Hulp nodig bij probleem priveberichten.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van Lent

Remco van Lent

17/02/2007 15:07:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een ledensysteem alleen als ik nu een berichtje stuurt naar iemand verdwijnd het onderwerp (ook uit de db). We zijn er achter gekomen dat het aan het script ligt. Ziet iemand een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
<?
require("config.php");
require("include.php");
beveiliging("Lid");

?>


<script language="javascript">
function verwijder(bericht, url)
{
    if(confirm(bericht)) location.href = url;
}
function icon(theicon)
{
    document.formulier.bericht.value += ""+theicon;
    document.formulier.bericht.focus();
}
</script>

<?
if(!$_GET['new'] AND !$_GET['send'] AND !$_GET['id'] AND !$_GET['deleteall'] AND !$_GET['delete'] AND !$_GET['reply']){
    $select = "SELECT *, date_format(datum,'%d-%m-%Y') AS datum FROM priveberichten WHERE naar = '" . $_COOKIE[memberid] . "' ORDER BY id DESC";
    $query = mysql_query($select);
    $aantal = mysql_num_rows($query);

    echo "<h3>Inbox</h3>";
    echo "Dit is je priv&eacute;berichten inbox, vanuit hier kunt u berichten naar andere leden sturen. Deze berichten kunnen alleen de ontvangers lezen.";

    if($aantal == 0){
        echo "<BR><BR><b>Op dit moment staan er geen priv&eacute;berichten in je inbox.</b><br><br>";
    }

    else {
        if($aantal == 1){
            $aantal = "staat er $aantal priv&eacute;bericht";
        }

        else {
            $aantal = "staan er $aantal priv&eacute;berichten";
        }

    echo "<BR><BR><b>Op dit moment $aantal in je inbox...</b><hr size=\"1\" noshade>";
?>

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"">
  <tr>
    <td width="25%"><b>Onderwerp:</b></td>
    <td width="25%"><b>Afzender:</b></td>
    <td width="25%"><b>Datum:</b></td>
    <td width="25%"><b>Gelezen:</b></td>
  </tr>
<?
    while($list = mysql_fetch_array($query)){
        echo "<tr><td width=\"25%\"><a href=\"?id=$list[id]\">$list[onderwerp]</a></td><td width=\"25%\">";
        
        $select = "SELECT gebruikersnaam, status FROM leden WHERE id = '" . $list[van] . "'";
        $query_select = mysql_query($select);
        $object = mysql_fetch_array($query_select);

        echo "<a href=\"profiel.php?mid=$list[van]\"><font color=\"" . $color_array[$object[status]] . "\">$object[gebruikersnaam]</font></a>";
        echo "</td><td width=\"25%\">$list[datum]</td><td width=\"25%\">";
        if($list[gelezen]){
            echo "Ja";
        }

        else {
            echo "Nee";
        }

        echo "</td></tr>";
    }

    echo "</table><hr size=\"1\" noshade>";
    }


    echo "<a href=\"?new=1\">Nieuw bericht</a><br>";
    echo "<a href=\"javascript:verwijder('Weet je zeker dat je alle priv&eacute;berichten wilt verwijderen?','?deleteall=1')\">Verwijder alle berichten</a><br>";
}

if($_GET['new']){
    if($_GET[reply]){
        $select = "SELECT priveberichten.*, leden.gebruikersnaam, leden.id FROM priveberichten, leden WHERE priveberichten.van = leden.id AND priveberichten.id='" . $_GET[reply] . "'";
        $query = mysql_query($select);
        
            while($list = mysql_fetch_array($query)){
                $list[onderwerp] = str_replace("Re: ", "", $list[onderwerp]);
                $titel = "Re: $list[onderwerp]";
                $naar = $list[gebruikersnaam];
                $bericht .= "[b]--- HET OUDE BERICHT ---[/b]
$list[bericht]"
;
            }
    }


echo "<h3>Reageren</h3>";
echo "Stel hieronder het bericht op dat je wilt versturen.";

echo "<table>
<form method=\"POST\" action=\"?send=1\" name=\"formulier\">
<tr><td>Naar:</td><td>"
;
if($_GET[user]){
    echo "<input type=\"text\" name=\"naar\" size=\"30\" value=\"$_GET[user]\">";
}

else {
    echo "<input type=\"text\" name=\"naar\" size=\"30\" value=\"$naar\">";
}

echo "</td></tr>
<tr><td>Onderwerp:</td> <td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" size=\"30\" value=\"$list[onderwerp]\"></td></tr>
<tr valign='top'><td>Bericht:</td><td><textarea rows='15' cols='60' name='tekst'>$bericht</textarea></td></tr>
<tr><td>&nbsp;</td><td></td></tr>
<tr><td>&nbsp;</td><td><input type='submit' name='send' value='Verzenden'></td></tr>
</table>
</form>
<a href='priveberichten.php'>Terug naar je inbox</a>"
;
}


