In de knoop met if en else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

26/03/2006 19:12:00
Quote Anchor link
Probleem opgelost.

Ik heb bol_url bovenaan gezet en toen werkte het wel.












Dit is niet eenvoudig om uit te leggen maar ik doe mijn best.

Onder op de pagina verschijnt een tabel met artikelen die mensen ook hebben besteld.

In de database kan ik verschillende types url's kwijt.

1. met foto, titel en url apart (boek_foto,boek_titel,boek_url)

2. zonder foto (en dan laat hij een "geen foto" plaatje zien),titel en url apart. (boek_titel,boek_url)

3. een url kompleet met plaatje tekst en url (bol_url)

Nu is het probleem dat hij telkens een "geen foto" plaatje voor het artikel zet.

Dit zit hem volgens mij in de if en else constructie.
Ik heb het op internet al opgezocht en er ook al een paar keer een elseif in gezet maar ik krijg dat niet weg.

Wie weet raad?

Je kunt op muziek klikken links in het menu.

Of op literatuur en dan op boeken in het rechter menu.

Test pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<table id="Table_01"  width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
        <td><img src="images/kop_01.jpg" width="23" height="19" alt=""></td>
        <td class="kopBoven"></td>
        <td><img src="images/kop_03.jpg" width="25" height="19" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="kopLinks"></td>
        <td>
<?php
if (!isset($_GET['sub_id'] )) //als er links in het menu geklikt wordt verschijnt deze tabel
    {
//selecteer de artikelen uit database: boeken
$query12 = "SELECT * FROM boeken WHERE cat_id = '$cat_id'";
$result12 = mysql_query($query12) or die ("Sorry maar ik kan de categorie&euml;n niet weergeven");
echo '<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" >';
echo '<tr><td colspan="4" align="center">Bezoekers bestelden ook onderstaande artikelen.</td></tr>';
echo '<tr>';

$kolommen = 4;
$counter = 0;

while($row12 = mysql_fetch_object($result12))
    {

    if ($row12->boek_foto)//als er een foto is laat die dan zien
        {
          echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->boek_url .' <img src="http://www.kijk-vergelijk.nl/nl/' . $row12->boek_foto .' " border="0"></a><br>'.$row12->boek_url .''.$row12->boek_titel .'</a></td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
            {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
            }
        }
//einde if
    else //als er geen foto is laat dan het plaatje zien dat er geen foto is
        {
        echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->boek_url .' <img src="http://www.kijk-vergelijk.nl/affiliate/geen_afbeelding.jpg" border="0"></a><br>'.$row12->boek_url .''. $row12->boek_titel .'</a></td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
             {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
             }
        }
//einde else
    if ($row12->bol_url) //als er een link staat in bol_url laat die dan zien
        {
          echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->bol_url .'</td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
            {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
            }
        }
//einde if
    else //anders laat niets zien
        {
        echo '';
        }
    
    }
//einde while


echo '</table>';
  
}

else
{

//einde weergeven van de tabel
$query12 = "SELECT  * FROM boeken WHERE sub_id = '$sub_id'";
$result12 = mysql_query($query12) or die ("Sorry maar ik kan de artikelen niet weergeven");
echo '<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center" >';
echo '<tr><td colspan="4" align="center">Bezoekers bestelden ook onderstaande artikelen.</td></tr>';
echo '<tr>';
while($row12 = mysql_fetch_object($result12))
    {

    if ($row12->boek_foto)//als er een foto is laat die dan zien
        {
          echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->boek_url .' <img src="http://www.kijk-vergelijk.nl/nl/' . $row12->boek_foto .' " border="0"></a><br>'.$row12->boek_url .''.$row12->boek_titel .'</a></td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
            {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
            }
        }
//einde if
    else //als er geen foto is laat dan het plaatje zien dat er geen foto is
        {
        echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->boek_url .' <img src="http://www.kijk-vergelijk.nl/affiliate/geen_afbeelding.jpg" border="0"></a><br>'.$row12->boek_url .''. $row12->boek_titel .'</a></td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
             {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
             }
        }
//einde else
    if ($row12->bol_url) //als er een link staat in bol_url laat die dan zien
        {
          echo '<td align="left" width="25%">'.$row12->bol_url .'</td>';
        $counter++;
        if($counter==$kolommen)
            {

        echo '</tr>';
        $counter = 0;
            }
        }
//einde if
    else //anders laat niets zien
        {
        echo '';
        }
    
    }
//einde while


echo '</table>';
  
