inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 14:37:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(!isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or die(mysqli_error());
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Wat gaat hier mis?

Hij zet nog steeds niks in de database?

Groetjes
Ed
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:28:42
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:50:19
Quote Anchor link
Op regel 108 staat een dingetje wat daar niet thuishoort.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 14:53:03
Quote Anchor link
Ja, maar dat is geen showstopper, denk ik.

Pas mysqli_error() eens aan naar mysqli_error($data).
Dan zal je wel een error zien.

En verder is je script zeer gevoelig voor SQL-injection!!!!

En ook ontgaat mij het nut waarom je twee keer een password (open en bloot!) wilt opslaan?
Gewijzigd op 26/11/2021 14:57:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:56:47
Quote Anchor link
En regel 118 moet zonder ! zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 15:00:01
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik niet van die isset's() voor alle velden.
Controleer gewoon of ze leeg zijn op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($input)=="") {
    echo "Invoer is leeg";
}

?>


En verzamel dit dan in een array, en doorloop alles wat een error toont, en als er errors zijn (count() ) dan laat je alle fouten zien, en anders is alles goed en kan je de rest afhandelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 15:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or mysqli_error($data);
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Aangepast maar nog steeds geen toevogingen. Hoe kan dit toch??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 16:00:26
Quote Anchor link
Or wat?

or die() zal je bedoelen.
Al zou ik de fout eerder op regel 147 toevoegen, en geen kerkhoftechniek met 'or die(mysqli_error($data))' gebruiken.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 17:13:04
Quote Anchor link
Ik heb de boel wat opgekalefaterd en versimpeld en losgelaten op een adhoc db.
(Zelf even de velden aanvullen)
Het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if ( !empty( $_POST['voornaam'] ) && !empty( $_POST['achternaam'] ) )
    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "' );";
        echo '<p>' . $query . '</p>';
        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }
else {
            echo "Form no submitted";
        }
    }
else {
        echo "all fields required";
    }
}

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 17:18:57
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om:

- Goede foutafhandeling in te bouwen.
- SQL-injection beveiliging in te bouwen
- Formulier validatie.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 15:33:17
Quote Anchor link
hallo,

WE zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['gesacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Hij slaat de eerste 2 wel op maar de rest niet! Wat doe ik toch fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 15:52:03
Quote Anchor link
Regel 15 > gesacht
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:23:32
Quote Anchor link
Aangepast maar doet het nog niet!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:28:59
Quote Anchor link
Wat doet die niet? En wat gebeurt er wel?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:45:22
Quote Anchor link
De voornaam en de achternaam worden wel in de database gezet maar de rest niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:50:59
Quote Anchor link
En wat zegt de echo op lijn 46?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 17:43:59
Quote Anchor link
Ik betwijfel of voor- en achternaam in de database komen omdat deze vergelijking niet lukt daar de velden niet voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
!empty( $_POST['telefoon'] ) &&
!empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
!empty( $_POST['usertype'] )


Deze komt wel voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name ="telefoonnummer" required>


Ik zou ook één van de radio inputs checked meegeven. Dan komt er minimaal iets in de database voor het geval er niets wordt gekozen.
Gewijzigd op 28/11/2021 17:44:34 door Adoptive Solution
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:16:37
Quote Anchor link
Dit komt er te voor schijn:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('Ed', 'Jeurissen' );

Form submitted succesfully

@Adoptivee !empty telefoon begint bij regel 5 en daar wordt wel degelijk voornaam en achtrernaam meegenomen (en overige items)

Dus wat gaat er fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 18:32:04
Quote Anchor link
Dan gebruik je de code die ik eerder heb gepost en niet je eigen code van 15:33.
Vermoedelijk zijn de velden in de database DEFAULT NULL zodat niet ingevulde velden de waarden NULL krijgen en niet worden geweigerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DROP TABLE IF EXISTS `user`;
CREATE TABLE `user` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `telefoon` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `adres` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `postcode` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `woonplaats` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `username` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `password1` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `password2` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `geslacht` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `geboortedatum` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `usertype` varchar(50) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:44:24
Quote Anchor link
Ik heb in het HTML stuk registeren.php vervangen door registreren2.php


Ik krijg dan dit:

all fields required

(registreren was toen nog met 2 waardes, dat werkte wel)


Toevoeging op 28/11/2021 18:47:44:

En waar moet ik de drop table zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 18:54:59
Quote Anchor link
Uitvoeren in je SQL-tool zoals phpMyAdmin.
Bestaande tabel wordt verwijderd!!!!!!!

Zelf raad ik af om een hele sloot aan empty's te gebruiken. Zo weet je nooit welk formulierveld fout valideert.

Controleer dit per stuk in een if.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:14:26 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:25:54
Quote Anchor link
de tabel is verwijdert en een nieuwe is aangemaakt.
Als ik mijn script weer gebruik dan krijg ik weer een foutmelding:

all fields required

Code tot nog toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Wat moet ik aanpassen??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.