[oop] factory vs constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 18:05:56
Quote Anchor link
Ola,

In een ander topic zegt Wouter op een gegeven moment:

Wouter J op 02/03/2014 16:08:06:
allereerst zou ik geen setters gebruiken voor id en value. Dat zijn verplichte waarden, geef die dus mee aan de constructor en nog mooier: gebruik een factory: Session::create('user', 'Ozzie')

Waarom zou je een factory gebruiken ipv een constructor?

Waarom...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$session
= Session::create('user', 'Ozzie');
?>

en niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$session
= new Session('user', 'Ozzie');
?>

Wat is het verschil/voordeel?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/06/2024 09:36:22
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:22:41
Quote Anchor link
Hey Ozzie,

Als je beginner bent dan adviseer ik je altijd eenvoudig te programmeren.

Gebruik Object-oriented concept en namespace die zijn belangrijk.

Factory design is echt niet dat belangrijk voor een beginner.

Factory design is gebaseerd op een eenvoudig princiep.
Net als een fabriek dat maakt verschillen producten.

Het kan een global fabriek of meerder sub fabrieken.
Dus een factory is een class dat bestaat uit meerder static methoden die creëren objecten en geven die objecten terug.
Bijv.
$Session = $Factory::creatSession('user', 'Ozzie');
$Auto = $Factory::creatProduct( ‘auto’);
….

Het kan ook heel global zijn
$Session = $Factory::creat('user', 'Ozzie');
$Auto = $Factory::creat( ‘auto’);

P.S
$session = Session::create('user', 'Ozzie');
respecteert niet de Factory design.
Gewijzigd op 07/03/2014 19:25:17 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 19:31:34
Quote Anchor link
>> P.S
$session = Session::create('user', 'Ozzie');
respecteert niet de Factory design.

Maar dat is dus ook mijn vraag...

Waarom zou je dit doen

$session = Session::create('user', 'Ozzie')

in plaats van dit?

$session = new Session('user', 'Ozzie');
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:40:37
Quote Anchor link
oke.

Hier is een simpel voorbeeld zonder factory design.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (class_exists('auto') && class_exists('motor') && class_exists('wielen') ) {
$wielen= new wielen();
$motor= new motor();
$auto = new auto($motor, $wielen);
}

met factory design

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
public static function creat($nameObject) {

if($nameObject=='auto') $this->creatAuto();
}

private function creatAuto() {
if (class_exists('auto') && class_exists('motor') && class_exists('wielen') ) {
$wielen= new wielen();
$motor= new motor();
return new auto($motor, $wielen);
} else {
 die('fatal error, class not exist ');
}
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$auto = factory::creat('auto');
Gewijzigd op 07/03/2014 19:51:06 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 19:52:12
Quote Anchor link
Maar in het voorbeeld hierboven, waarom zegt Wouter daar "en nog mooier: gebruik een factory: Session::create('user', 'Ozzie')"? Weet jij waarom hij dat mooier vindt? Ik zie het voordeel niet.

Wat betreft jouw voorbeeld... als je een autoloader gebruikt heb je zoiets toch niet nodig?

Ik dacht dat factory's vooral bedoeld waren om een object te maken met een bepaalde configuratie, zodat je dat niet telkens hoeft te herhalen.
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:53:10
Quote Anchor link
Dus alle die controles en error detectie... worden in factory gemaakt!

Toevoeging op 07/03/2014 19:57:08:

Ja! je kan dat met een autoloder gebruiken.
de bedoeling van factory is dat je alle soort objecten met een object can maken.


Toevoeging op 07/03/2014 20:01:29:

Hier is een uitleg met een voorbeeld.

http://www.phptherightway.com/pages/Design-Patterns.html
Gewijzigd op 07/03/2014 20:05:49 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:11:25
Quote Anchor link
In het voorbeeld in de link die jij geeft staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class AutomobileFactory
{
    public static function create($make, $model)
    {

        return new Automobile($make, $model);
    }
}

?>

En dan...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$veyron
= AutomobileFactory::create('Bugatti', 'Veyron');
?>

Wat is het verschil als ik gewoon dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$veyron
= new Automobile('Bugatti', 'Veyron');
?>

