multi-dimensional array probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 14:36:02
Quote Anchor link
Met het onderstaande scriptje (uitlezen van een array):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
        
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  echo $key. ': '.$value;
  echo '<br>';
  
}
echo '<br>';
}


En het resultaat hiervan is (die lus herhaalt zich tot alle rows gekend zijn, dit hier is maar 1 blok uit het geheel):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
id: 1137841339164548
rowNumber: 8
siblingId: 6767340873377668
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T13:21:36Z
modifiedAt: 2016-04-15T16:50:08Z
cells: Array


Tot hier toe nog alles prima.
Nu is de vraag hoe ik die cells kan uitlezen. Moet dit dan met een foreach onder een foreach?
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd maar het werkt niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:50:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2016 14:49:21
Quote Anchor link
cells apart behandelen? Je zou met een switch-statement op $key of een simpel if-statement het onderscheid kunnen maken tussen de verschillende elemenenten en de specifieke afhandeling daarvan.
 
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 14:53:57
Quote Anchor link
Eigenlijk is het einddoel om hier de cells over te houden, met de rijnummers enz ben ik eigenlijk niks. Ik ben gewoon aan het proberen om tot mijn eindresultaat te komen, maar het lukt dus niet. Kan jij mij hiermee verder helpen?
Ik ben totaal niet mee met je switch-statement

Toevoeging op 17/04/2016 15:08:19:

Ok Thomas, na een beetje opzoekwerk heb ik de code tot zover al kunnen juist zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        echo 'cells: '.$value.' <br>';
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br>';
}


Nu zit ik nog vast op de array van de cells. Hoe krijg ik die te zien?

Toevoeging op 17/04/2016 16:01:58:

We zitten alweer een stukje verder. Ik heb ondertussen met een 2de switch mijn array uit elkaar gehaald:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        //echo 'cells: '.$value.' <br>';
        echo '<strong>Cells:</strong><br>';
        
$cnt = count($value);

for ($y = 0; $y < $cnt; ++$y) {

foreach($value[$y] as $k => $v)
{

switch ($k) {
    case value:
        echo 'value 0: '.$v.' <br> ';
        break;
}


  //echo $k. ': '.$v;
  //echo '<br>';

}

}        
        
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br><br>';
}


Dit geeft als resultaat (terug 1 blok uit de lus):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
id: 4113404345509764
rowNumber: 15
siblingId: 3498136321714052
expanded: 1
createdAt: 2016-04-09T21:20:50Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
value 0: Todo
value 0: Wijzigen van logica -> opsplitsen van franchisers naar bedrijf + werknemers
value 0: Management/Planning
value 0: 1
value 0: Voltooid
value 0: 2016-04-09T21:20:50Z
value 0: 2016-04-13T15:50:01Z
value 0: bsl


Maar nu zou ik die value 0 willen splitsen in meerdere werkbare items zoals bvb value0 = 'Todo', value1 = '...', enz

Toevoeging op 17/04/2016 16:05:17:

Ik had geprobeerd om regel 40 aan te passen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo 'value 0: '.$v[0].' <br> ';
echo 'value 1: '.$v[1].' <br> ';

Maar dat is het dus niet. Dan krijg ik telkens de eerste letter van die velden en niet de gehele inhoud.
Gewijzigd op 17/04/2016 16:05:58 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2016 19:50:26
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen overwegen om een nieuw array te bouwen die wat makkelijker is in het gebruik. Het enige wat je over wilt houden is de cellen per rij? En misschien het id? Ik vind het oorspronkelijke formaat een beetje wollig, maar daar kun je waarschijnlijk weinig aan veranderen.

Zoiets dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$array
= json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );

    // maak hier vervolgens een soort van filter voor de cells data waar je in geinteresseerd bent
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        if (...) { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData

            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }
}

// nu kun je $myData gebruiken, die enkel de data bevat die je nodig hebt
?>
 
Brecht S

Brecht S

17/04/2016 20:19:24
Quote Anchor link
Ik ben niet helemaal mee met wat je bedoeld. Je hebt ook de for loop overgeslagen? Nu krijg je toch niet alle rows en cells terug?

