Menu verspringt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Beste forum bezoeken ik heb een fout op mijn site in het bovenste menu. heb geen voorbeeld van de site maar de site is te download op onderstaande url. Als je met je muis over het menu gaat kijg je een dropdown en als je daan naar een menu item gaat verspringt de tekst. Weet iemand hier raadt mee?
http://www.bobbob.nl/webfout.rar

Groetjes,

Bob

Edit:
Hier de code:
css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
/* Header */

#header {
    width: 980px;
    height: 90px;
    margin: 0 auto;
}
/* Menu */

#menu {
    float: right;
}

#menu ul {
    margin: 0;
    list-style: none;
    line-height: normal;
}

#menu li {
    padding-left: 20px;
}

#menu a {
    text-transform: lowercase;
    text-decoration: none;
    font-weight: bold;
}

#menu a:hover {
    text-decoration: underline;
}

ul.dropdown ul {
    position: absolute;
    padding: 3px 6px;
    border: none;
    background-color: #FFFFFF;
    visibility: hidden;
}
ul.dropdown a, ul.dropdown span {
    display: block;
    padding: 4px 6px;
}
ul.dropdown, ul.dropdown li, ul.dropdown ul {
    list-style: none;
}
ul.dropdown {
    position: relative;
    float: left;
}
ul.dropdown li {
    float: left;
}
ul.dropdown li.hover, ul.dropdown li:hover {
    position: relative;
    
}
ul.dropdown ul li {
    float: none;
}
ul.dropdown li:hover > ul {
    visibility: visible;
}

de pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<div id="header">
    <div id="logo">
        <h1><a href="#">Bobbob.nl</a></h1>
        <h2>Carp fishing, my way of life</h2>
    </div>
    <div id="menu">
        <ul id="nav" class="dropdown">
    <li><a>Algemeen</a>
        <ul>
            <li><a href="./">Home</a></li>
            <li><a href="./">Foto album</a></li>
            <li><a href="./">Links</a></li>
            <li><a href="./">Foto van de maand</a></li>
        </ul>
    </li>
    <li><a>Artikelen</a>
        <ul>
            <li><a href="./">Rigs & knopen</a></li>
            <li><a href="./">Aas & voer</a></li>
            <li><a href="./">Vis strategien/technieken</a></li>
            <li><a href="./">Vissen in Nederland</a></li>
            <li><a href="./">Vissen in Frankrijk</a></li>
            <li><a href="./">Vissen in het buitenland</a></li>
            <li><a href="./">Overige verhalen</a></li>
        </ul>
    </li>
    <li><a href="./">Forum</a></li>
    <li><a>Gebruiker</a>
        <ul>
            <li><a href="./">Bekijk profiel</a></li>
            <li><a href="./">Gegevens wijzigen</a></li>
            <li><a href="./">Afbeelding wijzigen</a></li>
            <li><a href="./">Wachtwoord wijzigen</a></li>
        </ul>
    </li>
    <li><a href="./">Nieuws</a></li>
    <li><a href="./">Contact</a>
        <ul>
            <li><a href="./">Vragen</a></li>
            <li><a href="./">Foto opsturen</a></li>
            <li><a href="./">Artikel opsturen</a></li>
            <li><a href="./">Adverteren</a></li>
        </ul>
    </li>
</ul>
    </div>
</div>


EDIT: Probleem opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bob Duisters
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 15:25:13
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/04/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Ik zou toch graag willen dat je even ergens een online voorbeeldje hebt. Of iig gewoon via hier de code geeft (alleen relevant).
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 13:18:00
Quote Anchor link
Ken het probleem, weet alleen niet exact wat erachter mis was, vaak een foute margin/padding/positioning. :)

Maarja, ik ga liever niets downloaden. Kan je het niet gewoon online plaatsen?
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Heb de code toegevoegd ;-)
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 13:33:00
Quote Anchor link
Ik mis op het eerste gezicht al li { float: left; } of li { display: inline;}. Geen idee welke browser je gebruikt, maar in IE krijg je dan een "inspring" effect waardoor ze rechtsonder elkaar gaan stapelen.

Geen visibility gebruiken, maar display: none; en display: block;. Maak je ul/li dropdown ook eens in een vaste breedte inplaats van ieder blokje zijn eigen grootte te laten hebben op basis van content.

Na dit aan te hebben gepast, zeg dan maar of het probleem er nog is. :)
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:38:00
Quote Anchor link
Dit heb ik al geprobeert en het maakt niet uit ;-).
Een voorbeeld is te zien op http://www.bobbob.nl/bobbob/

Groetjes,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bob Duisters
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje werkt niet en overigens ook al werkt het niet, die manieren die ik opnoem zijn toch the way 2 go. Als je het op de manier blijft doen zoals je nu doet, dan gaat het nooit werken of zal het lelijk worden. ;)
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:46:00
Quote Anchor link
Ik heb het toegevoegd maar ik heb nog steeds het probleem.
Sorry had een type foutje gemaakt in de link, zie hier de goede link:
http://www.bobbob.nl/bobbob/

Groetjes
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/04/2009 13:48:00
Quote Anchor link
Ik krijg helemaal geen submenu... ? Dus verspringen doet het ook niet :)
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 13:48:00
Quote Anchor link
Welke Browser gebruik je? Hier in FF 3.x merk ik er niets van. Alhoewel, je wel een rare (grote) padding/margin aan de linker kant hebt.
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:49:00
Quote Anchor link
ik gebruik IE maar het probleem doet zig voor als je in het bovenste menu boven de header bent en dan op een woord gaat staan zodat je de drop down krijgt en dan met je cursor over een menu item gaat.
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Idd in mozilla heb je geen last van dit probleem maar bij mozilla worden de woorden onder elkaar geplaatst in plaats van 1 regel per menu item
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Ah, nou zie ik wat je bedoeld. IE rendert zoals gewoonlijks weer eens verkeerd en FF doet het goed. Probeer eens de font-size te verkleinen of een grotere breedte te geven?

Opzich is dit probleem normaal, zodra een tekst niet past gaat het naar de volgende regel. :)
 
Bob Duisters

Bob Duisters

16/04/2009 13:56:00
Quote Anchor link
haha idd maar ik wil het eigenlijk op 1 regel maar zal is gaan proberen met de tips van je.
 
Mitchell

Mitchell

16/04/2009 14:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#menu li ul li {
padding-left: 0;
}

Dat haalt die irritant linker padding weg. ;)
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

16/04/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Het is handiger om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#menu li ul li {
padding: 0;
}

te gebruiken. Zo kun je ook snel aan de top wat geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
#menu li ul li {
padding: 10px 5px 20px 15px;


Is hetzelfde als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#menu li ul li {
padding-top: 10px;
padding-right: 5px;
padding-bottom: 20px;
padding-left: 15px;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
// 1 waarde telt voor top right bottom left
padding: 5px;

// 2 waardes tellen voor top en bottom en right en left
padding: 5px 10px;

Snap-ge-vous?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.