.htaccess multi-language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »
Bart Tuma

Bart Tuma

30/05/2011 23:23:28
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben op dit ogenblik bezig met een meer-talige website. Nu loop ik hierin vast met mijn .htaccess.

Als de bezoeker voor het eerst komt moet hij 'doorgestuurd' worden naar 'www.domein.nl/nl/' omdat de bezoeker nog geen keuze heeft gemaakt.

Mijn vraag nu is van hoe zorg ik ervoor dat Nederlands als standaard taal aangesproken wordt en indien er gekozen is voor Engels dat de URL automatisch 'www.domein.nl/en/' wordt? en dat deze ook meegezonden wordt naar de 'normale url' zoals ik hieronder doe?.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(nl|en)/werken/$ index.php?module=werken.overzicht&taal=$1 [L]


Nu kwam ik deze tegen, alleen ik kon hier geen wegwijs mee worden.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/meertalige-website-met-fake-folders-en-htaccess/68781/

Wie kan mij hiermee helpen? alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:25:59
 
The Force

The Force

31/05/2011 03:01:15
Quote Anchor link
Je zult dan met PHP moeten bijhouden welke taal de gebruiker heeft geselecteerd. Dat kan met bijvoorbeeld sessies. Als er geen sessie bestaat met dan is 'nl' de default:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!isset($_SESSION['language'])) {
    $_SESSION['language'] = 'nl';
}

?>


Je kan dan in elke link de goede taal gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://jewebsite.nl/<?php echo $_SESSION['language']; ?>/werken">Link</a>


Als iemand de taal wil veranderen pas je de sessie aan. De links veranderen dan dus ook. Je kan dan gewoon de RewriteRule gebruiken die je zelf had gepost. Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen. Daarom zou ik ook niet alle bezoekers die op de hoofdpagina komen meteen laten doorsturen naar jewebsite.nl/nl.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2011 03:11:11
Quote Anchor link
The Force op 31/05/2011 03:01:15:
Het voordeel van een sessie is dat onthouden kan worden wat mensen hadden gekozen voor taal. ALs mensen dus later terugkomen op jewebsite.nl dan zou je ze meteen de goede taal kunnen voorschotelen.

Sessie verloopt toch na sluiten browser?
 
Erwin Renkema

Erwin Renkema

31/05/2011 05:50:30
Quote Anchor link
Kan, hoef niet. Cookies en het nieuwe HTML5 Local Storage kunnen die variabelen langer vasthouden.
.htaccess is niet primair bedoeld voor dit soort redirects.

Met PHP kun je makkelijk een refresh header sturen. Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/de-header-refresh-functie/305/
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:26:53
Quote Anchor link
Als je nu een taal hebt gekozen, bijvoorbeeld Nederlands, dan zou je achter elke url '/nl/' moeten krijgen ook als een bezoek op een later tijdsstip terug keert.

Dit zal toch door middel van .htaccess dan moeten? Want als ik in mijn tekst editor een link aanmaak naar '/wereken-in-groningen/' dan zal hij toch automatisch '/nl/' ervoor moeten zetten.

Hoe krijg ik dat voor mekaar dan?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:35:43
Quote Anchor link
Bart, door de waarde van de sessie te echoën in je URL's.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="/<?php echo $_SESSION['UserLanguage']; ?>/home">Home</a>


Of je geeft het NIET mee in de URL en je gaat de taalbestanden ophalen afhankelijk van de waarde van de sessie. En je kunt het dan uitbreiden met bijvoorbeeld .com en .de extensies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
# Snel en onveilig voorbeeldje:
include "includes/languages/" . $_SESSION['UserLanguage'] . ".php";
?>
Gewijzigd op 31/05/2011 16:39:14 door PHP Scripter
 
Bart Tuma

Bart Tuma

31/05/2011 16:41:34
Quote Anchor link
@php Scripter

Ja dat kan in php zelf ja, maar wat nu als je het via een editor (wysiwyg) doet? hoe zorg ik er dan voor dat door middel van de gekozen of standaard taal dat die automatisch erachteraan komt?

dus dat niet in de bron staat: http://www.domein.nl/mijn-pagina/
maar dat hij automatisch er van maakt: http://www.domein.nl/en/mijn-pagina/

En daar loop ik op vast.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 16:49:05
Quote Anchor link
Bart, dan zul je misschien iets moeten proberen met str_replace.

Even een klein voorbeeldje, heb het niet getest en je moet het nog uitwerken omdat hij niet volledig is en nu alleen de URL pakt. Maar eigenlijk moet je de hele content van de editor onderzoeken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function MakeMultiUrl ($InputString)
{

    $BaseUrl  = "http://www.jouwdomein.nl/";
    echo str_replace($BaseUrl, $BaseUrl . "/" . $_SESSION["UserLanguage"], $InputString);
}

?>


Toevoeging op 31/05/2011 16:50:17:

Wat ik ook niet snap. Je hebt toch ook voor elke taal een aparte inhoud ingevoerd op een editor? Dan kun je daar toch ook de URL's anders neerzetten?

Toevoeging op 31/05/2011 16:51:38:

Hallo, welkom op onze website. Klik hier voor de voorpagina!

Hello, welcome to our site. Click here for the homepage!
Gewijzigd op 31/05/2011 16:49:29 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.