Ik heb proberen iets te doen maar het is ook zo niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );
    // maak hier vervolgens een soort van filter voor de cells data waar je in geinteresseerd bent
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        if ($k = 'value') { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }
}
// nu kun je $myData gebruiken, die enkel de data bevat die je nodig hebt
echo 'Test: '.$myData['data'][0];


Toevoeging op 17/04/2016 20:31:48:

Ik had aan mijn eigen code ook nog wat zitten aanpassen maar hier ben ik er ook nog niet uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
        $array = json_decode($sheetsResponse, true);
        
        
for($i = 0; $i < count($array['rows']); $i++) {

foreach($array['rows'][$i] as $key => $value)
{
  //echo $key. ': '.$value;
  //echo '<br>';
  
switch ($key) {
    case id:
        echo 'id: '.$value.' <br>';
        break;
    case rowNumber:
        echo 'rowNumber: '.$value.' <br>';
        break;
    case siblingId:
        echo 'siblingId: '.$value.' <br>';
        break;
    case expanded:
        echo 'expanded: '.$value.' <br>';
        break;
    case createdAt:
        echo 'createdAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case modifiedAt:
        echo 'modifiedAt: '.$value.' <br>';
        break;
    case cells:
        //echo 'cells: '.$value.' <br>';
        echo '<strong>Cells:</strong><br>';
        
$cnt = count($value);


for ($y = 0; $y < $cnt; ++$y) {

$items = array();

foreach($value[$y] as $k => $v)
{

switch ($k) {
    case value:
        //echo 'value '.$v.' <br> ';

$items[$y] = $v;
        
        
        break;
}


  //echo $k. ': '.$v;
  //echo '<br>';

}

//print_r($items);
$wat = $items[0];
$omschr = $items[1];
$tes = $wat .'|'. $omschr;
list($wat1, $omschr1) = explode("|", $tes);
echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';

}        
        
//print_r($items);
//echo 'wat: '.$wat;
//$array = array($wat, "bar", "hello", "world");
//var_dump($array);        
//echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
//echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';
//var_dump($test);        
        
        
        
        
        
        break;
    default:
        echo '';
}
  
}
echo '<br><br>';
}


De resultaten zijn nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
id: 5167834922805124
rowNumber: 130
siblingId: 664235295434628
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T14:03:31Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr: Planning mailbox binnentrekken???
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:
Wat:
Omschr:


Wat dus eigenlijk herhaald gaat worden volgens de lus, maar dat is dus niet juist.

Wat ook zou kunnen is dit:
Je laat deze regels weg en doe een echo op $tes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
list($wat1, $omschr1) = explode("|", $tes);
echo 'Wat: '.$wat1. '<br>';
echo 'Omschr: '.$omschr1. '<br>';


Het resultaat is dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
id: 5167834922805124
rowNumber: 130
siblingId: 664235295434628
expanded: 1
createdAt: 2016-04-11T14:03:31Z
modifiedAt: 2016-04-13T19:40:25Z
Cells:
||Planning mailbox binnentrekken???|||||||||||||


Maar ik kan met $items[0] en $items[1] precies niet werken
Als ik iets wil zoals echo 'Wat? '.$items[0].'<br>'; en echo 'Omschrijving: '.$items[1].'<br>'; dan gaat het helemaal fout en krijg ik een herhaling van dezelfde Wat? en Omschrijving zolang de lus niet rond is.
Dan vroeg ik mij af of er iets mis was aan die for loop of foreach maar kan het niet vinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 02:04:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// ...
echo 'Test: '.$myData['data'][0];
// ...
?>

De cell data van de eerste rij zit in $myData[0]['data'] (en dus niet in $myData['data'][0] of wat dan ook), en dit is een array, dus die kun je sowieso niet afdrukken op die manier...

