);
$base64_lengte = strlen(base64(date("dmY-H:i"));
$datum = substr($orgineel, 0, $base64_lengte);
$wachtwoord = substr($orgineel, $base64_lengte);

if($wachtwoord != 'jegeheimewachtwoordzondergekketekens')
 {

 // fout!
 // gebruik $datum om tijdstip van aanmaken van die token op te slaan oid?

 }
else
 {
 // hoera!
 }
?>
Gewijzigd op 27/07/2015 04:12:05 door Eddy E
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/07/2015 12:43:20
Quote Anchor link
Eddy, dat ziet er niet gek uit! Geinig gemaakt. Ik denk dat dit concept inderdaad wel zou moeten werken. Thanks! :-)
 
Eddy E

Eddy E

27/07/2015 19:34:46
Quote Anchor link
Je zou ook de seconde er aan toe kunnen voegen.
Plus de tijd van 1 seconde geleden. Dan weet je ook dat hij 'vers' is en dus niet van eerder opgeslagen is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/07/2015 20:09:26
Quote Anchor link
Inderdaad. Ik zal er (als ik tijd heb) eens wat mee gaan spelen :)
 
Eddy E

Eddy E

27/07/2015 20:13:01
Quote Anchor link
Ik zie net dat ik base64 schrijf: dat moet natuurlijk base64_encode() zijn ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/07/2015 00:28:44
Quote Anchor link
De strekking was duidelijk ;)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.