.htaccess multi-language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »
Bart Tuma

Bart Tuma

30/05/2011 23:23:28
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben op dit ogenblik bezig met een meer-talige website. Nu loop ik hierin vast met mijn .htaccess.

Als de bezoeker voor het eerst komt moet hij 'doorgestuurd' worden naar 'www.domein.nl/nl/' omdat de bezoeker nog geen keuze heeft gemaakt.

Mijn vraag nu is van hoe zorg ik ervoor dat Nederlands als standaard taal aangesproken wordt en indien er gekozen is voor Engels dat de URL automatisch 'www.domein.nl/en/' wordt? en dat deze ook meegezonden wordt naar de 'normale url' zoals ik hieronder doe?.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(nl|en)/werken/$ index.php?module=werken.overzicht&taal=$1 [L]


Nu kwam ik deze tegen, alleen ik kon hier geen wegwijs mee worden.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/meertalige-website-met-fake-folders-en-htaccess/68781/

Wie kan mij hiermee helpen? alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 14:33:12
 
The Force

The Force

31/05/2011 03:01:15
Quote Anchor link
Je zult dan met PHP moeten bijhouden welke taal de gebruiker heeft geselecteerd. Dat kan met bijvoorbeeld sessies. Als er geen sessie bestaat met dan is 'nl' de default:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!isset($_SESSION['language'])) {
    $_SESSION['language'] = 'nl';
}

?>


Je kan dan in elke link de goede taal gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://jewebsite.nl/<?php echo $_SESSION['language']; ?>/werken">Link</a>


Als iemand de taal wil veranderen pas je de sessie aan. De links veranderen dan dus ook. Je kan dan gewoon de RewriteRule gebruiken die je zelf had gepost. Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen. Daarom zou ik ook niet alle bezoekers die op de hoofdpagina komen meteen laten doorsturen naar jewebsite.nl/nl.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2011 03:11:11
Quote Anchor link
The Force op 31/05/2011 03:01:15:
Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen.

Sessie verloopt toch na sluiten browser?
 
Erwin Renkema

Erwin Renkema

31/05/2011 05:50:30
Quote Anchor link
Kan, hoef niet. Cookies en het nieuwe HTML5 Local Storage kunnen die variabelen langer vasthouden.
.htaccess is niet primair bedoeld voor dit soort redirects.

Met PHP kun je makkelijk een refresh header sturen. Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/de-header-refresh-functie/305/
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:26:53
Quote Anchor link
Als je nu een taal hebt gekozen, bijvoorbeeld Nederlands, dan zou je achter elke url '/nl/' moeten krijgen ook als een bezoek op een later tijdsstip terug keert.

Dit zal toch door middel van .htaccess dan moeten? Want als ik in mijn tekst editor een link aanmaak naar '/wereken-in-groningen/' dan zal hij toch automatisch '/nl/' ervoor moeten zetten.

Hoe krijg ik dat voor mekaar dan?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:35:43
Quote Anchor link
Bart, door de waarde van de sessie te echoën in je URL's.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/<?php echo $_SESSION['UserLanguage']; ?>/home">Home</a>


Of je geeft het NIET mee in de URL en je gaat de taalbestanden ophalen afhankelijk van de waarde van de sessie. En je kunt het dan uitbreiden met bijvoorbeeld .com en .de extensies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
# Snel en onveilig voorbeeldje:
include "includes/languages/" . $_SESSION['UserLanguage'] . ".php";
?>
Gewijzigd op 31/05/2011 16:39:14 door PHP Scripter
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:41:34
Quote Anchor link
@php Scripter

Ja dat kan in php zelf ja, maar wat nu als je het via een editor (wysiwyg) doet? hoe zorg ik er dan voor dat door middel van de gekozen of standaard taal dat die automatisch erachteraan komt?

dus dat niet in de bron staat: http://www.domein.nl/mijn-pagina/
maar dat hij automatisch er van maakt: http://www.domein.nl/en/mijn-pagina/

En daar loop ik op vast.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:49:05
Quote Anchor link
Bart, dan zul je misschien iets moeten proberen met str_replace.

Even een klein voorbeeldje, heb het niet getest en je moet het nog uitwerken omdat hij niet volledig is en nu alleen de URL pakt. Maar eigenlijk moet je de hele content van de editor onderzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function MakeMultiUrl ($InputString)
{

    $BaseUrl  = "http://www.jouwdomein.nl/";
    echo str_replace($BaseUrl, $BaseUrl . "/" . $_SESSION["UserLanguage"], $InputString);
}

?>


Toevoeging op 31/05/2011 16:50:17:

Wat ik ook niet snap. Je hebt toch ook voor elke taal een aparte inhoud ingevoerd op een editor? Dan kun je daar toch ook de URL's anders neerzetten?

Toevoeging op 31/05/2011 16:51:38:

Hallo, welkom op onze website. Klik hier voor de voorpagina!

Hello, welcome to our site. Click here for the homepage!
Gewijzigd op 31/05/2011 16:49:29 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.