Ik denk dat het voor de (jouw) begripsvorming handig en verstandig is om de inhoud eens wat vaker in een leesbare vorm te dumpen naar je scherm, bijvoorbeeld met een eenvoudige functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function dump($a) {
    echo '<pre>'.htmlspecialchars(print_r($a, true), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</pre>';
}

?>
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 11:00:36
Quote Anchor link
@Thomas: ik heb je functie gebruikt en dit is inderdaad wel handig.
Voor de rest ben ik niet goed mee wat je bedoeld met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        // doe bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) match op naam
        
        if ($k = 'value') { // <-- hier moet je nog zelf een soort van invulling aan geven, of verder toelichten hoe cells er uitziet
            // en sla dit op in $myData
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
        }
    }

Vooral de if statement is hier niet duidelijk. Ik heb onder de cells een waarde value maar die komt er niet uit. Hieronder de array die ik tot nu toe heb (opgevraagd met dump($myData[0]['data']);):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
Array
(
    [0] => Array
        (
            [columnId] => 4414085128316804
        )

    [1] => Array
        (
            [columnId] => 8917684755687300
        )

    [2] => Array
        (
            [columnId] => 5364400044435332
        )

    [3] => Array
        (
            [columnId] => 860800417064836
        )

    [4] => Array
        (
            [columnId] => 121591733479300
        )

    [5] => Array
        (
            [columnId] => 4625191360849796
        )

    [6] => Array
        (
            [columnId] => 2373391547164548
        )

    [7] => Array
        (
            [columnId] => 6876991174535044
        )

    [8] => Array
        (
            [columnId] => 5751091267692420
        )

    [9] => Array
        (
            [columnId] => 3499291454007172
        )

    [10] => Array
        (
            [columnId] => 8002891081377668
        )

    [11] => Array
        (
            [columnId] => 684541686900612
        )

    [12] => Array
        (
            [columnId] => 538328903772036
        )

    [13] => Array
        (
            [columnId] => 2055895468271492
        )

    [14] => Array
        (
            [columnId] => 6559495095641988
        )

)

En er zijn inderdaad 14 kolommen. Dus dit zit al goed. Maar waarom staat daar ook enkel maar columnId en de rest niet?
Gewijzigd op 18/04/2016 11:54:59 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 14:39:12
Quote Anchor link
Uit jouw eerste reactie waarin je een voorbeeld geeft van de inhoud van "cells" maakte ik op dat dit array, net zoals de data die in de "rows" zit méér data bevat dan die jij strict gesproken nodig had en ook sprak hier min of meer de wens uit om dit te herstructureren tot iets wat makkelijker in het gebruik is. Klopt dit?

Misschien moeten we dit anders aanpakken.

Zou jij een voorbeeld kunnen geven van de invoer zoals je die "rauw" binnenkrijgt (de json_dedecode variant). Geef hier bijvoorbeeld twee of drie rijen data van, eventueel geanonimiseerd zodat deze geen gevoelige/persoonlijke informatie bevat.

Zou je vervolgens een voorbeeld kunnen geven welke informatie je hier vervolgens van over wilt houden en welke vorm dit zou moeten hebben. Dit laatste is dus een voorbeeld van uitvoer.

Als beide puzzelstukken wat duidelijker zijn (de vorm van de in- en uitvoer) kunnen we waarschijnlijk een stuk makkelijker wat code in elkaar fietsen om deze twee te verenigen.
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 14:48:12
Quote Anchor link
Misschien eventjes terugkomen op je eerder geplaatste code. We geraken er misschien wel nog aan uit zonder opnieuw te moeten beginnen. Wat ik tot nu toe heb gedaan is je code aangepast naar het onderstaande:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
$array = json_decode($sheetsResponse, true);
$myData = array();
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => array(),
    );
    
    foreach ($rowData['cells'] as $k => $v) {
        
        if ($k) {
            
            $myData[$rowNumber]['data'][] = $v;
            
        }
    }
}

//dump($myData[71]['data'][0]['value']);


echo '<br><h2>Rij 72:</h2>';
echo "<b>Cell 1</b>: ".$myData[71]['data'][0]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 2</b>: ".$myData[71]['data'][1]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 3</b>: ".$myData[71]['data'][2]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 4</b>: ".$myData[71]['data'][3]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 5</b>: ".$myData[71]['data'][4]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 6</b>: ".$myData[71]['data'][5]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 7</b>: ".$myData[71]['data'][6]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 8</b>: ".$myData[71]['data'][7]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 9</b>: ".$myData[71]['data'][8]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 10</b>: ".$myData[71]['data'][9]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 11</b>: ".$myData[71]['data'][10]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 12</b>: ".date('d-m-Y H:i', strtotime($myData[71]['data'][11]['value'])).'<br>';
echo "<b>Cell 13</b>: ".date('d-m-Y H:i', strtotime($myData[71]['data'][12]['value'])).'<br>';
echo "<b>Cell 14</b>: ".$myData[71]['data'][13]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 15</b>: ".$myData[71]['data'][14]['value'].'<br>';
echo "<b>Cell 16</b>: ".$myData[71]['data'][15]['value'].'<br>';


