Installatie Zend framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »
Synaps Framework

Synaps Framework

21/09/2010 21:38:52
Quote Anchor link
Hiephoi,

Weet niet of dit de beste plaats is, maar dit was de enige plek waar ze over frameworks praten in de omschrijving.

Mijn vraag: Is het echt noodzakelijk te gaan rond kutten met een .bat bestand om te kunnen werken met het zend framework? Ik zit al die documentatie te lezen en ze hebben het alleen over dat .bat bestand welke je nodig hebt om te kunnen extracten?

Is er geen normale weg; hieronder versta ik dat ik die zooi upload en een index pagina kan aanmaken welke het MCV gedeelte aanroept.

Ik heb het al een keer geprobeerd met zend studie. Echter maakt deze zon rare constructie aan dat mijn hele host over de zeikt raakt met 505 errors.

Enige posts die ik kan vinden over hoe ik het graag wil hebben stammen uit 2008. Met wel te verstaan verouderde zend framework.

Ik hoor hier wel vaker dingen over het zend framework dus hopelijk kan iemand mij uitleggen hoe ik het aan de praat ga krijgen!

Cheers in advanced.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 03:23:45
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 22:58:01
Quote Anchor link
Volgens mij zijn die .bat bestanden alleen maar onderdeel van Zend_Tool, wat vooral bedoeld is om via een interface de configuratie te veranderen (?) en snel template-bestanden voor je controllers en models te maken. ZF zelf is en blijft gewoon PHP code, uploaden, ervoor zorgen dat het ergens staat, bij voorkeur in je include path, en zorgen dat Apache (of PHP, als je cgi gebruikt) de bestanden kan lezen (en uitvoeren?) zou voldoende moeten zijn.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

21/09/2010 23:01:55
Quote Anchor link
Jelmer, met het uploaden bedoel je dus het gehele Zend mapje uploaden waar alle classes instaan? Hoe bepaal ik die include path? Is dat een folder buiten de root? Zoja kan ik dat zelf aanmaken of moet dat via mijn host? Daarnaast mis ik nog een stuk script waarmee ik het geheel kan aanroepen en het MCV gebeuren start. Heeft iemand daar een voorbeeld van?
 
Hipska BE

Hipska BE

21/09/2010 23:06:19
Quote Anchor link
Voorbeeld kan je vast wel bij tutorials vinden.

En je php classes e.d. (dus ook die van Zend) zet je bij voorkeur altijd buiten de webroot, zodat mensen er niet zomaar via http aankunnen. Bij een goede host kan je dat via de ftp (of ssh) verbinding. Indien niet, dan heb je pech en zul je ze wel in de webroot moeten zetten.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 23:15:09
Quote Anchor link
Je kan ook heel include_path even achterwege laten als je niet weet wat het is, en gewoon "include" gebruiken zoals je dat dan waarschijnlijk wel kent, door ernaar te verwijzen.

Heb je tutorials over ZF gelezen? Ik meende dat je een bootstrap.php moet maken (of dat dat in iig handig is) en daarin een autoloader aanmaakt, zodat je in ieder geval van het includen van de rest van het framework niet meer hoeft om te kijken. Verder zal je een front-controller moeten aanmaken, en die aan je mvc moeten hangen. En bootstrap.php zal je in index.php moeten includen en daar zal je de frontcontroller moeten starten oid. index.php is immers het bestand waar meestal alles begint.

Maar dit zit toch wel ergens in een examples-mapje wanneer je ZF download? En anders staat het sowieso in een tutorial.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

22/09/2010 21:55:15
Quote Anchor link
Heb ik het geheel zo ongeveer aan de praat, beland ik bij het .htaccess bestand.

Omdat mijn host op windows servers werkt gebruik ik IsapiRewrite4.ini voor de rewrite rules. Echter, als ik dan de condities upload zoals het in de documentatie staat krijg ik een dikke 404 error.

Iemand hier ook problemen mee gehad?

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L]


Misschien handig om mijn structuur erbij te zetten? het mapje wwwroot is mijn root zoals de naam je misschien al heeft doen vermoeden

Afbeelding
Gewijzigd op 22/09/2010 22:11:22 door Synaps Framework
 
Pim -

Pim -

22/09/2010 23:17:10
Quote Anchor link
.htaccess werkt slechts op apache. Google hier eens op
 
Synaps Framework

Synaps Framework

22/09/2010 23:18:15
Quote Anchor link
Synaps Framework op 22/09/2010 21:55:15:
Omdat mijn host op windows servers werkt gebruik ik IsapiRewrite4.ini voor de rewrite rules.


Wat ik hierin zet werkt precies hetzelfde als in een .htaccess bestand.
 
Jelmer -

Jelmer -

23/09/2010 00:03:17
Quote Anchor link
Kan je index.php wel rechtstreeks aanroepen? Wat als je die slash voor index.php weghaalt? Wordt die 404 gemaakt door IIS, of door ZF zelf? Wat als je de handelingen op http://framework.zend.com/wiki/display/ZFDEV/Configuring+Your+URL+Rewriter volgt?
Gewijzigd op 23/09/2010 00:04:37 door Jelmer -
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 09:33:14
Quote Anchor link
Jelmer. Nee dat kon niet. de root, dus http://www.site.nl veranderde in een 404.
Echter, heb ik naar je link bekeken. Ik heb de rewrite nu wat veranderd, en nu kan ik de pagina wel openen, maar de rest niks. zoals http://www.site.nl/test/.

Mijn Rewrite is momenteel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css)$ index.php


Ik heb de setHttpResponseCode(*); uitgecommenteerd, dus ik neem aan ZF de header niet verzend.
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 10:22:30
Quote Anchor link
Je krijgt een witte pagina bedoel je?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 10:30:20
Quote Anchor link
Nee ik krijg een 404
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 10:33:31
Quote Anchor link
Ok. En wat is je error handler tot nu toe?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 10:37:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class ErrorController extends Zend_Controller_Action {

    public function errorAction() {
        $errors = $this->_getParam('error_handler');
 
        switch ($errors->type) {
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_ROUTE:
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_CONTROLLER:
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_ACTION:
                // 404 error -- controller or action not found
                //$this->getResponse()->setHttpResponseCode(404);

                $this->view->message = 'Page not found';
                break;

            default:

                // application error
                //$this->getResponse()->setHttpResponseCode(500);

                $this->view->message = 'Application error';
                break;
        }

 
        $this->view->exception = $errors->exception;
        $this->view->request   = $errors->request;
    }
}

?>
 
Pim -

Pim -

23/09/2010 11:45:02
Quote Anchor link
Maar krijg je die 404 van apache of gaat het wel door het ZF?

Toevoeging op 23/09/2010 11:45:02:

Maar krijg je die 404 van apache of gaat het wel door het ZF?
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 11:53:47
Quote Anchor link
En als je die cases even opdeelt, welke specifieke error krijg je dan?

Route, controller of action?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.