mysql update met javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thymen akker

thymen akker

14/09/2011 17:23:49
Quote Anchor link
hallo ik heb een vraag ik wil graag een mysql update maken met een onclick=""
functie
dus dat ik bijv. op een link klik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" onclick="mysql update (javascript)"></a>

ik vroeg mij af of dat kan
en hoe
Gewijzigd op 14/09/2011 17:24:30 door Thymen akker
 
PHP hulp

PHP hulp

09/06/2024 17:11:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2011 17:34:38
Quote Anchor link
ja, verdiep je eens in AJAX. Dit zou je zelfs met jQuery kunnen doen, met de $.ajax-functie.
 
Thymen akker

thymen akker

14/09/2011 17:36:28
Quote Anchor link
zelf had ik dit al maar dan kom ik niet verder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
function onClick(href)
{
$.ajax({
   type: "GET",
   url: "update.php"
 });
}
</script>


<img src="<?=$sql[siteimage]?>">

<a href="#" onclick="return onClick(href)">Vote!</p>


update.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include("_include-config.php")
mysql_query("UPDATE `[users]` SET `cash`=`cash`+'50000' WHERE `login`='".$data['login']."'");
?>


mysql_query doet niets omdat hij geen "submit" krijgt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2011 17:42:26
Quote Anchor link
Je moet ook geen functies gebruiken, nergens voor nodig (dankzij de DOM).
Je kan prima met een selector in jQuery bepalen of er op een id/class geklikt is.

Is de basis van jQuery.
$data['login'] komt ook nergens vandaan.
Gewijzigd op 14/09/2011 17:43:54 door - Ariën -
 
Thymen akker

thymen akker

14/09/2011 17:56:58
Quote Anchor link
ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
  if (isset($_POST['action'])) {
        $field = $_POST['db_field'];
        $value = $_POST['db_value'];

    $link = mysql_connect("localhost", "27852", "27272");
    mysql_select_db("7252", $link);

    mysql_query("UPDATE `[users]` SET `belstatus`=`belstatus`+'1' WHERE `login`='".$data['login'].", $link);
    mysql_close($link);
  }
?>
<html>
  <head>
    <script type="
text/javascript">
      function performAjaxSubmission() {
        $.ajax({
          url: 'vote.php',
          method: 'POST',
          data: {
            action: 'save',
            field: $(this).attr("
db_field"),
            val: $(this).attr("
db_value")
          },
          success: function() {
            alert("
success!");
          }
        });
        return false; // <--- important, prevents the link's href (hash in this example) from executing.
      }

      jQuery(document).ready(function() {
        $("
.linkToClick").click(performAjaxSubmission);
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <a href="
#" class="linkToClick" db_field="field1" db_value="value1">Click here</a>
    <a href="#" class="linkToClick" db_field="field2" db_value="value2">Click here</a>
    <
a href="#" class="linkToClick" db_field="field3" db_value="value3">Click here</a>
  <
/body>
<
/html>


dan krijg ik de volgende fout`en:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/id417/domains/***/public_html/Test/vote.php on line 15

lol 1 " vergeten
maar nu update hij dus niet :(
Gewijzigd op 14/09/2011 18:05:51 door thymen akker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2011 18:01:10
Quote Anchor link
Deze constructie gaat nooit werken, je query zal op deze manier ALTIJD uitgevoerd worden.

De uit te voeren code moet in een los bestand staan, die je met AJAX vervolgens inlaadt. Verder mis je op lijn 9 een single-quote na je: $data['login']." welke wederom nog nergens vandaan komt.

Verder is een functie nergens voor nodig, je hebt de selectors van jQuery dit dit makkelijk kunnen oplossen.

Ook laad je nergens je jQuery framework in.
Gewijzigd op 14/09/2011 18:03:47 door - Ariën -
 
Thymen akker

thymen akker

14/09/2011 18:17:56
Quote Anchor link
$("[href$='.html']")

die moet ik dus gebruiken ik snap het niet helemaal ik heb nu die php script in update.php geplaatst en de Post naar update.php gezet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2011 18:35:52
Quote Anchor link
Lees die tutorials eerst maar eens door...

En laat dan eens je relevante code zien die je tot nu toe hebt.
Vergeet ook niet jQuery in te laden.
 
Victor -

Victor -

14/09/2011 23:29:37
Quote Anchor link
Op deze manier dus klik
 
Thymen akker

thymen akker

15/09/2011 14:57:13
Quote Anchor link
n.v.m. kom er niet uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2011 15:06:52
Quote Anchor link
vertel, waar loop je op vast?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.