Ik zie het nut niet zo eigenlijk.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 20:14:50
Quote Anchor link
Waarom Wouter het factory pattern aanhaalde weet ik niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

final class Model {

  private static $factories = array();

  public static function create($model, ...$params) // PHP 5.6 variadics
  {
    $model = strtolower($model);

    if ( ! isset(self::$factories[$model]))
      throw new InvalidArgumentException('no factory found');

    $factory = self::$factories[$model];

    return $factory::create(...$params); // PHP 5.6 variadics
  }

  public static function register($model, $factory)
  {

    if ( ! is_string($factory) || ! method_exists($factory, 'create'))
      throw new InvalidArgumentException('invalid factory');

    self::$factories[strtolower($model)] = $factory;
  }
}


// use namespace statements

Model::register('User', User::class);
Model::register('Profile', Profile::class);
Model::register('Game', Game::class);

// ander bestand

$user = Model::create('User', 42, 'Darsstar');

?>


Met een factory maak je een object aan van een onbekende class. Vaak weet je wel dat het een bepaalde interface implementeert, of een class X is of als parent heeft. Maar zeker weten welke class doe je vaak niet.
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 20:23:53
Quote Anchor link
Dat voorbeeld is erg eenvoudig.

Soms het maken van een object bestaat uit veel stappen.
In plaats dat je dat herhaaldelijk doet elke keer als je een object wil maken.
Doe je dat een keer in jouw Factory class.
Gewijzigd op 07/03/2014 20:24:26 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:24:28
Quote Anchor link
Ah oke... dat is inderdaad een andere, meer zinvolle, interpretatie. Volgens mij kun je dit soort dingen ook oplossen met een servicecontainer?

Hoe dan ook snap ik nog steeds niet waarom Wouter in het genoemde voorbeeld een factory "mooier" noemt, want in het betreffende geval zie ik geen meerwaarde ten opzichte van het aanmaken van een object en het meegeven van de argumenten aan de constructor.

Toevoeging op 07/03/2014 20:26:39:

>> Soms het maken van een object bestaat uit veel stappen.
In plaats dat je dat herhaaldelijk doet elke keer als je een object wil maken.
Doe je dat een keer in jouw Factory class.

Ja, maar in het voorbeeld wat Wouter geeft, is dit toch niet van toepassing?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 20:36:32
Quote Anchor link
Wat wouter bedoelt is een soort of embedded Factorization.

maar hier is een class diagram van de factory pattern

Afbeelding
Gewijzigd op 07/03/2014 20:36:43 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:44:32
Quote Anchor link
>> Wat wouter bedoelt is een soort of embedded Factorization.

Maar dat voegt in dit geval toch niks toe ten opzichte van $session = new Session('user', 'Ozzie') ? Of zie ik iets over het hoofd?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 21:04:45
Quote Anchor link
Nee, het is beter dan $session = new Session('user', 'Ozzie').

De constrictor van Session create een nieuwe session voor de gebruiker Ozzie.

Als die session al bestaat dan kan je beter dat checken met die static functie voor dat je helemaal een ojbect gaan creëren en opnieuw die session gaan initialiseren.

$session = new Session('user', 'Ozzie') creëert altijd een object.

$session = $Factory::creat('user', 'Ozzie'); check of dat session al bestaat als niet creëert een new.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 21:08:38
Quote Anchor link
Nu wordt het vreemd. Jij zegt dus dat een factory een bestaand object teruggeeft als dat object al bestaat?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 21:44:00
Quote Anchor link
Dat kan, maar niet altijd (bijv. session objecten hoeven een keer gecreëerd worden)
Als je al een session geïnitialiseerd hebt dan waarom ga je dat opnieuw starten!.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 21:48:22
Quote Anchor link
De session wordt niet opnieuw gestart. Het zijn losse key->value paren waar een class omheen wordt gebouwd. Waarom weet ik overigens ook niet.
 
Wouter J

Wouter J

08/03/2014 11:35:18
Quote Anchor link
Simo, 1 factory die precies weet hoe ALLE services aangemaakt moeten worden? Dat gaat volkomen tegen het SOLID (voornamelijk de SRP) principe in...