function dump($a) {
    echo '<pre>'.htmlspecialchars(print_r($a, true), ENT_QUOTES, 'UTF-8').'</pre>';
}


Dit geeft mij een mooi overzicht van 1 rij wat ik wil hebben. Alleen zitten we hier nog met een klein probleem. De eerste cell krijg ik niet te zien. In de code kan ik die normaal gesproken opvragen met $myData[71]['data'][0]['value'] maar dan krijg ik de 2de cell te zien, enz.

En bijkomend:
Uiteraard moeten nu nog alle rijen in een for loop zodat hij alle rijen afloopt die er zijn. Op dit moment meer dan 200.
Kan je hiermee verder? Of moet ik in 'invoer' en 'uitvoer' ook nog eens posten en beginnen we opnieuw?
Gewijzigd op 18/04/2016 14:50:56 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2016 14:57:00
Quote Anchor link
Quote:
Dit geeft mij een mooi overzicht van 1 rij wat ik wil hebben. Alleen zitten we hier nog met een klein probleem. De eerste cell krijg ik niet te zien. In de code kan ik die normaal gesproken opvragen met $myData[71]['data'][0]['value'] maar dan krijg ik de 2de cell te zien, enz.

Komt dit niet door je if-statement?

Die zegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($k) {
    // ...
}
?>

Als $k gelijk is aan 0, een lege string of iets soortgelijks is dit equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (false) {
    // ...
}
?>

En dat wordt dus nooit uitgevoerd...

Als je die foreach (regel 3 t/m 17 uit bovenstaande fragment) nu gewoon eens vervangt door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($array['rows'] as $rowNumber => $rowData) {
    $myData[$rowNumber] = array(
        'id'   => $rowData['id'],
        'data' => $rowData['cells'],
    );
}

?>

Want zoals ik het zie ben je gewoon alles braaf uit "cells" aan het kopiëren, dat hoef je niet in een aparte for-loop te doen maar kan rechtstreeks.

EDIT: of nog compacter, maak "id" de key van $myData, en "cells" de values:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($array['rows'] as $rowData) {
    $myData[$rowData['id']] = $rowData['cells'];
}

?>

(moet $rowData['id'] wel uniek zijn uiteraard)
Gewijzigd op 18/04/2016 15:02:53 door Thomas van den Heuvel
 
Brecht S

Brecht S

18/04/2016 17:14:55
Quote Anchor link
Het eerste gedeelte over de if is juist. Ik heb deze weggelaten en dan is het prima. Dus nu nog juist die for loop of jouw aangepaste versie. Ik heb dit uitgetest maar ik moet hier toch nog altijd een nummer achterlaten van een bepaalde row? Dus ik kan gegevens opvragen met $rowData[73] bvb en dan krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
Array
(
    [id] => 7544128255879044
    [data] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [columnId] => 4414085128316804
                    [value] => Todo
                    [displayValue] => Todo
                )

            [1] => Array
                (
                    [columnId] => 8917684755687300
                    [value] => uitleg
                    [displayValue] => uitleg
                )

            [2] => Array
                (
                    [columnId] => 5364400044435332
                    [value] => Management
                    [displayValue] => Management
                )

            [3] => Array
                (
                    [columnId] => 860800417064836
                )

            [4] => Array
                (
                    [columnId] => 121591733479300
                )

            [5] => Array
                (
                    [columnId] => 4625191360849796
                )

            [6] => Array
                (
                    [columnId] => 2373391547164548
                )

            [7] => Array
                (
                    [columnId] => 6876991174535044
                )

            [8] => Array
                (
                    [columnId] => 5751091267692420
                )

