[link] wel, [link=] niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb een preg_match in combo met replace voor mijn ubb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
  
  
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

  
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    return $content;
}

?>


Nu werkt [link]http[/link] goed, [link=http]lol[/link] werkt ook.

Daaren tegen werkt
[link][b]http[/link] wel, maar [link=[b]]http[/link] ook! Dat is fout
Zoals ik het in het script heb staan, lijkt me dat het niet zou moeten werken, of ligt het aan mij? Ik gebruik hetzelfde stukje als bij [link] voor het stukje [link=], maar daar werkt het niet.

Hoe zorg ik ervoor dat het wel werkt? Zodat [link=[b]] niet werkt, maar [link=http][b][/link] wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 04:39:04
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= "[link=[b]]iets[/link]";
var_dump(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content));
?>

Hier komt gewoon false uit, dus dat werkt gewoon.

Waardoor het bij jou fout gaat is dat je eerst de [b] vervangt en dan pas een eventuele [link] controleert en vervangt. Dat zou je dus even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ah op zon manier...

Dus door de < en > ziet hij het niet als invalid..

dus als ik de bold tags onderaan zou zetten, zou het wel werken?

Edit:

werkt niet...

Ik snap niet waarom hij het niet doet, want bij de andere preg_match werkt het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, als ik het tweede blok erbij heb, flipt alles, maar als ik dat met // ervoor heb, werkt het eerste perfect, maar dan heb ik die andere weer niet :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Klopt, nu zie ik wat het probleem is, of eigenlijk geen probleem is: je script werkt gewoon goed.

Je hebt echter nog geen afhandeling van de gevallen waarin de syntax niet correct is. Kortom, als de [link] syntax niet correct is zal er niets vervangen worden en daardoor $content ook niet veranderen...
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat moet juist ook.

Zou jij die 2 blocken goed kunnen maken?

Ik heb nu als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="[b" target="_blank">http://www.infernogm.com]dit is een link</a>
<br />
<a href="javascript:alert(\\\'hallo\\\')" target="_blank">dit is een link</a>
<br />
<a href="http://www.infernogm.com" target="_blank">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />
<a href=\"[b]http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">[b]http://www.infernogm.com</a>
<br />
<a href=\"javascript:alert(\\\'hallo\\\')\" target=\"_blank\">javascript:alert(\\\'hallo\\\')</a>
<br />
<a href=\"http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />


http://www.infernogm.com]dit is een link
dit is een link
http://www.infernogm.com

[b]http://www.infernogm.com
javascript:alert(\\\'hallo\\\')
http://www.infernogm.com



Met als input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$content
= '';

$content .= '[link=[b]http://www.infernogm.com]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=javascript:alert(\'hallo\')]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=http://www.infernogm.com]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

$content  .= '<br />';

$content .= '[link][b]http://www.infernogm.com[/link]<br />';
$content .= '[link]javascript:alert(\'hallo\')[/link]<br />';
$content .= '[link]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

echo ubbpage($content);

function
ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
    $content = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>$1</u>", $content);
    $content = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>$1</s>", $content);
    
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

    
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    
    return $content;
}


?>


als er dus iets niet aan klopt, moet hij de waarde laten zoals het is, zodat je kan zien wat de fout is. anders moet hij er een link van maken. Ik snap niet waarom het nu zo vreemd werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.