iemand die een script af kan maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim van Heerde

Tim van Heerde

31/07/2014 20:45:37
Quote Anchor link
Hallo!

ik heb een standaard script, welke gewoon goed is. Hij moet alleen wanneer er een validatie is doorverwijzen naar een andere pagina en wanneer hij niet goed is dan verwijzen naar een andere pagina...

Daarna wil ik hem zelf, dmv een korte beschrijving zelf in de website integreren.

Wie kan me daarmee helpen? Misschien tegen een minibetaling. iemand die veel van php afweet kan dit binnen 5 minuten. (eigenlijk zou ik het zelf moeten kunnen vertelde ze me)

Neem contact met me op voor meer informatie! :)

[email protected]
- Aar -:
Dit topic is verplaatst naar de juiste categorie. (Gezocht => Beginnen met PHP)
Gewijzigd op 01/08/2014 09:59:17 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:15:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2014 21:21:21
Quote Anchor link
Dan raad ik aan om een vacature aan te maken in het vacature-forum, conform de regelgeving daar :-)
Het 'gezocht'-forum is niet bedoeld voor script-requests.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/08/2014 08:43:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mijn_validatie_functie() === true)
    header('Location: succes.php');
else
    header('Location: fout.php');
exit;
?>
 
Tim van Heerde

Tim van Heerde

01/08/2014 09:31:17
Quote Anchor link
Hallo! Bednakt voor je reactie! het gaat om onderstaat script...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

function validatePincode($code){
  // Stel deze parameters in
  $rtlo = "xxxxx";       // Uw layoutcode
  $keyword="BETAAL+AA";  // Uw Keyword + subkeyword BETAAL AA
  $shortcode="3010";     // Shortcode
  $co= "31";             // Countrycode, 31=NL, 32=BE
  $test="0";
    
  $sRequest="http://www.targetpay.com/api/sms-pincode";
  $strParamString = "?rtlo=".$rtlo."&keyword=".$keyword.
    "&code=".$code."&shortcode=".$shortcode."&country=".$co.
    "&test=".$test;


  # get request
  $ch = curl_init($sRequest.$strParamString);
  curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1) ;
  $strResponse = curl_exec($ch);
  curl_close($ch);

  return $strResponse;
}

  
if( $_GET['pincode'] ){
  $strResponse = validatePincode( $_GET['pincode'] );
  echo  $strResponse; // 000 OK indien succesvol
} else {
  echo "<FORM method=\"GET\" >";
  echo "<input type=\"text\" name=\"pincode\">";
  echo "<input type=\"submit\">";
  echo "</form>";
}


?>


En als het dan werkt, waar moet ik het script dan plaatsen? Zijn er nog andere dingen die er moeten gebeuren?

Bedankt voor het reageren!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2014 10:01:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if( $_GET['pincode'] ){
  $strResponse = validatePincode( $_GET['pincode'] );
  if($strResponse == "000 OK") {
      header('Location: succes.php');
  }
else {
      header('Location: fout.php');
  }
}
else {
  echo "<FORM method=\"GET\" >";
  echo "<input type=\"text\" name=\"pincode\">";
  echo "<input type=\"submit\">";
  echo "</form>";
}

?>
 
Tim van Heerde

Tim van Heerde

02/08/2014 17:24:19
Quote Anchor link
super bedankt voor jullie reactie, als het goed is heb ik dan onderstaande code, maar hoe roep ik deze aan op een reeds bestaande pagina, tussen andere code's in?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

function validatePincode($code){
  // Stel deze parameters in
  $rtlo = "xxxxx";       // Uw layoutcode
  $keyword="BETAAL+AA";  // Uw Keyword + subkeyword BETAAL AA
  $shortcode="3010";     // Shortcode
  $co= "31";             // Countrycode, 31=NL, 32=BE
  $test="0";
    
  $sRequest="http://www.targetpay.com/api/sms-pincode";
  $strParamString = "?rtlo=".$rtlo."&keyword=".$keyword.
    "&code=".$code."&shortcode=".$shortcode."&country=".$co.
    "&test=".$test;


