hulp gevraagt met plaatsen van foto's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjors v

sjors v

08/12/2010 14:28:06
Quote Anchor link
hallo,
ik heb een script maar ik weet dat dit veel beter kan.
er is hier vast een while lus mogelijk.
kan iemand hier is voor maken ?
ik weet niet hoe het moet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
    <img src="img/<?php echo $_GET['foto']; ?>" width="580" />
    <?php
if ($_GET['aantal'] > 1)
    {

    ?>

    <img src="img/<?php echo $_GET['foto2']; ?>" width="580" />
    <?php
    }
if ($_GET['aantal'] > 2)
    {

    ?>

    <img src="img/<?php echo $_GET['foto3']; ?>" width="580" />
    <?php
    }
if ($_GET['aantal'] > 3)
    {

    ?>

    <img src="img/<?php echo $_GET['foto4']; ?>" width="580" />
    <?php
    }
if ($_GET['aantal'] > 4)
    {

    ?>

    <img src="img/<?php echo $_GET['foto5']; ?>" width="580" />
    <?php
    }
if ($_GET['aantal'] > 5)
    {

    ?>

    <img src="img/<?php echo $_GET['foto6']; ?>" width="580" />
    <?php
    }
?>
Gewijzigd op 08/12/2010 15:43:05 door Sjors v
 
PHP hulp

PHP hulp

26/05/2024 13:21:57
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/12/2010 14:42:00
Quote Anchor link
kun je even je code binnen de [code][/code] tags doen?
Gewijzigd op 08/12/2010 14:42:16 door Joakim Broden
 

08/12/2010 15:30:05
Quote Anchor link
Sowieso, wat is dit voor onzin?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/12/2010 16:10:09
Quote Anchor link
Okay, je codeert dus een url in de trend:

index.php?pagina=fotos&aantal=3&foto=image_001.jpg&foto2=kerstmarkt.jpg ...

Is dat echt nodig?
Hoe genereer je zo'n link? Of maak je een formulier met method="get", waarme je zo-iets krijgt?
 
Sjors v

sjors v

08/12/2010 16:47:16
Quote Anchor link
klopt zo een url.
die wordt gewoon door een href gemaakt.
maar deze pagina opent al de foto's van de site maar dan veel groter.
maar dat kan dus een keer van 3 foto's zijn over een bepaald onderwerp.
maar een ander keer 5 foto's van een ander onderwerp.
Gewijzigd op 08/12/2010 16:51:03 door sjors v
 
Chris -

Chris -

08/12/2010 16:58:44
Quote Anchor link
kun je dan niet gewoon zo doen:

&fotos=fotonaam.jpg,fotonaam2.jpg

en dan exploden om de ,? Krijg je 1 array met alle foto's terug!
 
Sjors v

sjors v

08/12/2010 17:08:51
Quote Anchor link
kan je hier een voorbeeld van maken ?
ik ben niet zo een held met php,
ik kan de basis dingen maar explode niet.

Toevoeging op 08/12/2010 17:18:38:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php


$foto
= explode(",", $_GET['fotos']);
echo $foto[0]."<br>";
echo $foto[1]."<br>";
echo $foto[2]."<br>";
echo $foto[3]."<br>";
echo $foto[4]."<br>";


?>

zo iets denk ik.

bedankt alvast
Gewijzigd op 08/12/2010 17:19:09 door sjors v
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/12/2010 17:23:25
Quote Anchor link
En ook dit kan uiteraard in een lus.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  $fotos
= explode(',' $_GET['fotos']);
  foreach ($fotos as $foto) {
    echo '<img src="img/'. $foto .'" width="580" />';
  }

?>


Wat je wel zal merken, is dat dat problemen zal geven wanneer er speciale karakters in de filenaam staan.
Voor image001.jpg, image002.jpg, ... zal dat wel lukken.

Als je ook files hebt waar speciale karakters in voor komen, zou je met url_encode / url_decode kunnen werken.
 
Sjors v

sjors v

08/12/2010 17:27:33
Quote Anchor link
hartstikke bedankt.
het werkt en nu met een stuk minder langer url
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.