            [9] => Array
                (
                    [columnId] => 3499291454007172
                )

            [10] => Array
                (
                    [columnId] => 8002891081377668
                )

            [11] => Array
                (
                    [columnId] => 684541686900612
                    [value] => test
                    [displayValue] => test
                )

            [12] => Array
                (
                    [columnId] => 538328903772036
                    [value] => 2016-04-17T07:52:56Z
                )

            [13] => Array
                (
                    [columnId] => 2055895468271492
                    [value] => 2016-04-18T14:58:57Z
                )

            [14] => Array
                (
                    [columnId] => 6559495095641988
                    [value] => bsl
                    [displayValue] => bsl
                )

            [15] => Array
                (
                    [columnId] => 8384574876084100
                    [value] => 1.1
                    [displayValue] => 1.1
                )

            [16] => Array
                (
                    [columnId] => 1066225481607044
                    [value] => test
                    [displayValue] => test
                )

        )

)


Nu loop ik nog steeds niet door de bepaalde rijen? Met die for loop bedoelde ik eigenlijk dat ik met $i en $i++ door alles kan lopen, dus m.a.w gewoon alle rijen kan opvragen en de daarbij horende cellen kan weergeven.
Gewijzigd op 18/04/2016 17:17:43 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 00:18:37
Quote Anchor link
Heeft het rijnummer dan betekenis? Het klopt dat er wat for-loops missen in mijn variant ten opzichte van jouw variant, maar volgens mij maakt dat niet uit? Alle relevante data wordt nog steeds opgehaald? Anders zou je toch nooit de 74e rij kunnen opvragen ($rowData[73])? Of ik heb ergens een fout gemaakt, ik heb mijn oplossing verder niet getest.

Mocht het nog steeds niet naar behoren werken dan verwijs ik naar mijn vorige voorstel: geef een aantal rijen (2 a 3) van de input en geef aan hoe je wilt dat de output er uit ziet. Dat werkt gewoon een stuk makkelijker en kan ik de oplossing ook testen met concrete invoer.

Als ik heel eerlijk ben lijkt het erop dat je nog niet heel vaak of uitgebreid met multidimensionale arrays hebt gewerkt. Kan dit kloppen?
 
Brecht S

Brecht S

19/04/2016 10:22:18
Quote Anchor link
Thomas,

Het rijnummer heeft voor mij eigenlijk geen betekenis. Alleen de cellen, maar ik moet een loop hebben die door al mijn rijen gaat en de daarbij horende cellen meegeeft. Dus met bvb $rowData[73] ben ik niet veel omdat ik nooit weet hoeveel rijen er werkelijk zijn. Dat hangt af van projectsheet tot projectsheet.
Er zijn ook bepaalde rijen die geen data bevatten, dat zou ik dus later op kunnen oplossen door een if statement te zetten die een bepaalde cel in een rij gaat controleren of die niet leeg is en dan alle cellen laat weergeven onder die rij. Indien die cell wel leeg is zal de rij niet weergegeven worden.

Dus kortom, de $rowData[73] werkt perfect maar dit is maar 1 rij. Als ik die [73] door een $i zou kunnen vervangen van mijn for loop dan zijn we er toch? Of ben ik nu totaal verkeerd?

En... nee, ik heb heel weinig ervaring met multidimensional arrays, vandaar mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 19/04/2016 10:29:01:

Dit hieronder zijn de laatste 2 rijen van mijn gedecodeerde json, dus de $array (invoer voorbeeld):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
[247] => Array
                (
                    [id] => 8343518306428804
                    [rowNumber] => 248
                    [siblingId] => 3839918679058308
                    [expanded] => 1
                    [createdAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [modifiedAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [cells] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4414085128316804
                                )

                            [1] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8917684755687300
                                    [value] => Koppeling met boekhoudpakket
                                    [displayValue] => Koppeling met boekhoudpakket
                                )

                            [2] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5364400044435332
                                )

                            [3] => Array
                                (
                                    [columnId] => 860800417064836
                                )

                            [4] => Array
                                (
                                    [columnId] => 121591733479300
                                )

                            [5] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4625191360849796
                                )

                            [6] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2373391547164548
                                )

                            [7] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6876991174535044
                                )

