if/else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

22/11/2014 11:21:34
Quote Anchor link
Ik ben dagen al aan het zoeken. Ik heb een SQL tabel waarde die 1 t/m 3 kan zijn. Die waarde uitlezen gaat goed. Wat ik wil is dat er een vraag wordt gesteld die afhankelijk is van die waarde. Bijvoorbeeld bij 1 is dat een INPUT TYPE="text" en bij 2 weer een INPUT TYPE="radio" vraag enz.

Wanneer ik de combinatie if/else en header("Location: http://... gebruikt krijg ik dus die welbekende header already sent foutmelding.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 00:05:23
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 11:43:05
Quote Anchor link
De keer je de logica van de if/else om zodat header() het eerst aan de beurt is.

Laat eens de code met de header() zien?

Een minder elegante work-around is output buffering inschakelen. Zolang je de output buffer (ob) niet leegt, kun je namelijk nog HTTP-headers toevoegen én headers wijzigen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ob_start('ob_gzhandler');
?>
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 12:18:22
Quote Anchor link
De vraag wordt dus gesteld op een andere pagina (om het overzichtelijker te maken dacht ik). Als de vraag beantwoord is wordt weer terug gegaan naar dit gedeelte. Dat was dan de bedoeling...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
session_start();

// Declareren van sessievariabelen van de vorige pagina
$vraag_nummer_teller = $_SESSION["vraag_nummer_teller"];

// Vraag nummer teller (nodig om te beginnen met vraag 1 uit te lezen uit SQL)
if(empty($_SESSION['vraag_nummer_teller'])) $_SESSION['vraag_nummer_teller'] = 0;
$order =  $_SESSION['vraag_nummer_teller']+1;
$_SESSION['vraag_nummer_teller'] =  $vraag_nummer_teller;

if($vraag_soort==1)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort1.php");
}

elseif ($vraag_soort==2)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort2.php");
}

elseif ($vraag_soort==3)
{

header("Location: http://website.nl/vraagsoort3.php");
}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 12:58:52
Quote Anchor link
Gebruik een exit na elke header() om de redirect onmiddellijk uit te voeren en te voorkomen dat het script verder nog output genereert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($vraag_soort == 1) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort1.php');
    exit;
}
elseif ($vraag_soort == 2) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort2.php');
    exit;
}
elseif ($vraag_soort == 3) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort3.php');
    exit;
}

?>


Of gestructureerder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($vraag_soort >= 1 && $vraag_soort <= 3) {
    header('Location: http://website.nl/vraagsoort' . (int)$vraag_soort . '.php');
    exit;
}

?>
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 16:21:06
Quote Anchor link
Heel erg bedankt! Met exit werkt het nu wel gelukkig. Alleen heb ik nu hetzelfde probleem op de volgende pagina. Hier wordt de vraag gesteld en moet je die beantwoorden. Na het beantwoorden ga je via header/location weer terug naar script 1. Dit gaat dus niet omdat er al output is (heb ik gegoogled). Moet ik soms deze "vraag script" splitsen in 2 scripts (HTML en PHP)? Functie ob_start werkt helaas niet in dit geval.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 16:32:51
Quote Anchor link
>> Dit gaat dus niet omdat er al output is (heb ik gegoogled).

Het gaat om output die naar het scherm (de browser) wordt gestuurd. Daarvan is in jouw geval geen sprake.

Zolang jij geen informatie (output) naar de browser stuurt, kun je een header uitvoeren. Een header moet altijd als eerste naar de browser worden gestuurd. Daarna mag pas de "inhoud" (je html, teksten, plaatjes enz.) worden verstuurd.
Gewijzigd op 22/11/2014 16:33:12 door Ozzie PHP
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 17:54:53
Quote Anchor link
Dit is mijn test voor die 2e pagina. De bedoeling is dat je iets invoert en dat het script verder gaat naar het eerste script. Ik krijg bij onderstaand voorbeeld de header already sent foutmelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
session_start();
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<!-- myform.php -->
    <form name="my-form" method="POST" action="">

        <span>Which do you like better?</span>
        <label for="steak">steak</label>
        <input type="radio" name="food" id="steak" value="steak" <?php if(isset($food) && $food == 'steak') echo 'checked="checked"';?> />

        <label for="lobster">lobster</label>
        <input type="radio" name="food" id="lobster" value="lobster" <?php if(isset($food) && $food == 'lobster') echo 'checked="checked"';?> />

        <input type="hidden" name="submitted" value="submitted" />
        <input type="submit" name="submit" value="submit" />

