iedere dag een andere spreuk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wim Vos

Wim Vos

03/05/2012 20:07:05
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen aan een script dat iedere dag van het jaar een andere spreuk weergeeft.
Ik heb de 365 spreuken al. (dus niet linken naar een externe speuken server)
Uit een simpel tekst bestand.
Bij voorkeur gecorrigeerd voor schrikkeljaar.
iedere dagtekst moet linken naar een pagina met volledige tekst.
(genummerde lijst van html bestanden)
Het is feitelijk voor een joomla site maar ik zet het zelf makkelijk in een Joomla module.


Ik ben al dagen aan het zoeken naar zo'n script maar kan het niet vinden.
Om zoiets zelf te schrijven heb ik te weinig PHP kennis voor. (jaja beginner)

Is er hier iemand die dat zo uit de losse pols kan neerschrijven?
In ruil voor een link naar zijn website of zo?
Gewijzigd op 03/05/2012 20:07:36 door Wim Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:19:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2012 20:12:51
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2012 20:13:32
Quote Anchor link
date('Z') The day of the year (starting from 0) 0 through 365
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 20:15:13
Quote Anchor link
Alle spreuken in een array zetten en dan het geen gebruiken wat SanThe aangeeft. Kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$quotes
= array(
    'spreuk 1',
    'een wijze 2e spreuk',
    'geen spreuk is ook leuk',
);


echo $quotes[date('Z')];
?>
 
Wim Vos

Wim Vos

03/05/2012 20:27:54
Quote Anchor link
Waaw dat is snel...

@Aar, het gaat niet om een random functie.
QWouter, Lijkt me prima, daar ga ik op verder.
Hoe corrigeer ik voor een schrikkeljaar?
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 20:30:24
Quote Anchor link
Door er een extra 366ste item in de array te stoppen :)

Vanaf 29 (of is het 28) februari zouden dan alle spreuken 1 dag opgeschuiven ten opzichte van een normaal jaar.

Offtopic:

"In ruil voor een link naar zijn website of zo?" - Ik weet niet welke website als het een beetje in hetzelfde onderwerp ligt heb ik best interesse... ;)
Gewijzigd op 03/05/2012 20:34:30 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2012 20:47:21
Quote Anchor link
- SanThe - op 03/05/2012 20:13:32:
date('Z') The day of the year (starting from 0) 0 through 365


0 - 365 is 366 dagen.
 
Wim Vos

Wim Vos

03/05/2012 20:55:08
Quote Anchor link
@- SanThe -, thanks
Ik ben aan het proberen

Toevoeging op 03/05/2012 21:21:23:

script genereert een lege pagina

Toevoeging op 03/05/2012 21:24:57:

Dit is wat ik probeer:
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
<?php
$quotes
= array(
'    les van dag     1    ',
'    les van dag     2    ',
'    les van dag     3    ',
'    les van dag     4    ',
'    les van dag     5    ',
'    les van dag     6    ',
'    les van dag     7    ',
'    les van dag     8    ',
'    les van dag     9    ',
'    les van dag     10    ',
'    les van dag     11    ',
'    les van dag     12    ',
'    les van dag     13    ',
'    les van dag     14    ',
'    les van dag     15    ',
'    les van dag     16    ',
'    les van dag     17    ',
'    les van dag     18    ',
'    les van dag     19    ',
'    les van dag     20    ',
'    les van dag     21    ',
'    les van dag     22    ',
'    les van dag     23    ',
'    les van dag     24    ',
'    les van dag     25    ',
'    les van dag     26    ',
'    les van dag     27    ',
'    les van dag     28    ',
'    les van dag     29    ',
'    les van dag     30    ',
'    les van dag     31    ',
'    les van dag     32    ',
'    les van dag     33    ',
'    les van dag     34    ',
'    les van dag     35    ',
'    les van dag     36    ',
'    les van dag     37    ',
'    les van dag     38    ',
'    les van dag     39    ',
'    les van dag     40    ',
'    les van dag     41    ',
'    les van dag     42    ',
'    les van dag     43    ',
'    les van dag     44    ',
'    les van dag     45    ',
'    les van dag     46    ',
'    les van dag     47    ',
'    les van dag     48    ',
'    les van dag     49    ',
'    les van dag     50    ',
'    les van dag     51    ',
'    les van dag     52    ',
'    les van dag     53    ',
'    les van dag     54    ',
'    les van dag     55    ',
'    les van dag     56    ',
'    les van dag     57    ',
'    les van dag     58    ',
'    les van dag     59    ',
'    les van dag     60    ',
'    les van dag     61    ',
'    les van dag     62    ',
'    les van dag     63    ',
'    les van dag     64    ',
'    les van dag     65    ',
'    les van dag     66    ',
'    les van dag     67    ',
'    les van dag     68    ',
'    les van dag     69    ',
'    les van dag     70    ',
'    les van dag     71    ',
'    les van dag     72    ',
'    les van dag     73    ',
'    les van dag     74    ',
'    les van dag     75    ',
'    les van dag     76    ',
'    les van dag     77    ',
'    les van dag     78    ',
'    les van dag     79    ',
'    les van dag     80    ',
'    les van dag     81    ',
'    les van dag     82    ',
'    les van dag     83    ',
'    les van dag     84    ',
'    les van dag     85    ',
'    les van dag     86    ',
'    les van dag     87    ',
'    les van dag     88    ',
'    les van dag     89    ',
'    les van dag     90    ',
'    les van dag     91    ',
'    les van dag     92    ',
'    les van dag     93    ',
'    les van dag     94    ',
'    les van dag     95    ',
'    les van dag     96    ',
'    les van dag     97    ',
'    les van dag     98    ',
'    les van dag     99    ',
'    les van dag     100    ',
'    les van dag     101    ',
'    les van dag     102    ',
'    les van dag     103    ',
'    les van dag     104    ',
'    les van dag     105    ',
'    les van dag     106    ',
'    les van dag     107    ',
'    les van dag     108    ',
'    les van dag     109    ',
'    les van dag     110    ',
'    les van dag     111    ',
'    les van dag     112    ',
'    les van dag     113    ',
'    les van dag     114    ',
'    les van dag     115    ',
'    les van dag     116    ',
'    les van dag     117    ',
'    les van dag     118    ',
'    les van dag     119    ',
'    les van dag     120    ',
'    les van dag     121    ',
'    les van dag     122    ',
'    les van dag     123    ',
'    les van dag     124    ',
'    les van dag     125    ',
'    les van dag     126    ',
'    les van dag     127    ',
'    les van dag     128    ',
'    les van dag     129    ',
'    les van dag     130    ',
'    les van dag     131    ',
'    les van dag     132    ',
'    les van dag     133    ',
'    les van dag     134    ',
'    les van dag     135    ',
'    les van dag     136    ',
'    les van dag     137    ',
'    les van dag     138    ',
'    les van dag     139    ',
'    les van dag     140    ',
'    les van dag     141    ',
'    les van dag     142    ',
'    les van dag     143    ',
'    les van dag     144    ',
'    les van dag     145    ',
'    les van dag     146    ',
'    les van dag     147    ',
'    les van dag     148    ',
'    les van dag     149    ',
'    les van dag     150    ',
'    les van dag     151    ',
'    les van dag     152    ',
'    les van dag     153    ',
'    les van dag     154    ',
'    les van dag     155    ',
'    les van dag     156    ',
'    les van dag     157    ',
'    les van dag     158    ',
'    les van dag     159    ',
'    les van dag     160    ',
'    les van dag     161    ',
'    les van dag     162    ',
'    les van dag     163    ',
'    les van dag     164    ',
'    les van dag     165    ',
'    les van dag     166    ',
'    les van dag     167    ',
'    les van dag     168    ',
'    les van dag     169    ',
'    les van dag     170    ',
'    les van dag     171    ',
'    les van dag     172    ',
'    les van dag     173    ',
'    les van dag     174    ',
'    les van dag     175    ',
'    les van dag     176    ',
'    les van dag     177    ',
'    les van dag     178    ',
'    les van dag     179    ',
'    les van dag     180    ',
'    les van dag     181    ',
'    les van dag     182    ',
'    les van dag     183    ',
'    les van dag     184    ',
'    les van dag     185    ',
'    les van dag     186    ',
'    les van dag     187    ',
'    les van dag     188    ',
'    les van dag     189    ',
'    les van dag     190    ',
'    les van dag     191    ',
'    les van dag     192    ',
'    les van dag     193    ',
'    les van dag     194    ',
'    les van dag     195    ',
'    les van dag     196    ',
'    les van dag     197    ',
'    les van dag     198    ',
'    les van dag     199    ',
'    les van dag     200    ',
'    les van dag     201    ',
