[Opgelost] 2 query's samen voegen tot 1 query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

17/12/2014 11:51:21
Quote Anchor link
Waarschijnlijk kan het wel, ben niet helemaal zeker.
Ik heb dus 2 query's die ik tot 1 query zou willen

Query 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SELECT
    fin1.name AS fin1,
    fin2.name AS fin2,
    newfin.name AS newfin
FROM
    fin_combo
LEFT JOIN
    fins AS fin1
ON
    fin1.id=fin_combo.fin1
LEFT JOIN
    fins AS fin2
ON
    fin2.id=fin_combo.fin2
LEFT JOIN
    fins AS newfin
ON
    newfin.id=fin_combo.newfin
WHERE
    fin_combo.fin1='".$_POST['fins1']."'
AND
    fin_combo.fin2='".$_POST['fins2']."'
ORDER BY
    fin1 ASC,
    fin2 ASC
LIMIT 1
Hierbij krijg ik fin1, fin2 en newfin (Dat is ok)

Query 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SELECT
    fish1.name AS fish1,
    fish2.name AS fish2,
    newfish.name AS newfish
FROM
    fish_combo
LEFT JOIN
    fishes AS fish1
ON
    fish1.id=fish_combo.fish1
LEFT JOIN
    fishes AS fish2
ON
    fish2.id=fish_combo.fish2
LEFT JOIN
    fishes AS newfish
ON
    newfish.id=fish_combo.newfish
WHERE
    fish_combo.fish1='".$_POST['fishes1']."'
AND
    fish_combo.fish2='".$_POST['fishes2']."'
ORDER BY
    fish1 ASC,
    fish2 ASC
LIMIT 1
Hierbij krijg ik fish1, fish2 en newfish (Dat is ook ok)

Nu zou ik de query zo willen dat ik dus "fin1 fish1, fin2 fish2, newfin newfish" zou krijgen.
Ik heb wel al het een-en-ander geprobeerd maar ik krijg foutmeldingen. (Vraag me niet meer welke, ik heb er al teveel uitgeprobeerd om nu nog te weten welke fouten)
Gewijzigd op 17/12/2014 13:31:23 door G P
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:10:08
 
Jan de Laet

Jan de Laet

17/12/2014 12:02:45
Quote Anchor link
Hoe zijn deze 8 tabellen gerelateerd aan elkaar? Oftewel hoe vind je uitgaand van fin_combo de rijen in fish_combo enze.
 
G P

G P

17/12/2014 12:16:12
Quote Anchor link
Ik heb een formulier die 4 variablen (dropdown's) verzend:
$_POST['fin1'], $_POST['fin2'], $_POST['fish1'] en $_POST['fish2']

Tabelen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
fins
 - id
 - name
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
fishes
 - id
 - name
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
fin_combo
 - fin1
 - fin2
 - newfin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
fish_combo
 - fish1
 - fish2
 - newfish
Gewijzigd op 17/12/2014 12:17:05 door G P
 
Jan de Laet

Jan de Laet

17/12/2014 12:22:31
Quote Anchor link
Sorry maar begrijp je nog steeds niet. Hoe wil je fin_combo en fish_combo combineren?
Misschien dat wat voorbeeld data helpt.
 
G P

G P

17/12/2014 12:58:48
Quote Anchor link
Ik heb de oplossing zelf gevonden. Als het beter kan dan hoor ik het graag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
SELECT
    fin1.name AS fin1,
    fish1.name AS fish1,
    fin2.name AS fin2,
    fish2.name AS fish2,
    newfin.name AS newfin,
    newfish.name AS newfish
FROM
    fin_combo
LEFT JOIN
    fins AS fin1
ON
    fin1.id=fin_combo.fin1
LEFT JOIN
    fins AS fin2
ON
    fin2.id=fin_combo.fin2
LEFT JOIN
    fins AS newfin
ON
    newfin.id=fin_combo.newfin
LEFT JOIN
    fish_combo AS breed
ON
    breed.fish1='".$_POST['fishes1']."'
AND
    breed.fish2='".$_POST['fishes2']."'
LEFT JOIN
    fishes AS fish1
ON
    fish1.id=breed.fish1
LEFT JOIN
    fishes AS fish2
ON
    fish2.id=breed.fish2
LEFT JOIN
    fishes AS newfish
ON
    newfish.id=breed.newfish
WHERE
    fin_combo.fin1='".$_POST['fins1']."'
AND
    fin_combo.fin2='".$_POST['fins2']."'
ORDER BY
    fin1 ASC,
    fish1 ASC,
    fin2 ASC,
    fish2 ASC,
    newfin ASC,
    newfish ASC
LIMIT 1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.