jQuery routing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 21:35:49
Quote Anchor link
Hello ladies and gentlemen!

Ik ben bezig met een website maar moet hiervoor veel pagina's maken en de routing hiervan moet gemaakt worden en hierbij kan ik geen php gebruiken omdat de schoolserver dit niet ondersteunt. Nu is mijn vraag kan ik iets soortgelijks met jQuery (AJAX) doen?

een lijst ( array ) met alle links erin en dan een loopje waarbij elk element in de array omgezet wordt in een werkend ajax link zodat ik daarmee de juiste content tevoorschijn tover? ( if its possible heeft iemand dan een voorbeeldje o.i.d? of een kleine opzet ) mijn Javascript kennis is niet zo uitgebreid dat ik zelf iets kan maken wat erop lijkt :) of althans om ermee te starten..
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:37:06
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2012 22:04:11
Quote Anchor link
Wat ik kan bedenken:

Een JSON file met de routing maken. Deze laad je in met een AJAX script (in jQuery bij type JSON opgeven, zodat alle data al mooi in een array wordt geplaatst). Vervolgens kun je die array gewoon af gaan en krijg je zo telkens alle linkjes.
 
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 22:09:54
Quote Anchor link
hmm heb je hier ook een voorbeeldje van? ik ben niet zo thuis in JS ( ben het momenteel aan het leren ) en met JSON kan ik al helemaal niets.. ik dacht zelf aan gewoon een array te maken zoals bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var links = [home, webshop, diensten, nieuws, horloges, brillen, gps, pennen];


en dan deze vervolgens uit te lezen in een loopje en elke waarde als een link te gebruiken. En wanneer een van deze links geklikt is deze te laden d.m.v. Ajax

edit: dit is wat ik tot nu toe heb bedacht...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <script type="text/javascript">
     $(document).ready(function() {
   // put all your jQuery goodness in here.
       var links = ['home', 'webshop', 'diensten', 'nieuws', 'horloges', 'brillen', 'gps', 'pennen'];

    for(i=0; i<links.length; i++) {

        document.write(links[i] + '<br>');
        console.log('#' + links[i]);

    }
 });
    </script>


uiteraard moet het loopje iets anders nog en moet AJAX erin verwerkt maar dat moet ik nog uitzoeken :)
Gewijzigd op 01/11/2012 22:29:00 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2012 22:30:25
Quote Anchor link
Dat kan je ook doen, al moet je natuurlijk wel alles tussen quotes zetten!

JSON is gewoon het opbouwen van een array zoals je in JavaScript doet, maar dan als bestand, bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
routing.json
============

{
    "home": {
        "pattern": "/home",
        "target":  "home.html"
    },
    "webshop": {
        "pattern": "/webshop",
        "target":  "webshop.html"
    },
    "..."
}


Vervolgens kun je deze inladen met AJAX, jQuery heeft speciale methoden voor JSON AJAX requests.
 
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 22:35:00
Quote Anchor link
Ahh die JSON lijkt me inderdaad een stuk makkelijker! ( en ziet er netter uit uiteraard!)

dus het is simple as that? gewoon inladen en klaar? en natuurlijk de links verwijzen als volgt:

<a href="/home" .....> Home </a>
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2012 22:38:06
Quote Anchor link
Ja, je jQuery script ziet er dan zoiets uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
jQuery.doeEenJSONAjaxRequest(..., function(data) {
    var nav = $('#nav ul');

    jQuery.each(data, function(route) {
        nav.append('<li><a href="' + route.deRoute + '">' + route.deNaam + '</a></li>');
    });
});


En om te kijken of het de huidige url is zou ik werken met hashtags in urls. Het wordt dan dus domein.nl/#/home en domein.nl/#/webshop.
 
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 22:50:58
Quote Anchor link
moet die hashtag in de pattern dan of pas in de code waar je de links opbouwt..? en het volgende stukje snap ik niet helemaal


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    jQuery.each(data, function(route) {
        nav.append('<li><a href="' + route.deRoute + '">' + route.deNaam + '</a></li>');
    });


is dit gewoon een vervanging van mijn navigatie nu? ( stel dat ik andere links heb ) moet daar dan helemaal aparte code voor geschreven worden?
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2012 23:00:20
Quote Anchor link
Reshad, die hashtag zou ik niet in de routing file opnemen maar in je jQuery render scriptje voegen, is wel zo gebruikers vriendelijk (in Frameworks neem je index.php ook niet op in je routing).

Dat stukje code doet precies wat het zegt, voor elke (each) data (dus route) voegen we een list item met daarin een anchor naar de route toe aan de navigatie (append). Merk wel op dat mijn code het global verteld, je moet zelf kijken hoe je deNaam en deRoute kunt krijgen, hoe je hashtags erin verwerkt (1 tip: window.location.hash) en wat die JSON Ajax functie is.
 
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 23:25:09
Quote Anchor link
oke hier ben ik gekomen... ik heb de links kunnen creëren. alleen de href ( verwijzing ) heb ik niet kunnen maken. enn alle links komen nu in mijn top menu maar dit kan ik denk ik wel oplossen zelf door gewoon meerdere JSon files te creëren neem ik aan?

mijn code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    //wacht op laden pagina

    $.ajax({
      url: 'routing.json',
      async: false,
      dataType: 'json',
      success: function (response) {
        // do stuff with response.
        var nav = $('.nav_menu ul');

        $.each(response, function(route) {
            nav.append('<li><a href="index.html/#/' + route + '">' + route + '</a></li>');
            console.log(route);
        });
      }

    });

});
</script>
Gewijzigd op 01/11/2012 23:26:33 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2012 23:39:30
Quote Anchor link
Route is het object dat in je JSON file staat. Als je dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
{
    "home": {
        "path": "/home",
        "target": "home.html"
    }
}

Dan is Route dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Array(
     'path' : '/home',
     'target': 'home.html'
)

Je zult die items moeten pakken en die op de juiste plek plaatsen. De naam van een route is de index, kijk eens in de documentatie voor jQuery.each (let op! jQuery.each niet .each) hoe je de index kan krijgen.
 
Reshad F

Reshad F

01/11/2012 23:54:00
Quote Anchor link
hmm

ik vond dit voorbeeldje maar wanneer ik dit toepas krijg ik niet het gewenste resultaat..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var map = {
  'flammable': 'inflammable',
  'duh': 'no duh'
};
$.each(map, function(key, value) {
  alert(key + ': ' + value);
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.