Menu met mouseover tekst & afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter van de Watering

Wouter van de Watering

27/08/2012 12:47:04
Quote Anchor link
Hallo!

Sinds een tijdje ben ik bezig aan een simpele portfolio-site. Ofja, het oogt simpel, maar er zit redelijk wat code achter de opbouw. Ik ben niet heel gevorderd in php/css maar probeer met deze uitdaging weer wat te leren.

Nu zit ik met een probleem bij mijn menu. Graag wil ik een mouse-over functie zoals hieronder afgebeeld:

Afbeelding
Zonder mouse-over

Afbeelding
Met mouse-over (kopje 'scenario')

De afbeeldingen zijn klikbaar (de tekst hoeft dat niet persee te zijn) en wanneer de muis op de afbeelding komt wordt deze grijs en kleurt de tekst eronder (die bij het menu-item hoort) in de desbetreffende kleur.

Ik heb hulp gekregen om dit idee te realiseren. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden:

Afbeelding

Stukje css:

Quote:
.regie a {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/regie_thumb01.jpg);
background-repeat:no-repeat;
}

.regie a:hover {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/regie_thumb02.jpg);
background-repeat:no-repeat;
color:#66c8f5;
}

.scenario a {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/scenario_thumb01.jpg);
background-repeat:no-repeat;
}
.scenario a:hover {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/scenario_thumb02.jpg);
background-repeat:no-repeat;
color:#8ed037;
}

.ontwerp a {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/ontwerp_thumb01.jpg);
background-repeat:no-repeat;
}

.ontwerp a:hover {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/ontwerp_thumb02.jpg);
background-repeat:no-repeat;
color:#eca323;
}

.contact a {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/contact_thumb01.jpg);
background-repeat:no-repeat;
}

.contact a:hover {
background-image:url(http://www.woutervdw.nl/images/contact_thumb02.jpg);
background-repeat:no-repeat;
color:#ee006a;
}


Enfin. Het werkt, maar nu moeten de 4 menu-items samen in een onzichtbaar vak met de plaatjes erboven. Ik wil het liever zoals op de bovenste afbeeldingen, de teksten 'regie - scenario - ontwerp - contact' met een streepje ertussen en naast elkaar.

Is dit mogelijk, zo ja; hoe? Ik hoop dat iemand me verder kan helpen!

Groetjes,
Wouter
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:54:29
 
Eddy E

Eddy E

27/08/2012 15:06:28
Quote Anchor link
Ben ik de enige die de plaatjes niet ziet?

Zonder die plaatjes heb ik geen idee wat je wilt.
 
Wouter van de Watering

Wouter van de Watering

27/08/2012 15:07:34
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.