inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 14:37:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(!isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or die(mysqli_error());
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Wat gaat hier mis?

Hij zet nog steeds niks in de database?

Groetjes
Ed
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:05:35
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:50:19
Quote Anchor link
Op regel 108 staat een dingetje wat daar niet thuishoort.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 14:53:03
Quote Anchor link
Ja, maar dat is geen showstopper, denk ik.

Pas mysqli_error() eens aan naar mysqli_error($data).
Dan zal je wel een error zien.

En verder is je script zeer gevoelig voor SQL-injection!!!!

En ook ontgaat mij het nut waarom je twee keer een password (open en bloot!) wilt opslaan?
Gewijzigd op 26/11/2021 14:57:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:56:47
Quote Anchor link
En regel 118 moet zonder ! zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 15:00:01
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik niet van die isset's() voor alle velden.
Controleer gewoon of ze leeg zijn op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($input)=="") {
    echo "Invoer is leeg";
}

?>


En verzamel dit dan in een array, en doorloop alles wat een error toont, en als er errors zijn (count() ) dan laat je alle fouten zien, en anders is alles goed en kan je de rest afhandelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 15:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or mysqli_error($data);
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Aangepast maar nog steeds geen toevogingen. Hoe kan dit toch??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 16:00:26
Quote Anchor link
Or wat?

or die() zal je bedoelen.
Al zou ik de fout eerder op regel 147 toevoegen, en geen kerkhoftechniek met 'or die(mysqli_error($data))' gebruiken.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 17:13:04
Quote Anchor link
Ik heb de boel wat opgekalefaterd en versimpeld en losgelaten op een adhoc db.
(Zelf even de velden aanvullen)
Het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if ( !empty( $_POST['voornaam'] ) && !empty( $_POST['achternaam'] ) )
    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "' );";
        echo '<p>' . $query . '</p>';
        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }
else {
            echo "Form no submitted";
        }
    }
else {
        echo "all fields required";
    }
}

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 17:18:57
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om:

- Goede foutafhandeling in te bouwen.
- SQL-injection beveiliging in te bouwen
- Formulier validatie.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 15:33:17
Quote Anchor link
hallo,

WE zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['gesacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Hij slaat de eerste 2 wel op maar de rest niet! Wat doe ik toch fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 15:52:03
Quote Anchor link
Regel 15 > gesacht
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:23:32
Quote Anchor link
Aangepast maar doet het nog niet!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:28:59
Quote Anchor link
Wat doet die niet? En wat gebeurt er wel?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:45:22
Quote Anchor link
De voornaam en de achternaam worden wel in de database gezet maar de rest niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:50:59
Quote Anchor link
En wat zegt de echo op lijn 46?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 17:43:59
Quote Anchor link
Ik betwijfel of voor- en achternaam in de database komen omdat deze vergelijking niet lukt daar de velden niet voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
!empty( $_POST['telefoon'] ) &&
!empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
!empty( $_POST['usertype'] )


Deze komt wel voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name ="telefoonnummer" required>


Ik zou ook één van de radio inputs checked meegeven. Dan komt er minimaal iets in de database voor het geval er niets wordt gekozen.
Gewijzigd op 28/11/2021 17:44:34 door Adoptive Solution
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:16:37
Quote Anchor link
Dit komt er te voor schijn:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('Ed', 'Jeurissen' );

Form submitted succesfully

@Adoptivee !empty telefoon begint bij regel 5 en daar wordt wel degelijk voornaam en achtrernaam meegenomen (en overige items)

Dus wat gaat er fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 18:32:04
Quote Anchor link
Dan gebruik je de code die ik eerder heb gepost en niet je eigen code van 15:33.
Vermoedelijk zijn de velden in de database DEFAULT NULL zodat niet ingevulde velden de waarden NULL krijgen en niet worden geweigerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DROP TABLE IF EXISTS `user`;
CREATE TABLE `user` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `telefoon` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `adres` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `postcode` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `woonplaats` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `username` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `password1` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `password2` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `geslacht` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `geboortedatum` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `usertype` varchar(50) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:44:24
Quote Anchor link
Ik heb in het HTML stuk registeren.php vervangen door registreren2.php


Ik krijg dan dit:

all fields required

(registreren was toen nog met 2 waardes, dat werkte wel)


Toevoeging op 28/11/2021 18:47:44:

En waar moet ik de drop table zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 18:54:59
Quote Anchor link
Uitvoeren in je SQL-tool zoals phpMyAdmin.
Bestaande tabel wordt verwijderd!!!!!!!

Zelf raad ik af om een hele sloot aan empty's te gebruiken. Zo weet je nooit welk formulierveld fout valideert.

Controleer dit per stuk in een if.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:14:26 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:25:54
Quote Anchor link
de tabel is verwijdert en een nieuwe is aangemaakt.
Als ik mijn script weer gebruik dan krijg ik weer een foutmelding:

all fields required

Code tot nog toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Wat moet ik aanpassen??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.