Factories bestaan er in 2 smaken:
- Factory class
- Factory method

In het geval van een klasse heb je een bepaalde klasse, 1 per object type, die weet hoe hij iets aanmaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$audi
= AudiFactory::createCar(new Tyres('Pirelli'), new Engine('V8'));
?>


In dit geval is het gebruik van een Factory class alleen maar duidelijk, een auto maakt zichzelf niet, de fabriek maakt de auto. In de meeste gevallen is dit echter een beetje overdone, dan is een Factory method genoeg.

Het Factory Method pattern gebruik ik echter wel veel. Wat we hierboven in de code voor problemen hebben:
- Strict genomen create ik geen auto, ik assemble een auto. Tyres en Engines manufacture ik.
- We hebben nu 1 object: Tyres die voor alle soorten banden werkt. Beter is hier bepaalde kwaliteiten van een band in te stellen doormiddel van het Strategy pattern. Zelfde geldt voor de motor.

Een mooiere code zou dan zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$audi
= AudiManufactory::assemble(Tyres::manufacture('pirelli'), Engine::assemble('V8'));

class Tyres
{
  pub static func manufacture($type)
  {

    $tyre = new Tyres();
    switch (strtolower($type)) {
      case
'pirelli':
        $tyre->milesBeforeWear(2000)->...;

      // ...
    }
  }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2014 13:06:48
Quote Anchor link
Wouter, maar waarom wil je in het voorbeeld met de Session class een factory gebruiken? Jij zegt omdat dat mooier is, maar waarom vind je het dan mooier?
 
Wouter J

Wouter J

08/03/2014 13:15:23
Quote Anchor link
Nou hier zie je al een duidelijk voorbeeld. Je wilt niet telkens al je initialzations aanpassen omdat je de constructor wat aanpast of omdat je wat andere waardes verwacht bij initialize. Je wilt maar 1 plek hoeven aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2014 18:50:21
Quote Anchor link
>> Je wilt niet telkens al je initialzations aanpassen omdat je de constructor wat aanpast of omdat je wat andere waardes verwacht bij initialize.

Ik snap nog steeds niet wat je bedoelt eerlijk gezegd. Kun je een (pseudo) code voorbeeldje geven?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 20:07:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

##########################
#   2014's Session.php   #
##########################


class Session {

  private static $request;

  public static function request(Request $request = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$request;
      break;
      case
1:
        static::$request = $request;
      break;
    }
  }


  public static function create($key =  FALSE, $value = FALSE) {
    $args = func_get_args();
    $array = array();

    while (FALSE !== ($key = next($args)) && FALSE !== ($value = next($args))) {
      $array[$key] = $value;
    }


    $session = new static(static::request());

    foreach ($data as $key => $value) {
      $session->set($key, $value);
    }


    return $session;
  }


  public function __construct(Request $request) {
    // ...
  }

}


##########################
#   2015's Session.php   #
##########################


class Session {

  private static $request;

  public static function request(Request $request = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$request;
      break;
      case
1:
        static::$request = $request;
      break;
    }
  }


  // NEW!
  private static $driver;

  // NEW!
  public static function driver(Session\Driver $driver = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$driver;
      break;
      case
1:
        static::$driver = $driver;
      break;
    }
  }


  public static function create($key =  FALSE, $value = FALSE) {
    $args = func_get_args();
    $data = array();

    while (FALSE !== ($key = next($args)) && FALSE !== ($value = next($args))) {
      $data[$key] = $value;
    }


    $session = new static(static::request(), static::driver());

    foreach ($data as $key => $value) {
      $session->set($key, $value);
    }


    return $session;
  }


  // CHANGED!
  public function __construct(Request $request, Session\Driver $driver) {
    // ...
  }

}


############################
#   2014's FourtyTwo.php   #
############################

// Works!

$session = new Session($request);
$session->set('ford', 'prefect');
$session->set('marvin', 'the paranoid android');

// ...

// Works!

$session = Session::create('ford', 'prefect', 'marvin', 'the paranoid android');



############################
#   2015's FourtyTwo.php   #
############################

// Broken!

$session = new Session($request); // error...
$session->set('ford', 'prefect');
$session->set('marvin', 'the paranoid android');

// ...

// Works!

$session = Session::create('ford', 'prefect', 'marvin', 'the paranoid android');

?>
Gewijzigd op 08/03/2014 20:08:26 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.