  # get request
  $ch = curl_init($sRequest.$strParamString);
  curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1) ;
  $strResponse = curl_exec($ch);
  curl_close($ch);

  return $strResponse;
}

  
if( $_GET['pincode'] ){
  $strResponse = validatePincode( $_GET['pincode'] );
  if($strResponse == "000 OK") {
      header('Location: succes.php');
  }
else {
      header('Location: fout.php');
  }
}
else {
  echo "<FORM method=\"GET\" >";
  echo "<input type=\"text\" name=\"pincode\">";
  echo "<input type=\"submit\">";
  echo "</form>";
}


?>


DIt moet dus zichtbaar worden tussen andere knoppen en velden.
Gewijzigd op 02/08/2014 17:42:05 door Tim van Heerde
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/08/2014 19:36:01
Quote Anchor link
Dat kan op de plek van het formuliergedeelte.
 
Tim van Heerde

Tim van Heerde

02/08/2014 22:57:26
Quote Anchor link
Jawel, dat gaat wel lukken, maar wat schrijf ik daarop, of copieer ik daar gewoon het gehele script tussen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/08/2014 23:35:00
Quote Anchor link
Nog even een stukje beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if( $_GET['pincode'] ){
  $strResponse = validatePincode( $_GET['pincode'] );
  if($strResponse == "000 OK") {
      header('Location: succes.php');
  }
else {
      header('Location: fout.php');
  }
}
else {
?>

HIER BUITEN je PHP-BLOK JE LAYOUT!
<form method="GET">
<input type="text" name="pincode" /><br />
<input type="submit" value="Controleer!">
</form>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 02/08/2014 23:37:52 door - Ariën -
 
Tim van Heerde

Tim van Heerde

03/08/2014 07:31:16
Quote Anchor link
Beste Aar!

Dankjewel voor je reactie! Ik heb hem aangepast zoals je hieronder kunt zien. Daaronder staat de php pagina waar hij -denk ik- in moet komen. Maar hoe maar ik hem zichtbaar op die pagina? Hij moet onder een "upload" gedeelte komen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

function validatePincode($code){
  // Stel deze parameters in
  $rtlo = "xxxxx";       // Uw layoutcode
  $keyword="BETAAL+AA";  // Uw Keyword + subkeyword BETAAL AA
  $shortcode="3010";     // Shortcode
  $co= "31";             // Countrycode, 31=NL, 32=BE
  $test="0";
    
  $sRequest="http://www.targetpay.com/api/sms-pincode";
  $strParamString = "?rtlo=".$rtlo."&keyword=".$keyword.
    "&code=".$code."&shortcode=".$shortcode."&country=".$co.
    "&test=".$test;


  # get request
  $ch = curl_init($sRequest.$strParamString);
  curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1) ;
  $strResponse = curl_exec($ch);
  curl_close($ch);

  return $strResponse;
}
?>

  
<?php
if( $_GET['pincode'] ){
  $strResponse = validatePincode( $_GET['pincode'] );
  if($strResponse == "000 OK") {
      header('Location: succes.php');
  }
else {
      header('Location: fout.php');
  }
}
else {
?>

HIER BUITEN je PHP-BLOK JE LAYOUT!
<form method="GET">
<input type="text" name="pincode" /><br />
<input type="submit" value="Controleer!">
</form>
<?php
}
?>



HIERONDER de pagina waar hij zichtbaar op moet worden:

- Aar -:
Niet relevante code verwijderd. Gelieve graag relevante code te geven tot ± 20 regels. 200 of > gaat echt niemand doorlezen.
Gewijzigd op 03/08/2014 09:02:51 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2014 09:09:47
Quote Anchor link
Sla deze code op in een bestand (validate.php bijv.) en voer het uit?

Je gaf al aan in je (verwijderde code) aan dat je een compleet MVC-systeem gebruikt, en dan zul je toch die code erin moeten weven in dat geval, als je het daarin wilt inbouwen, en precies weten hoe dat werkt.
Of je verwijst de mensen gewoon voor het gemak door naar een simpele pagina.

Voor als je het een en ander weet en kunt over MVC en OOP:
Je zou dan een nieuwe Validate-Controller kunnen maken die controleert op de GET, en een method validatePincode() uit de model haalt. Dan zul je waarschijnlijk nog op een manier de juiste layout er omheen moeten krijgen via de controller.
Gewijzigd op 03/08/2014 09:10:58 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.