'    les van dag     202    ',
'    les van dag     203    ',
'    les van dag     204    ',
'    les van dag     205    ',
'    les van dag     206    ',
'    les van dag     207    ',
'    les van dag     208    ',
'    les van dag     209    ',
'    les van dag     210    ',
'    les van dag     211    ',
'    les van dag     212    ',
'    les van dag     213    ',
'    les van dag     214    ',
'    les van dag     215    ',
'    les van dag     216    ',
'    les van dag     217    ',
'    les van dag     218    ',
'    les van dag     219    ',
'    les van dag     220    ',
'    les van dag     221    ',
'    les van dag     222    ',
'    les van dag     223    ',
'    les van dag     224    ',
'    les van dag     225    ',
'    les van dag     226    ',
'    les van dag     227    ',
'    les van dag     228    ',
'    les van dag     229    ',
'    les van dag     230    ',
'    les van dag     231    ',
'    les van dag     232    ',
'    les van dag     233    ',
'    les van dag     234    ',
'    les van dag     235    ',
'    les van dag     236    ',
'    les van dag     237    ',
'    les van dag     238    ',
'    les van dag     239    ',
'    les van dag     240    ',
'    les van dag     241    ',
'    les van dag     242    ',
'    les van dag     243    ',
'    les van dag     244    ',
'    les van dag     245    ',
'    les van dag     246    ',
'    les van dag     247    ',
'    les van dag     248    ',
'    les van dag     249    ',
'    les van dag     250    ',
'    les van dag     251    ',
'    les van dag     252    ',
'    les van dag     253    ',
'    les van dag     254    ',
'    les van dag     255    ',
'    les van dag     256    ',
'    les van dag     257    ',
'    les van dag     258    ',
'    les van dag     259    ',
'    les van dag     260    ',
'    les van dag     261    ',
'    les van dag     262    ',
'    les van dag     263    ',
'    les van dag     264    ',
'    les van dag     265    ',
'    les van dag     266    ',
'    les van dag     267    ',
'    les van dag     268    ',
'    les van dag     269    ',
'    les van dag     270    ',
'    les van dag     271    ',
'    les van dag     272    ',
'    les van dag     273    ',
'    les van dag     274    ',
'    les van dag     275    ',
'    les van dag     276    ',
'    les van dag     277    ',
'    les van dag     278    ',
'    les van dag     279    ',
'    les van dag     280    ',
'    les van dag     281    ',
'    les van dag     282    ',
'    les van dag     283    ',
'    les van dag     284    ',
'    les van dag     285    ',
'    les van dag     286    ',
'    les van dag     287    ',
'    les van dag     288    ',
'    les van dag     289    ',
'    les van dag     290    ',
'    les van dag     291    ',
'    les van dag     292    ',
'    les van dag     293    ',
'    les van dag     294    ',
'    les van dag     295    ',
'    les van dag     296    ',
'    les van dag     297    ',
'    les van dag     298    ',
'    les van dag     299    ',
'    les van dag     300    ',
'    les van dag     301    ',
'    les van dag     302    ',
'    les van dag     303    ',
'    les van dag     304    ',
'    les van dag     305    ',
'    les van dag     306    ',
'    les van dag     307    ',
'    les van dag     308    ',
'    les van dag     309    ',
'    les van dag     310    ',
'    les van dag     311    ',
'    les van dag     312    ',
'    les van dag     313    ',
'    les van dag     314    ',
'    les van dag     315    ',
'    les van dag     316    ',
'    les van dag     317    ',
'    les van dag     318    ',
'    les van dag     319    ',
'    les van dag     320    ',
'    les van dag     321    ',
'    les van dag     322    ',
'    les van dag     323    ',
'    les van dag     324    ',
'    les van dag     325    ',
'    les van dag     326    ',
'    les van dag     327    ',
'    les van dag     328    ',
'    les van dag     329    ',
'    les van dag     330    ',
'    les van dag     331    ',
'    les van dag     332    ',
'    les van dag     333    ',
'    les van dag     334    ',
'    les van dag     335    ',
'    les van dag     336    ',
'    les van dag     337    ',
'    les van dag     338    ',
'    les van dag     339    ',
'    les van dag     340    ',
'    les van dag     341    ',
'    les van dag     342    ',
'    les van dag     343    ',
'    les van dag     344    ',
'    les van dag     345    ',
'    les van dag     346    ',
'    les van dag     347    ',
'    les van dag     348    ',
'    les van dag     349    ',
'    les van dag     350    ',
'    les van dag     351    ',
'    les van dag     352    ',
'    les van dag     353    ',
'    les van dag     354    ',
'    les van dag     355    ',
'    les van dag     356    ',
'    les van dag     357    ',
'    les van dag     358    ',
'    les van dag     359    ',
'    les van dag     360    ',
'    les van dag     361    ',
'    les van dag     362    ',
'    les van dag     363    ',
'    les van dag     364    ',
'    les van dag     365    ',

);

echo $quotes[date('Z')];
?>

</code>

Toevoeging op 03/05/2012 21:37:27:

Ah ik heb t gevonden: het is niet Z maar z
Gewijzigd op 03/05/2012 21:26:44 door Wim Vos
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2012 22:28:55
Quote Anchor link
Pff, als jou spreuk echt zo weinig veranderd is kan het vele malen sneller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '    les van dag     '.date('z').'    ';
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2012 22:30:25
Quote Anchor link
Haha, scherp... :-)
 
Reshad F

Reshad F

03/05/2012 22:30:43
Quote Anchor link
lol Wouter dit is natuurlijk Try before you do!
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2012 22:32:51
Quote Anchor link
Wim Vos op 03/05/2012 20:55:08:
Ah ik heb t gevonden: het is niet Z maar z


Sorry, je hebt gelijk, mijn foutje.
 
Wim Vos

Wim Vos

06/05/2012 20:54:33
Quote Anchor link
@Wouter, nee zo makkelijk is het niet.
Ik had er even 365 zinnen in geplakt om te kijken of het niet traag wordt of zo inderdaad test before you do.
jouw originele script werkt prima, nog vriendelijk bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.