mysql alles selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Daan vandenbrink

daan vandenbrink

01/04/2012 12:45:19
Quote Anchor link
hallo,
ik ben bezig(opnieuw) met een inlogsysteem en ben er toch achter gekomen dat ik mysql moest leren. dus dat heb ik gedaan en nu gaat alles goed allen je kan je ook registreren. maar ik weet niet hoe je kan checken of je gebruikersnaam al bestaat.
dus kunnen jullie me er mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 10:43:24
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 12:52:39
Quote Anchor link
Als er een poging gedaan word eenzelfde gebruikersnaam in te voeren dan zal er een duplicate key moeten afgaan.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

01/04/2012 12:53:31
Quote Anchor link
Maak een query waarbij je het id selecteert WHERE gebruikersnaam gelijk is aan de gekozen gebruikers naam. Tel het aantal rijen wat er uit komt. Is dit != 0, dan bestaat de gebruikersnaam al.

Wat Bart hierna zegt en Noppes hiervoor zijn waarschijnlijk efficienter.
Gewijzigd op 01/04/2012 12:56:06 door Joris van Rijn
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 12:55:33
Quote Anchor link
Even een tel dingetje doen in een query.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT COUNT(*) as user_exist
              FROM users
              WHERE
              username='"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'";
?>

met een simpele if user_exist > 0 doen, gebruiker bestaat anders niet. :)

Quote:
Wat Bart hierna zegt en Noppes hiervoor zijn waarschijnlijk efficienter.


Dan is die van Noppes nog altijd het beste denk ik.
Hoewel dat het natuurlijk aan het aan de kennis ligt van de scripter.
Gewijzigd op 01/04/2012 12:59:23 door Bart V B
 
Daan vandenbrink

daan vandenbrink

01/04/2012 13:08:51
Quote Anchor link
@bart vb
hoe moet ik dan dat gebruiken? moet ik dat er gewoon neer zetten of hoe?
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 13:17:19
Quote Anchor link
Waar jij je validatie doet, daar moet je het gewoon neerzetten.
Met jou kolomnamen, en tabelnaam natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
= "SELECT COUNT(*) as user_exist
              FROM users
              WHERE
              username='"
.mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])."'";

$result = mysql_query($sql);

$row = mysql_fetch_assoc($result);

if($row['user_exist'] >0)
{

   echo 'Deze gebruikersnaam kan u niet gebruiken.';
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 13:24:35
Quote Anchor link
Je gaat geen queries vooraf draaien om te kijken of er eventueel een duplicate key afgaat.

Gebruik de kracht van de database, schrijf geen overbodige php code!!
 
Daan vandenbrink

daan vandenbrink

01/04/2012 13:25:27
Quote Anchor link
mijn code voor als je je gebruikersnaam en ww hebt in gevult voor de registratie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","root");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


mysql_select_db("my_db", $con);
$al = "SELECT COUNT(*) as user_exist
              FROM users
              WHERE
              username='"
.mysql_real_escape_string($_POST['gbm'])."'";

$sql="INSERT INTO Persons (gbm,wwm)
VALUES
('$_POST[gbm]','$_POST[wwm]')"
;

if (!mysql_query($sql,$con))
  {

  die('Error: ' . mysql_error());
  }

echo "1 record added";
header('refresh: 3; url=joinin.php');

mysql_close($con);
?>


Toevoeging op 01/04/2012 13:25:55:

dit is alles wat ik heb
 
Feiko Ritsema

Feiko Ritsema

01/04/2012 13:28:25
Quote Anchor link
Als je een knopje wil maken waar ze (ook) op kunnen klikken om te kijken of hij beschikbaar is kan ik je ook wel helpen.
 
Daan vandenbrink

daan vandenbrink

01/04/2012 13:35:11
Quote Anchor link
nee
maar bij die code die ik gaf waar moet ik het dan neer zetten?
waar
$al = "SELECT COUNT(*) as user_exist
FROM users
WHERE
username='".mysql_real_escape_string($_POST['gbm'])."'";
staat is dus het stukje van bart vb
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 13:36:37
Quote Anchor link
Dan heb je het helemaal fout he..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","root");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


mysql_select_db("my_db", $con);

$al = "SELECT COUNT(*) as user_exist
              FROM Persons
              WHERE
              gbm ='"
.mysql_real_escape_string($_POST['gbm'])."'";

$result = mysql_query($al);

$row = mysql_fetch_assoc($result);

if($row['user_exist'] >0)
{

    echo 'U kunt deze gebruikersnaam niet gebruiken.';
}

else {
    
    $sql="INSERT INTO Persons (gbm,wwm)
                VALUES
                ('"
.mysql_real_escape_string($_POST['gbm'])."',
                 '"
.mysql_real_escape_string($_POST['wwm'])."'
                )"
;
    
    $result = mysql_query($sql);
    header('refresh: 3; url=joinin.php');
    exit();
}




mysql_close($con);
?>
 
Daan vandenbrink

daan vandenbrink

01/04/2012 13:45:15
Quote Anchor link
bedankt!
Gewijzigd op 01/04/2012 13:45:33 door daan vandenbrink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.