    </form>

<?php
    if (isset($_POST['submitted'])) {
        $errors = array();
        if (isset($_POST['degree'])) {
            $degree = $_POST['degree'];
        }
else {
            $errors[] = 'Please select your degree type.';
        }
else {
        // redirect user to another page
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
    exit;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 22/11/2014 17:55:50 door Jac E
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 18:10:33
Quote Anchor link
Als ik het goed zie dan zit er een fout in je if/else vergelijking. Je zet 2x een "else" na elkaar neer. Dat kan niet. Ik weet ook niet wanneer je die redirect wilt uitvoeren. Moet die altijd worden uitgevoerd? Zo ja, dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
if (isset($_SESSION['errors']) && !empty($_SESSION['errors'])) {
  print_r($_SESSION['errors']);   // de meldingen moet je zelf even fatsoeneren
  $_SESSION['errors'] = null;
}


// ... hier het formulier

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') { // dit is de juiste manier om te controleren of er gepost is
  $errors = array();
  if (!isset($_POST['degree'])) {
    $errors[] = 'Please select your degree type.';  
  }

  if (!empty($errors)) {
    // er is een error
    $_SESSION['errors'] = $errors;
    header('Location: http://website.nl/huidige_script.php');
  }
else {
    // alles gaat goed, naar eerste script
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
  }

  exit;
}

?>

P.S. Ik heb het niet getest, dus er kunnen fouten inzitten.
Gewijzigd op 22/11/2014 18:12:09 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/11/2014 18:37:49
Quote Anchor link
Je stuurt eerst HTML uit en voert daarna pas in PHP een redirect uit.
Dat kan niet: HTTP-headers komen voor HTTP-content.

Zoals al eerder gezegd: verplaats die beslissingsregels die in header() eindigen naar een eerder stadium, vóórdat er HTML-content wordt geproduceerd.
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 19:45:18
Quote Anchor link
Ik wilde alleen nog een soort beveiliging erin maken dat iemand altijd een keuze moet maken (dus een antwoord moet geven). Hiernaar dus weer naar dat eerste script weer terug.

Heb nu e.e.a. toegepast op jullie advies, ook die beslissingsregels verplaatst.
Maar helaas... Warning: Cannot modify header information - headers already sent
Wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
session_start();
?>

<?php
// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
if (isset($_SESSION['errors']) && !empty($_SESSION['errors'])) {
  print_r($_SESSION['errors']);   // de meldingen moet je zelf even fatsoeneren
  $_SESSION['errors'] = null;
}

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') { // dit is de juiste manier om te controleren of er gepost is
  $errors = array();
  if (!isset($_POST['degree'])) {
    $errors[] = 'Please select your degree type.';  
  }

  if (!empty($errors)) {
    // er is een error
    $_SESSION['errors'] = $errors;
    header('Location: http://website.nl/huidige_script.php');
  }
else {
    // alles gaat goed, naar eerste script
    header('Location: http://website.nl/eerste_script.php');
  }

  exit;
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<!-- myform.php -->
    <form name="my-form" method="POST" action="">

        <span>Which do you like better?</span>
        <label for="steak">steak</label>
        <input type="radio" name="food" id="steak" value="steak" <?php if(isset($food) && $food == 'steak') echo 'checked="checked"';?> />

        <label for="lobster">lobster</label>
        <input type="radio" name="food" id="lobster" value="lobster" <?php if(isset($food) && $food == 'lobster') echo 'checked="checked"';?> />

        <input type="hidden" name="submitted" value="submitted" />
        <input type="submit" name="submit" value="submit" />

    </form>
Gewijzigd op 22/11/2014 19:50:16 door Jac E
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2014 20:23:57
Quote Anchor link
Na regel 3 staat een 'enter', dat kan al funest zijn.
Ook regel 7 kan een probleem geven.
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 20:27:03
Quote Anchor link
Klopt... het werkt nu! Bedankt iedereen weer :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/11/2014 20:29:33
Quote Anchor link
>> Zoals al eerder gezegd: verplaats die beslissingsregels die in header() eindigen naar een eerder stadium, vóórdat er HTML-content wordt geproduceerd.

Correct. Dat was in mijn snelle opzetje ook nog niet helemaal correct zie ik nu.

Doe in plaats van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();
?>

<?php
// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
// ...

?>

eens dit...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();

// bovenaan onder session_start, controleren of er errors zijn
// ...

?>

Het kan zijn dat er witruimte tussen de sluiting- en openingstag zit, en daarnaast is het sluiten en direct openen nutteloos. Je doet een deur dicht, om 'm direct daarna weer open te doen. Dat heeft geen nut.
Gewijzigd op 22/11/2014 20:30:25 door Ozzie PHP
 
Jac E

Jac E

22/11/2014 22:49:25
Quote Anchor link
Super, bedankt ook voor je advies! Weer een leermoment geweest...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.