if($_POST[send]){
    if(!$_POST[naar] || !$_POST[onderwerp] || !$_POST[tekst]){
    echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Fout</h3>";
    echo "Je moet alle velden invullen om te kunnen reageren.<br><br><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";
    }

    else {
    $select = "SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = '" . $_POST[naar] . "'";
    $query = mysql_query($select);
    $bestaat = mysql_num_rows($query);

        if($bestaat != 1){
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Fout</h3>";
        echo "De member naar wie je een priv&eacute;bericht probeerde te sturen bestaat niet.<br><br><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";
        }

        else {
        $select = "SELECT id FROM leden WHERE gebruikersnaam = '" . $_POST[naar] . "'";
        $query = mysql_query($select);
        $list = mysql_fetch_array($query);

        $insert = "INSERT INTO priveberichten (onderwerp,van,naar,datum,bericht,ip,gelezen) VALUES ('" . $onderwerp . "','" . $_COOKIE[memberid] . "','" . $list[id] . "',NOW(),'" . $_POST[tekst] . "','" . $ip . "','0')";
        $query = mysql_query($insert);
        
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Verzonden</h3>";
        echo "Je priv&eacute;bericht is succesvol verzonden naar $_POST[naar].<br><br><a href=\"priveberichten.php\">Terug naar je inbox</a>";
        }
    }
}


if($_GET[id]){
    $select = "SELECT *,date_format(datum,'%d-%m-%Y %H:%i') AS datum FROM priveberichten WHERE naar = '" . $_COOKIE[memberid] . "' AND id = '" . $_GET[id] . "'";
    $query = mysql_query($select);
    $result = mysql_num_rows($query);

        if($result == 0){
            echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Fout</h3>";
            echo "Je probeerde een priv&eacute;bericht te openen dat niet bestaat of is verwijderd.<br><br><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";
        }

        else {
            $update = "UPDATE priveberichten SET gelezen = '1' WHERE id = '" . $_GET[id] . "'";
            $update_query = mysql_query($update);
            
            while($list = mysql_fetch_array($query)){
                $bericht = htmlspecialchars($list[bericht]);
                $bericht = nl2br($list[bericht]);

                $select = "SELECT id,gebruikersnaam,avatar,status,ondertitel FROM leden WHERE id = '" . $list[van] . "'";
                $query = mysql_query($select);
                $afzender = mysql_fetch_array($query);

                echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; $list[onderwerp]</h3>";
                echo "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
                         <tr>
                               <td width=\"100\" valign=\"top\"><b><a href=\"profiel.php?mid=$list[van]\"><font color=\""
. $color_array[$afzender[status]] . "\">$afzender[gebruikersnaam]</font></a></b><br>
                                 <font size=\"2\">$afzender[ondertitel]</font>"
;

                if($afzender[avatar] != "Geen"){
                    echo "<BR><BR><img src=\"avatar/$afzender[avatar]\" title=\"Avatar van $afzender[gebruikersnaam]\">";
                }


                echo "</td>
                        <td valign=\"top\" align=\"left\">
                               <table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">
                                  <tr>
                                    <td width=\"500\">$list[datum]</td>
                                  </tr>
                            </table>
                        <hr size=\"1\" width=\"475\" noshade><br>$bericht<br>&nbsp;</td>
                     </tr>
                </table>"
;
                echo "<hr size=\"1\" noshade>";
                echo "<a href=\"?new=1&reply=$_GET[id]\">Stuur een reactie</a><br>";
                echo "<a href=\"javascript:verwijder('Weet je zeker dat je dit priv&eacute;bericht wilt verwijderen?','?delete=$_GET[id]')\">Verwijder dit bericht</a><br>";
}
}
}

if($_GET[deleteall]){
    $select = "SELECT * FROM priveberichten WHERE naar = '" . $_COOKIE[memberid] . "'";
    $query = mysql_query($select);
    $result = mysql_num_rows($query);

    if($result == 0){
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Verwijderen</h3>";
        echo "Je inbox was al leeg dus het heeft geen nut deze nog een keer te legen.<br><br><a href=\"priveberichten.php\">Terug naar je inbox</a>";
    }

    else {
        $delete = "DELETE FROM priveberichten WHERE naar = '" . $_COOKIE[memberid] . "'";
        $query = mysql_query($delete);
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Verwijderen</h3>";
        echo "Al je priv&eacute;berichten zijn verwijderd uit de database.<br><br><a href=\"priveberichten.php\">Terug naar je inbox</a>";
    }
}

