mijn code werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Kareltje Van de rVeen

kareltje Van de rVeen

24/09/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal. Ik zit met het volgende probleem. Ik wil een website maken waar je doormiddel van scrolldown-opties een zoekopdracht kunt maken. Dat zou door middel van onderstaande code moeten kunnen (heb voor de eenvoud alleen de zoekoptie PLAATS behouden in de code). Het feit wil alleen dat de code niet werkt. Als ik de code run en bijvoorbeeld PLAATS --> oor selecteer en vervolgens op "zoeken" klik dan krijg ik een leeg index.php scherm te zien. Als ik niks selecteer en op "zoeken" klik krijg ik ook een leeg scherm, waar ik eigenlijk de zin: "Geen beschrijvingen gevonden die voldoen aan uw zoekopdracht", zou moeten krijgen. Hieronder staat de code zoals ik die nu heb. Ik log in de database in via mijn "include" file dus er is verbinding met de database. Deze database werk ik bij via phpmyadmin (ik heb een inlog scherm gemaakt om in phpmyadmin te kunnen komen). Er staan gegevens in de database die overeenkomen met de waardes in de code. De file index.php heb ik aangemaakt. Onderaan de code heb ik een opmerking gezet die ik te zien krijg als ik phpmyadmin open. Misschien dat hier ook een oorzaak voor het niet werklen van de code ligt. Ik ben ten einde raad. Kan iemand mij helpen?

Mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  error_reporting ( E_ALL );
  ini_set ( 'display_errors', 1 );
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php  
include 'connect2.php';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$plaats
= array("hoofdhals","oor");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {
        $where = array();
        if (isset($_POST["plaats"]) && in_array($_POST["plaats"],$plaats)) {
            $where[] = "PLAATS='".$_POST["plaats"]."'";
        }

        
         if (count($where)==0) {
            echo "Geen zoektermen bekend. Opdracht geannuleerd.";
        }
else {
            $query = "select ID, PLAATS from test WHERE ".implode(" AND ",$where);
            if ($result = mysql_query($query)) {
                if (mysql_num_rows($result)<>0) {
                    while ( $row = mysql_fetch_assoc ( $result ) ) {
                        echo $row["PLAATS"]." <br />";
                        $beschrijvingquery = "select BESCHRIJVING from beschrijving where CATALOG_ID=".$row["ID"];
                        if ($beschrijvingresult = mysql_query($beschrijvingquery)) {
                            if (mysql_num_rows($beschrijvingresult)<>0) {
                                while ( $beschrijvingrow = mysql_fetch_assoc ( $beschrijvingresult ) ) {
                                    echo $beschrijvingrow["BESCHRIJVING"]."<br />";
                                }
                            }
else {
                                echo "geen beschrijving<br />";
                            }
                        }

                        $fotoquery = "select FOTO from foto where CATALOG_ID=".$row["ID"];
                        if ($fotoresult = mysql_query($fotoquery)) {
                            if (mysql_num_rows($fotoresult)<>0) {
                                while ( $fotorow = mysql_fetch_assoc ( $fotoresult ) ) {
                                    echo "<img src='".$fotorow["FOTO"]."' alt='".$row["PLAATS"]."' /><br />";
                                }
                            }
else {
                                echo "<img src='geenfoto.jpg' alt='geen foto' /><br />";
                            }
                        }
                    }
                }
else {
                    echo "Geen beschrijvingen gevonden die voldoen aan uw zoekopdracht.";
                }
            }
        }
    }

  
?>

<hr />
<form method="post" action="index.php">
<select name="plaats">
<option selected="selected">PLAATS</option>
<option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo implode("</option><option>",$plaats); ?>
</option>
</select>

<input type="submit" value="zoeken" />
</form>


In phpmyadmin staat bij mij onderaan het volgende bericht: Extra opties om met tabellen te werken, die gelinkt zijn, zijn uitgeschakeld. Om te weten te komen waarom klik hier.
Als ik op klik hier druk krijg ik het volgende:

Server: localhost Database: catalog
$cfg['Servers'][$i]['pmadb'] ... Correct
$cfg['Servers'][$i]['relation'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
Basis relatie opties: Uitgeschakeld

$cfg['Servers'][$i]['table_info'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
Toon Opties: Uitgeschakeld

$cfg['Servers'][$i]['table_coords'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
$cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
Aanmaken van PDF bestanden: Uitgeschakeld

$cfg['Servers'][$i]['column_info'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
Toon kolom commentaar: Uitgeschakeld
Opgeslagen SQL-query: Uitgeschakeld
Browser transformaties: Uitgeschakeld

$cfg['Servers'][$i]['history'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
SQL-geschiedenis: Uitgeschakeld

$cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] ... Niet Goed [ Documentatie ]
Designer: Uitgeschakeld

Ligt hier misschien een oorzaak voor het niet werken van mijn script?

Alvast heeeeeel erg bedankt voor het meedenken.
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 11:18:20
 
Yorick17

yorick17

24/09/2009 11:34:00
Quote Anchor link
Je hebt een mega verhaal maar de essentie van het probleem is me nog steeds niet duidelijk. Gebruik geen titels als "ik heb een probleem" want dat hebben we allemaal maar geef in de titel kort de omschrijving. Gebruik en <?php ?> voor je code. Leg het probleem nog een keer uit met enkel een paar zinnen en essentiele informatie en code.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

24/09/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Waar vang je je data af? En als je het al afvangt, wat krijg je dan terug? Heb je nog variabelen nodig binnen die subpagina? Zoja, declareer ze dan.
 
Kareltje Van de rVeen

kareltje Van de rVeen

24/09/2009 14:00:00
Quote Anchor link
ik vang mn data af in index.php maar krijg niks terug.

Moet ik om data af te vangen in index.php (of wat voor .php pagina dan ook) op die pagina nog een script zetten ofzo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.