mysqltabel aanmaken vanuit php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jozef

Jozef

17/09/2006 19:13:00
Quote Anchor link
Hallo,
Wat is er verkeerd met onderstaand scriptje?
Ik krijg steeds een Tstring foutmelding.

De bedoeling is dat ik via een php scriptje een mysqltabel kan aanmaken.
In 'verbinding.php' leg ik connectie met mijn database.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include('verbinding.php');

$query = CREATE TABLE 'leden'(
         'ID' int(11) NOT NULL auto_increment,
         'Voornaam' varchar(50) NOT NULL,
         'Achternaam' varchar(50) NOT NULL,
         'Email' varchar(100) NOT NULL,
         PRIMARY KEY (ID)
         );



$result = mysql_query($query);  


 ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 04:33:47
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

17/09/2006 19:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

include('verbinding.php');

$query = "CREATE TABLE 'leden'(
         'ID' int(11) NOT NULL auto_increment,
         'Voornaam' varchar(50) NOT NULL,
         'Achternaam' varchar(50) NOT NULL,
         'Email' varchar(100) NOT NULL,
         PRIMARY KEY (ID)
         )"
;


$result = mysql_query($query);  


 ?>

en zo?

EDIT Ik zou hier verschrikkelijk vorzichtig mee zijn btw
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    include('verbinding.php');

    $query = 'CREATE TABLE leden (
         ID int(11) NOT NULL auto_increment,
         Voornaam varchar(50) NOT NULL,
         Achternaam varchar(50) NOT NULL,
         Email varchar(100) NOT NULL,
         PRIMARY KEY (ID)
         )'
;
    if (!$result = mysql_query($query)) {
        trigger_error (mysql_error ());    
    }

 ?>
 
Frank -

Frank -

18/09/2006 03:10:00
Quote Anchor link
Nog even de uitleg op de aanpassingen van Jan: Een tabel- en/of kolomnaam hoort niet tussen quotes te staan, het is tenslotte geen string.

Tip: Zet nog even een UNIQUE op het email-adres. Dan worden gegeven niet dubbel opgeslagen.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

18/09/2006 08:31:00
Quote Anchor link
En als toevoeging op Frank: Gebruik liever geen hoofdletters in tabel- en kolomnamen, databases gaan hier allemaal verschillend mee om, voor MySQL is het zelfs afhankelijk op welk OS je draait!

Vermijden dus, gewoon altijd alles lowercase.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.