                            [8] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5751091267692420
                                )

                            [9] => Array
                                (
                                    [columnId] => 3499291454007172
                                )

                            [10] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8002891081377668
                                )

                            [11] => Array
                                (
                                    [columnId] => 684541686900612
                                )

                            [12] => Array
                                (
                                    [columnId] => 538328903772036
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [13] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2055895468271492
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [14] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6559495095641988
                                    [value] => bsl
                                    [displayValue] => bsl
                                )

                            [15] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8384574876084100
                                )

                            [16] => Array
                                (
                                    [columnId] => 1066225481607044
                                )

                        )

                )

            [248] => Array
                (
                    [id] => 1025168911951748
                    [rowNumber] => 249
                    [parentId] => 8343518306428804
                    [expanded] => 1
                    [createdAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [modifiedAt] => 2016-04-18T17:18:38Z
                    [cells] => Array
                        (
                            [0] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4414085128316804
                                )

                            [1] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8917684755687300
                                    [value] => Nog uit te werken
                                    [displayValue] => Nog uit te werken
                                )

                            [2] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5364400044435332
                                )

                            [3] => Array
                                (
                                    [columnId] => 860800417064836
                                )

                            [4] => Array
                                (
                                    [columnId] => 121591733479300
                                )

                            [5] => Array
                                (
                                    [columnId] => 4625191360849796
                                )

                            [6] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2373391547164548
                                )

                            [7] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6876991174535044
                                )

                            [8] => Array
                                (
                                    [columnId] => 5751091267692420
                                )

                            [9] => Array
                                (
                                    [columnId] => 3499291454007172
                                )

                            [10] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8002891081377668
                                )

                            [11] => Array
                                (
                                    [columnId] => 684541686900612
                                )

                            [12] => Array
                                (
                                    [columnId] => 538328903772036
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [13] => Array
                                (
                                    [columnId] => 2055895468271492
                                    [value] => 2016-04-18T17:18:38Z
                                )

                            [14] => Array
                                (
                                    [columnId] => 6559495095641988
                                    [value] => bsl
                                    [displayValue] => bsl
                                )

                            [15] => Array
                                (
                                    [columnId] => 8384574876084100
                                )

                            [16] => Array
                                (
                                    [columnId] => 1066225481607044
                                    [value] => 1.1
                                    [displayValue] => 1.1
                                )

                        )

                )

        )


De cellen die een lege value hebben krijgen dus enkel maar de columnId terug.
Een rowNumber terugkrijgen ipv een kolomID zou misschien ook niet slecht zijn. Dus romnummer en de bijhorende cellen (indien de laatste cell niet leeg is bvb, anders sla je het rijnummer over).
Gewijzigd op 19/04/2016 10:30:53 door Brecht S
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 13:01:07
Quote Anchor link
Het uitlezen van de oorspronkelijke data en daar de relevante data uitfilteren
en
het vervolgens uitlezen/nader inspecteren van deze gefilterde data
zijn twee aparte handelingen, die elk een verschillend doel dienen.

Om het overzicht te bewaren is het verstandig om deze in afzondering te behandelen, het zijn twee verschillende problemen.

In plaats van het in één slag willen oplossen van een probleem is het vaak makkelijker om in kleine, maar weloverwogen, stappen te werken naar het einddoel.

Quote:
Dus kortom, de $rowData[73] werkt perfect maar dit is maar 1 rij. Als ik die [73] door een $i zou kunnen vervangen van mijn for loop dan zijn we er toch? Of ben ik nu totaal verkeerd?

Nee dat klopt wel denk ik, maar als ik de rest van je verhaal zo lees kun je de "cells" data nog wat verder filteren. Je voorselectie kan dus nog strakker zodat je enkel de data overhoudt waar het om gaat.

Wanneer beschouw je een "cells" item als leeg / niet interessant? Wanneer displayValue leeg is?
Ik neem aan dat het kolomnummer van "cells" wel op een of andere manier relevant is?
Verschillen de value en displayValue ooit?
En kan het inderdaad voorkomen dat geen van de data in de "cells" van een rij relevante informatie bevat, waarmee dus effectief de hele rij weggelaten kan worden uit de resultaten?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.