Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Edwin

Edwin

26/02/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik weet dat dit een PHP forum is, maar ik heb een javascript probleem die volgens mij wel bekend is en ik denk dat er vast wel iemand is die mij kan helpen... Er is namelijk iets wat ik niet begrijp. In het doctype XHTML bestaan de event-handlers attributen (zoals onClick, onMouseOver, enz....) niet. Tenminste, die zijn strikt genomen niet toegestaan. Maar hoe zorg je er dan in dit doctype voor dat een stukje javascript wordt uitgevoerd als een event wordt getriggerd?
Dan kan ik ook gewoon niet moeilijk doen en het doctype HTML gebruiken.
Er zijn situaties waarin je niet simpelweg dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p id="par" onClick="foo();">Tekst</p>


Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gebruiken van DOM Javascript. Dit is soms noodzakelijk omdat ik ook AJAX gebruik. InnerHTML biedt ook geen uitkomst, omdat wat je dan invoegt niet als javascript kan worden gelezen. Als mogelijke oplossingen worden weleens deze gegeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("par").onclick=function(){foo()}

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("par").setAttribute('onclick','foo()')


Maar deze krijg ik niet zover dat ze werken (iig niet in IE en FF). Weet iemand een goede manier om toch eventhandlers toe te voegen in (X)HTML, dat ook in elke browser werkt?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Edwin
 
PHP hulp

PHP hulp

08/06/2024 23:26:17
 
Simon Blok

Simon Blok

26/02/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Als je met DOM werkt is dit inderdaad nog wel eens een probleem, moderne browsers ondersteunen de setAttribute-methode goed, maar oudere browsers willen hier nog wel eens problemen mee hebben. Maar de methode die je als eerste beschrijft hoort volgens mij in alle browsers goed te werken, ik gebruik het namenlijk nogal veel.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

26/02/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
window.onload = function() {

// javascript code...

}


??

kan ook natuurlijk met onclick enzo:)

Of begrijp ik de vraag nouw verkeerd?:p

GR. mebus
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Edwin

Edwin

26/02/2007 22:45:00
Quote Anchor link
De eerste methode werkt nu bij mij idd ook. Ik weet niet waarom het eerste niet wilde...
Iig bedankt voor jullie hulp! :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

26/02/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Laat oplossing eens zien? En had je mijn oplossing gebruikt?:D

GR. mebus
 
Ron -

Ron -

26/02/2007 22:59:00
Quote Anchor link
ik gebruik ook altijd die eerste methode, werkt altijd goed.
dit kan ook:
<a href="javascript:funtion()">link</a>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.