image loop echo <br /> na aantal loops ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Mark de Grebber

Mark de Grebber

31/12/2010 11:52:44
Quote Anchor link
Goede Oudejaars morgen iedereen!

Ik probeer een image list op te bouwen die na een
bepaald aantal loops een <br /> genereerd,
om de images in rijen onder elkaar te krijgen.

ik heb geprobeerd een for loop in de while loop te maken,
Tevergeefs.

Kan iemand mij op weg helpen ?
(ik heb de for loop al verwijderd)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">

<head>
   <title>View My Blog</title>
   <style type="text/css">
   ul.bruidstaarten_footer li{
     float:left;
     margin:0 0 0 10px;
     list-style-type:none;
   }
  
   ul.bruidstaarten_footer a{
   }
      ul.bruidstaarten_footer img{
     border:none;
   }
   </style>
</head>
<body>

<?php // Script 12.7 - view_blog.php
// This script retrieves blog entries from the database.

// Connect and select:

$dbc = mysql_connect('localhost', 'root', 'lcphp10');
if (!$dbc) {
   die('Could not connect:' . mysql_error());
}

echo '<span style="color:#22C989;">Connected succesfully</span>';
mysql_select_db('myblog');

// Define the query:
$query = 'SELECT *
          FROM entries
          ORDER BY date_entered DESC'
;

if ($r = mysql_query($query)) { // Run the query
  
   echo '<ul class="bruidstaarten_footer">';  
   while ($row = mysql_fetch_array($r)) {
      
      echo "<li><a href=\"#\">
      <img src=\"images/{$row['entry']}\"
      width=\"128\" height=\"128\" alt=\"{$row['title']}\" /></a></li>"
;
      }


   // Retrieve and echo every record:
  
   echo '</ul>';
}
else { // Query didn't run.
   echo '<p style="color:red;">Could not retrieve the data because:
   <br />'
. mysql_error() . '</p>
   <p>The query being run was: '
. $query . '</p>';
  
}
// End of query IF.
?>
  
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 18:26:27
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2010 12:00:24
Quote Anchor link
Laat een teller meelopen die na elke (bijvoorbeeld) 3 loops een <br /> invoegt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$teller
= 1;

while(...) {
  // Echo image

  if($teller % 3 == 0) {
    echo '<br />';
  }

  $teller++;
}

?>
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

31/12/2010 12:02:58
Quote Anchor link
Ga 't even proberen.
dank je

Toevoeging op 31/12/2010 12:10:16:

Wow, gelukt.
andere vraag, de manier waarop je de IF invult:

if ($teller % 3 == 0)

(begrijp niet wat hier gebeurd)

dat ben ik niet in m'n lesboek tegen gekomen.
weet je waar ik hierover info kan vinden?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

31/12/2010 14:10:30
Quote Anchor link
bij $teller % 3 betekent de % modulus,
wikipedia: Modulus

dus zodra de teller op 3 is, dan krijg je:
3 % 3 waar 0 uit komt

als je wilt dat ik het even duidelijk voor je moet uit leggen,
dan moet je het maar even zeggen, want wikipedia is ook niet altijd even duidelijk ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2010 14:12:47
Quote Anchor link
De modulus is wat je bij staartdelingen de 'rest' noemt.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

31/12/2010 17:46:02
Quote Anchor link
Sorry ben even weggeweest.

Ik ben bekend met modulus (ik wist niet dat het hier ook om mod. ging)
Ik begrijp alleen de motoriek hiervan niet.

Check ik wel op het net.

Dankjewel en goede afsluiting en begin van het jaar !...

Toevoeging op 31/12/2010 18:16:30:

O.K ik begrijp 'm

Ik begreep niet waarom do modulus loop steeds gereset werd en niet stopte op 3
Dat komt omdat zolang de while loop nog bezig is de modulus loop herhaald wordt
is het niet?

if (!gelijk) {

hoor ik het graag;

} else {

Bedankt!;
}


Toevoeging op 31/12/2010 19:16:58:

Goed nu heb snap ik hem PAS!

3, 6, 9, ... allemaal deelbaar door 3 en er blijft niets over.

Thanks
Gewijzigd op 31/12/2010 18:19:02 door Mark de Grebber
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.