if($_GET['delete']){
    $select = "SELECT * FROM priveberichten WHERE id='" . $_GET['delete'] . "'";
    $query = mysql_query($select);
    $result = mysql_num_rows($query);

    if($result == 0){
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Verwijderen</h3>";
        echo "Dit priv&eacute;bericht bestaat niet of is al verwijderd!<br><br><a href=\"priveberichten.php\">Terug naar je inbox</a>";
    }

    else {
        $delete = "DELETE FROM priveberichten WHERE id='" . $_GET['delete'] . "' AND naar='" . $_COOKIE[memberid] . "'";
        $query = mysql_query($delete);
        echo "<h3>Priveberichten &rsaquo; Verwijderen</h3>";
        echo "Het priv&eacute;bericht is succesvol verwijderd.<br><br><a href=\"priveberichten.php\">Terug naar je inbox</a>";
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:10:37
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/02/2007 15:14:00
Quote Anchor link
Remco van Lent schreef op 17.02.2007 15:07:
We zijn er achter gekomen dat het aan het script ligt.

Hahaha, da's meestal zo :-)

Wat bedoel je precies met "het onderwerp verdwijnt ook"?
 
Remco van Lent

Remco van Lent

17/02/2007 15:18:00
Quote Anchor link
Het onderwerp is niet zichtbaar terwijl je het wel in gevuld heb (het vakje)
En in de DataBase verdwijnd het onderwerp ook!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remco van Lent
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/02/2007 15:24:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je geen superglobals gebruikt. Jij schrijft gewoon $onderwerp, terwijl het $_POST['onderwerp'] zou moeten zijn. Dat moet je trouwens met alle andere variabelen ook zo doen.

Tip: begin je script eens met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
?>

Dan krijg je een melding bij dit soort problemen.
Tip 2: Check altijd of een uitgevoerde query ook gelukt is. Je hebt nu nergens controles en dat is vragen om moeilijkheden.
 
Remco van Lent

Remco van Lent

17/02/2007 15:28:00
Quote Anchor link
W8 even kijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remco van Lent
 
Remco van Lent

Remco van Lent

17/02/2007 15:28:00
Quote Anchor link
Deze foutmeldingen krijg ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
Notice: Use of undefined constant memberid - assumed 'memberid' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 12

Notice: Use of undefined constant memberid - assumed 'memberid' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 13

Notice: Use of undefined constant gebruikersnaam - assumed 'gebruikersnaam' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 13

Notice: Use of undefined constant memberid - assumed 'memberid' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 14

Notice: Use of undefined constant gebruikersnaam - assumed 'gebruikersnaam' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 14

Notice: Use of undefined constant memberid - assumed 'memberid' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 15

Notice: Use of undefined constant gebruikersnaam - assumed 'gebruikersnaam' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 15

Notice: Use of undefined constant gebruikersnaam - assumed 'gebruikersnaam' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 36

Notice: Use of undefined constant status - assumed 'status' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 39

Notice: Undefined variable: verbannen in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 45

Notice: Use of undefined constant hash - assumed 'hash' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/include.php on line 94

Notice: Undefined index: new in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Undefined index: send in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Undefined index: id in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Undefined index: deleteall in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Undefined index: delete in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Undefined index: reply in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 25

Notice: Use of undefined constant memberid - assumed 'memberid' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 26

Inbox
Dit is je privberichten inbox, vanuit hier kunt u berichten naar andere leden sturen. Deze berichten kunnen alleen de ontvangers lezen.

Op dit moment staan er geen privberichten in je inbox.

Nieuw bericht
Verwijder alle berichten

Notice: Undefined index: new in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 76

Notice: Use of undefined constant send - assumed 'send' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 112

Notice: Undefined index: send in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 112

Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 140

Notice: Undefined index: id in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 140

Notice: Use of undefined constant deleteall - assumed 'deleteall' in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 187

Notice: Undefined index: deleteall in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 187

Notice: Undefined index: delete in /storage/mijndomein/users/064707/public/sites/www.habbo-template.nl/leden/priveberichten.php on line 203
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

17/02/2007 15:32:00
Quote Anchor link
$_COOKIE[memberid] moet zijn $_COOKIE['memberid']

en zo voor alle waarden tussen de [ ] bij de superglobals
$_COOKIE, $_GET, $_POST, $_SERVER enz..

alleen als de waarde tussen de [ ] een integer is zijn de ' ' overbodig
 
Remco van Lent

Remco van Lent

17/02/2007 16:25:00
Quote Anchor link
dank je mod:D het is gelukt!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.