}
//einde else

//einde weergeven tabel met artikelen

?>

</td>
        <td class="kopRechts"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><img src="images/kop_07.jpg" width="23" height="23" alt=""></td>
        <td class="kopOnder"></td>
        <td><img src="images/kop_09.jpg" width="25" height="23" alt=""></td>
    </tr>
</table>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
#
# Tabel structuur voor tabel `boeken`
#

CREATE TABLE boeken (
  boek_id int(4) NOT NULL auto_increment,
  boek_titel varchar(255) NOT NULL default '',
  boek_url text NOT NULL,
  boek_foto varchar(255) NOT NULL default '',
  bol_url text NOT NULL,
  cat_id int(4) NOT NULL default '0',
  sub_id int(4) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (boek_id)
) TYPE=MyISAM;

#
# Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `boeken`
#

INSERT INTO boeken VALUES (1,'Bernlef<br>Publiek Geheim','<a href="http://www.nlstore.nl/shop1/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=4798" target="_blank">','bernlef.jpg','',31,0);
INSERT INTO boeken VALUES (2,'Stephen King <br>Mobiel','<a href="http://www.nlstore.nl/shop1/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=57335"         target="_blank"> ','','',0,23);
INSERT INTO boeken VALUES (3,'Cobb, L. <br> Grote schoonmaak','<a href="http://www.nlstore.nl/shop1/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=23774" target="_blank"> ','23774.jpg','',0,49);
INSERT INTO boeken VALUES (4,'Adams, G.<br>Heel jaar lang verhalen en gedichtjes.','<a href="http://www.nlstore.nl/shop1/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=11075" target="_blank"> ','11075.jpg','',2,0);
INSERT INTO boeken VALUES (5,'Feldon, B.<br>Single en gelukkig.','<a href="http://www.nlstore.nl/shop1/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=29253" target="_blank"> ','29253.jpg','',4,0);
INSERT INTO boeken VALUES (6,'Simon Webbe<br>Sanctuary','<a href="http://www.nlstore.nl/shop3/shopaff.asp?affid=1087&directurl=shopexd.asp?id=100042443" target="_blank">','simonWebbe.jpg','',25,0);
INSERT INTO boeken VALUES (7,'','','','<IMG SRC="http://service.bfast.com/bfast/serve?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=904999976X&bfmtype=B&PrdId=1001004002619917" BORDER="0" WIDTH="1" HEIGHT="1" NOSAVE ><A HREF="http://service.bfast.com/bfast/click?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=904999976X&bfmtype=B&PrdId=1001004002619917" TARGET="_blank"><IMG SRC="http://www.nl.bol.com/intershoproot/thumb/BOOKCOVER/FC/9/0/4/9/9/904999976X.gif" BORDER="0" ALIGN="center" ALT="De ontsnapping,Heleen van Royen"  ><BR>De ontsnapping<br>Heleen van Royen</A>\r\n\r\n',0,23);
INSERT INTO boeken VALUES (8,'','','','<IMG SRC="http://service.bfast.com/bfast/serve?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=9041408517&bfmtype=B&PrdId=1001004002719996" BORDER="0" WIDTH="1" HEIGHT="1" NOSAVE ><A HREF="http://service.bfast.com/bfast/click?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=9041408517&bfmtype=B&PrdId=1001004002719996" TARGET="_blank"><IMG SRC="http://www.nl.bol.com/intershoproot/thumb/BOOKCOVER/FC/9/0/4/1/4/9041408517.gif" BORDER="0" ALIGN="center" ALT="Verloren,Nicci French"  ><BR>Verloren<br>Nicci French</A>\r\n\r\n\r\n',0,23);
INSERT INTO boeken VALUES (9,'','','','<IMG SRC="http://service.bfast.com/bfast/serve?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=0094635005028&bfmtype=C&PrdId=1000004003230911" BORDER="0" WIDTH="1" HEIGHT="1" NOSAVE ><A HREF="http://service.bfast.com/bfast/click?bfmid=1821541&siteid=41577349&bfpid=0094635005028&bfmtype=C&PrdId=1000004003230911" TARGET="_blank"><IMG SRC="http://www.nl.bol.com/intershoproot/thumb/MUSICCOVER/FC/1/7/6/6/5/1766583.gif" BORDER="0" ALIGN="center" ALT="Umoja (inclusief DVD),Blof"  ><BR>Umoja (inclusief DVD)<br>Blof</A>\r\n\r\n',25,0);



ps.
In een ander topic heb ik samen met anderen geprobeerd om de tabel niet weer te geven als er niet s inzit. Dit omdat het veel werkt is om de database te vullen met artikelen. Maar dit werkt nog steeds niet en ik heb de code nu in de oude staat terug gebracht.
Dus wie hier nog iets op weet, is van harte welkom....
Gewijzigd op 26/03/2006 21:26:00 door
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.