NEWBEE: OOP Lokale variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn naam is Keulen en heb ooit 6/7 jaar geleden een opdracht gedaan met PHP. Nu wil ik graag weer eens met PHP gaan programmeren maar het is al weer lang geleden. Nu was ik met goede moed weer begonnen maar loop al heeeeeel snel vast. Het declareren van een classe is me al te veel. Kan iemand mij effe helpen, het zal wel een stomme fout van mij zijn....



class cHTTPRequest
{

private $http; <-- Deze variabele wil ik graag VULLEN !

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ $this->$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn() <-- HIER WIL IK HEM UITLEZEN !
{ return $this->$http;
}
}


Nu krijg ik een probleem met variabele $http not defined.... Maar zelfs maak ik $http 'PUBLIC' dan werkt het niet. Ik ben zelf delphi programmeur dus heb wel verstand van OOP maar blijkbaar teweinig verstand van PHP syntax.

Zie in de help van PHP dezelfde syntax staan. Ik heb php 5.3.0 geinstalleerd via wamp server.



Met vriendelijke groet: Keulen.
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 11:17:10
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
class cHTTPRequest
{

public static $http;

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ self::$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn()
{ return self::$http;
}
}


Hmm, Ik heb een werkende versie nu... Heb het woordje 'STATIC' toegevoegd. En van "$this->" nu maar eens "self::" van gemaakt. Gaat dit nog vaak veranderen?

Ik heb van een vriend het boek "PHP 5 voor gevorderden" gekregen, 2 jaar oud. Kan ik dit boek nu weg gooien?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roger Keulen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/10/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Het is $this->http; bij gewone variabelen.
self::$http; is voor static variabele, die zijn voor alle instanties van een classe hetzelfde.

Wat jij doe is een variabele variebele aanroepen;

b.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class Voorbeeld
{
//  private $a = 'test';
  private $test = 'doei';
  
//  public function __construct()
  public function voorbeeldFunctie()
  {

    $a = 'test';
    $this->$a = 'hoi';
    echo $this->test; //geef als tekst: hoi
  }
}

?>


edit:
Even de code verbeterd naar aanleiding van het commentaar van de altijd oplettende Jelmer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Dat boek kan je houden. Het zal niet helemaal meer actueel zijn, en er zullen voor sommige dingen mooiere methodes zijn inmiddels, maar PHP is toch wel behoorlijk goed backwards compatible, wat inhoud dat je code volgens de regeltjes van 5 jaar geleden kan schrijven, en het zal nog werken.

Anyway, wat je fout deed in je begin-post is $this->$a. Zie je? Je hebt nu 2 dollartekens. Zoals TJVB al opmerkt, je maakt nu gebruik van een trucje van PHP, variabele variabelen. $this->$a wordt vertaalt naar $this->test wanneer de waarde van $a 'test' is.

Wat TJVB zegt klopt niet helemaal, want binnen je __construct heb je geen variabele genaamd $a. Je hebt wel $this->a. $this->{$this->a} zou wel werken, maar dat soort constructies zal je waarschijnlijk niet snel gaan gebruiken.

Samenvatting: het is $this->http in plaats van $this->$http.
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb het nu in de gaten.... wat ik fout deed.

En het woordje 'static' heeft bij PHP toch echt een andere betekenis als bij DELPHI. Daar is heeft 'static' en 'dynamic' iets te maken hoe de functie in het geheugen wordt gebruikt en overerving.


Weet iemand ook of je bij PHP published properties hebt?

bv:

class cTest
{
private $prvMyVar;

public function getMyVar() {
return 'OPHALEN '.$prvMyVar;

public function setMyVar($aValue) {
$prvMyVar = 'OPSLAAN'.$aValue; }


published property $MyVar read getMyVar write setMyVar;
}

$oTest = new cTest;

Dus als je nu de variabele MyVar benaderd doe je eigenlijk een functie uitvoeren:

$oTest->MyVar = 'TEST' === dan: cTest-setMyVar('TEST')
$Var = $oTest->MyVar === dan: cTest-getMyVar();



Iemand ???
Bij 'inaccessible properties' lukt het namelijk wel met __set en __get maar ik wil dit ook kunnen bij bound-properties. Wil niet alles un-bound gaan maken omdat dit erg vertragend werkt.



Property overloading

__set() is run when writing data to inaccessible properties.
__get() is utilized for reading data from inaccessible properties.
__isset() is triggered by calling isset() or empty() on inaccessible properties.
__unset() is invoked when unset() is used on inaccessible properties.





Groetjes: Lucifer
 
Jelmer -

Jelmer -

31/10/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Helaas, PHP heeft geen syntax sugar voor getters en setters behalve __get en __set. Daarom zal je in de meeste PHP code ook zien dat we eigenlijk nooit public properties, of properties van andere objecten direct benaderen, maar dat er altijd gebruik wordt gemaakt van methods.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$person
->setNickname($field->value());
// ipv
$person->nickname = $field->value;
?>
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jah, zo heb ik het nu ook opgelost...

Werkt ook prima trouwens, alleen de code had anders wat 'mooier' uitgezien.

Thanx... en groetjes: Lucifer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.