move_uploaded_file werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christian k

christian k

07/01/2014 20:20:23
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik ben bezig met een script die fotos kan uploaden
ik heb een script van het internet gekopieert maar hij werkt niet
dit is mijn script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path))
{

     echo "The file ".  basename($_FILES['uploadedfile']['name']).
     " has been uploaded";
}

else
{
     echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}

?>

weet iemand wat ik fout doe
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:06:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:29:21
Quote Anchor link
..door te vertellen wat er niet werkt, misschien?

Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?
Gewijzigd op 07/01/2014 20:29:42 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:37:59
Quote Anchor link
Ik krijg steeds "There was an error uploading the file, please try again!" Te zien
Maar als ik de code zo run:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path)
Echo "The file is succesvol geuploadt";
?>

Krijg ik geen error te zien maar alleen "the file is succesvol geupload" maar
Als ik in de map pf kijk is hij leeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:43:40
Quote Anchor link
Logisch, er mist daar foutafhandeling.
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:46:05
Quote Anchor link
Bij mijn vorige kreeg ik van php een foutmelding te zien maar nu niet maar
Het probleem is dus dat hij niks upload
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:47:21
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in, en kijk eens met print_r() naar $_FILES.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/01/2014 04:57:13
Quote Anchor link
- Aar - op 07/01/2014 20:29:21:
Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?


Tenzij ze de nieuwste versie van de glazen bol hebben, nergens meer voor nodig dan =]
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 07:32:52
Quote Anchor link
Staat je error reporting aan? Move-uploaded-file zou toch wel ern melding geven als er wat mis gaat?

Ini_set('display_errors',1);
Error_reporting(E_ALL);
 
Christian k

christian k

08/01/2014 08:20:06
Quote Anchor link
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)
 
Michael -

Michael -

08/01/2014 08:32:15
Quote Anchor link
Christian k op 08/01/2014 08:20:06:
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)

Notice is niet zo zeer een error, maar het is wel vreemd dat die aangeeft dat uploadedfile leeg is, dan kan er ook niks worden geupload.
De ene keer gebruik je ook file en dan weer uploadedfile. Waarschijnlijk heb je daar ook een fout in zitten.
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 09:29:22
Quote Anchor link
Wel opvallend overigens dat je eerst $_FILES['uploadedfile'] gebruikt en dan $_FILES["file"]. Een van de twee is dus per definitie al fout.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/01/2014 10:11:23
Quote Anchor link
Ja, hier is weinig mysterie te zoeken.

$_FILES['uploadedfile'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="uploadedfile">

OFWEL

$_FILES['file'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="file">

En uiteraard moet je ook het enctype invullen:
<form action="..." method="post" enctype="multipart/form-data">

Zorg dat de gegevens overal overeenkomen
Gewijzigd op 08/01/2014 10:12:10 door Kris Peeters
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 10:16:24
Quote Anchor link
zonder enctype had je waarschijnlijk de melding unknown variable _FILES gekregen.

en aangezien de onbekende index niet op regel 5 genoemd wordt: het veld in html heet dus kennelijk 'file'

ergo: op regel 3 dus ook 'file' gebruiken ipv 'uploadedifle'.

Daarmee heb je een filename te pakken op regel 3, zodat op regel 5 de file ook verplaatst wordt met een filename in het path. Grotere kans dat het move-n dan wel lukt, tenzij er geen schrijfrechten in die map zijn.

Verder even nadenken over het puntje: jij gebruikt nu de naam van het bestand zoals je gebruiker dat aanbiedt. Dus ook als het bestand al bestaat, of als het script ik_ga_je_hacken.php heet.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:10:57
Quote Anchor link
ik heb jullie reacties toegepast het script is nu
html:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="#" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="file"">
<input type="submit" value="upload">
</form>


php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
$temp = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
$extension = end($temp);
if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
&&
in_array($extension, $allowedExts))
{

     $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
     if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
     {

          echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
     }

     else
     {
          if(move_uploaded_file($newpf, $map))
          {

               echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
          }

          else
          {
               echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
          }
     }

     else
     {
          echo 'bestand bestaat al hernoem u bestand';
     }
}

else
{
     echo 'geen geldige foto';
}

?>


alleen werkt het nogsteeds niet




Toevoeging op 08/01/2014 16:12:23:

ik heb op regel 16 upload/ weer naar pf/ verandert
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:21:36
Quote Anchor link
"alleen werkt het nogsteeds niet"

want
* je krijgt een error
* je vergeet op de button te klikken
* de monitor staat uit
* nog iets anders

"werkt niet" is een heeel breed begrip.
Als je geen aanwijzingen geeft, duurt het nog even
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:22:23
Quote Anchor link
nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if(1==1)
     {

          $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($newpf, $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }

?>
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 16:23:27
Quote Anchor link
Wat zijn in regel 22 $newpf en $map? Die worden nergens aangemaakt zo te zien.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:25:59
Quote Anchor link
ik krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
There was an error uploading the file, please try again!
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:27:59
Quote Anchor link
move_uploaded_file heeft 2 argumenten nodig

de eerste is eigenlijk altijd $_FILES['naam van het veld']['tmp_name']

de tweede is de map + filename van hoe het bestand gaat heten voortaan.

-
dat is eerste dat fout kan gaan
Verder zou je nog schrijf rechten problemen kunnen hebben, maar dat komt straks wel.

Wat voer jij aan de functie move_uploaded_file?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2014 16:28:58
Quote Anchor link
$target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];..

Heeft die map ook schrijfrechten?
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:30:26
Quote Anchor link
ik heb het verandert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if($_POST['file'] != '')
{

     $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
     && (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
     &&
in_array($extension, $allowedExts))
     {

          $map = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }
}

else
{
   echo '<br>';
}

?>


Toevoeging op 08/01/2014 16:31:19:

ik krijg nu steeds dit te zien
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: file in /var/www/profile.php on line 2
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.