Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 06:31:16
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik wil graag op mijn website ...
het aantal online leden weergeven, iemand een idee hoe dit moet?

Mvg,
Robbert-Jan


Link verwijderd i.v.m virus
[/modedit]
Gewijzigd op 22/08/2011 10:44:46 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

30/05/2024 03:41:56
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 08:46:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

31/01/2011 08:53:05
Quote Anchor link
Dus ik login -> klik na 2 minuten weg en dat sta ik nog ingelogd.

Je kan beter iets maken. dat het na bepaalde tijd (bijvoorbeeld: 1 minuut) de 1 (in het script van Jordi) verloopt als je geen actie meer hebt ondernomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:25:08
Quote Anchor link
Inderdaad, en ik sla dat in een aparte tabel op voor zowel de ingelogde bezoeker als de gast. Als timeout gebruik ik iets van drie a vijf minuten....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:37:17
Quote Anchor link
Hoe werk je die tabel dan bij Aar? Met een cron job ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:56:43
Quote Anchor link
Nee, gewoon bij elke view?

Een cronjob weet niet wie er op mijn site is.
Gewijzigd op 31/01/2011 09:57:16 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:00:09
Quote Anchor link
Uhmm.. bedoel je dat je bij iedere view / pagina aanroep een complete tabel doorloopt en dan de users met een langere tijd dan x minuten uit die tabel gooit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:03:49
Quote Anchor link
Ja... niks mis mee.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Klopt, niks mis mee. PHP voert al deze zaken over het algemeen server-side uit. Load times zijn bijzonder laag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:12:26
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE is echt een druppel van een hele plas qua load gezien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:15:02
Quote Anchor link
hmmm... oke

Ik dacht altijd dat een database bewerking best "heftig" was en dat het niet ten goede komt aan de performance. En dat je daarom dus ook het aantal database bewerkingen moet proberen te minimaliseren. Maar ik merk dat veel mensen op het forum er heel luchtig mee om gaan.

Maar wat nu als je een heeel druk forum hebt met wat zullen we eens zeggen, 3 miljoen leden? En die zijn allemaal tegelijk online. Dan kan het dus best gebeuren dat je 1 miljoen database aanroepen per seconde hebt. En als ie dan iedere keer die tabel moet doorlopen dan zou ik denken dat dat niet echt prettig is voor de server, en ook niet voor de database tabel (kans op beschadigingen????). Of maak ik me nu echt druk om niks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:19:18
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE ksot echt geen drol aan load.

Een SELECT zou erg CPU-intensief kunnen zijn als er een ingewikkelde query gebruikt wordt, maar zolang je de INDEXES goed hebt staan is geen groot gevaar voor traagheid.

Uiteraard moet je ook een goed genormaliseerde database hebben, dat is ook een belangrijke factor. Maar goed, anders kan je ook geen goede INDEXES plaatsen :-P
Gewijzigd op 31/01/2011 10:21:13 door - Ariën -
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:19:55
Quote Anchor link
1 miljoen aanroepen gaat niet lukken. Ik gok dat Apache bij 10000 er al mee kapt, alhoewel, niet apache, maar MySQL ( en ik gok dat je dat gebruikt ).

Mysql heeft nou niet bepaald een goede ondersteuning voor persistent connection pooling. Als jij 1*10^6 leden hebt die elke seconde refreshen, dan heb je wel andere zaken om je druk om te maken.

Overigens, wat ik over het algemeen doe, ik hou een aparte tabel bij voor alle login acties, hier worden ook auth key`s en dergelijke opgeslagen en dus ook de status. Als je hier door heen lust, lus je over het algemeen door een vrij kleine tabel waar alleen de gelogde mensen staan.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:22:21
Quote Anchor link
Bij iedere bezoek pas je de gebruikersattribuut online aan met een NOW(). Dan selecteer je de die gebruikersattribuut, bij leden van wie de datum en tijd, in een periode van bijvoorbeeld 5 minuten ligt.

Simpel, maar je moet wel een genormaliseerde database hebben :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:39:10
Quote Anchor link
@Chris: wat bedoel je met gebruikersattribuut?

@Merijn: als het boven de 10.000 fout gaat, hoe doen de zware jongens dit dan? Denk aan Fok, nu.nl?

Of tonen zij gewoon het aantal online leden niet?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:55:17
Quote Anchor link
Geen idee, maar die draaien niet op 1 server. Ik denk ook niet dat ze een mysql database draaien. Misschien een Oracle db of misschien postgres? Al betwijfel ik dat laatste, omdat de read van pg 10x zo traag is als bijv. mysql.

Maar terugkomende op je vraag: 10k aanvragen per seconde is echt ongelooflijk veel. Als je nagaat dat sites als tweakers.net etc op 2,5k zitten, hoef je je daar nog niet druk om te maken.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:57:13
Quote Anchor link
Tabel gebruiker,
Tabel gebruikersattributen

Zodat je niet vooraf hoeft aan te geven in de database welke attributen (email, naam, leeftijd dat soort dingen) je wilt gebruiken. Door een genormaliseerde database kun je op die manier vrijwel onbeperkt dingen aanmaken en hoef je daar geen databasewijzigingen voor aanbrengen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:57:32
Quote Anchor link
Fok draait naar mijn weten op MySQL, en dan hebben ze zelfs een heel server voor MySQL klaar staan die wel wat load aan kan.
 
John D

John D

31/01/2011 11:00:10
Quote Anchor link
@Merijn: Ook de groten gebruiken gewoon MySQL en inderdaad op dedicated MySQL servers. Oracle is mucho te kostbaar voor ook voor de groten. Mega kostenpost als je dat efficient wil draaien (dus geen Oracle Express ofzo).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 11:01:31
Quote Anchor link
Vanuit Tweakers weet ik dat ze met meerdere databases werken:
MySQL, PostgreSQL en MongoDB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 11:01:32
Quote Anchor link
@Chris: kun je een voorbeeldje geven welke velden jij dan in tabel gebruiker hebt staan en welke velden in tabel gebruikersattributen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.