[opgelost] PHP-arrays multi-language HTML-webpagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Roos G

Roos G

14/04/2020 16:57:38
Quote Anchor link
Hoi


Dankzij een tutorial op youtube ('PHP Multi Language Website Tutorial: Create Dynamic Website In 20 Minutes') heb ik mijn Coming soon pagina tweetalig kunnen maken. Nu moet er nog 1 onderdeel vertaald worden, namelijk de tekst boven het nieuwsbriefformulier in een pop up. Wanneer je op de NL versie staat dan is deze nog in het Engels. Ik heb geen idee wat ik nu verder moet doen. Kan iemand me hiermee helpen?
Dit is hoe het eruitziet:

HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<p class= "language">
<a href="index.php?lang=en"><?php echo $lang['lang_en'] ?></a> | <a href="index.php?lang=nl"><?php echo $lang['lang_nl'] ?></a>
</p>
                                
<h1 class="text-intro opacity-0"><?php echo $lang['title'] ?></h1>
<h2 class="text-intro opacity-0"><?php echo $lang['description'] ?></h2>


en.php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $lang
= array(
        "title" => "Our God given mission is about to come true",
        "description" => "We've found an easy and effective way to share God's word. And soon you can join us in spreading the love and way of Christ with the world.",
        "lang_en" => "English",
        "lang_nl" => "Nederlands"
    );
?>


nl.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $lang
= array(
        "title" => "Onze God gegeven missie komt bijna uit",
        "description" => "Een gemakkelijke manier om Gods Woord te delen komt eraan. En dan kan ook jij meedoen de liefde van Christus met de wereld te delen.",
        "lang_en" => "English",
        "lang_nl" => "Nederlands"
    );
?>



config.php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    session_start();

    if (!isset($_SESSION['lang']))
        $_SESSION['lang'] = "en";
    else if (isset($_GET['lang']) && $_SESSION['lang'] != $_GET['lang'] && !empty($_GET['lang'])) {
        if ($_GET['lang'] == "en")
            $_SESSION['lang'] = "en";
        else if ($_GET['lang'] == "nl")
            $_SESSION['lang'] = "nl";
    }


    require_once "languages/" . $_SESSION['lang'] . ".php";
?>



En deze tekst moet nog vertaald worden (nieuwsbriefformulier in pop-up):


<!-- START - Newsletter Popup -->

<h4>Subscribe and stay updated!</h4>

<p>Signing up to our newsletter gives you <strong> access to our opening!</strong></p>
Gewijzigd op 14/04/2020 20:09:52 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 00:40:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:16:30
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen?
Zie ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:18:58
Quote Anchor link
Ik ga kijken. Bedankt

Toevoeging op 14/04/2020 17:30:26:
Gewijzigd op 14/04/2020 17:30:39 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:30:54
Quote Anchor link
Dan maak je in alle vertalingsbestanden een regel aan, zoals in je Engelse en Nederlandse taalbestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lang['subscribe_and_updated'] = "Subscribe and stay updated!";


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lang['subscribe_and_updated'] = "Abonneer en blijf op de hoogte!";


En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $lang['subscribe_and_updated']; ?>
haal je die vertaling dan op.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:31:11
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga het uitproberen.


Ik heb met verschillende tags gewerkt om die html codes netjes in te sluiten .maar niets werkt, dus moet het maar zo, of een duidelijke opdracht graag. Ben hier de eerste keer.
Gewijzigd op 14/04/2020 17:43:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:32:54
Quote Anchor link
Heb je mijn reactie al geprobeerd? ^

Laat anders even zien wat je geprobeerd hebt?
Uiteraard moet je wel de config.php (niet echt de juiste benaming, maar dat terzijde) netjes includeren in de popup, als dat nog niet gebeurd is.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:35:33
Quote Anchor link
Hoi Ariën,

Wat bedoel je met die config includeren in de pop-up? Hoe doe ik dat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    session_start();

    if (!isset($_SESSION['lang']))
        $_SESSION['lang'] = "en";
    else if (isset($_GET['lang']) && $_SESSION['lang'] != $_GET['lang'] && !empty($_GET['lang'])) {
        if ($_GET['lang'] == "en")
            $_SESSION['lang'] = "en";
        else if ($_GET['lang'] == "nl")
            $_SESSION['lang'] = "nl";
    }


    require_once "languages/" . $_SESSION['lang'] . ".php";
?>

Toevoeging op 14/04/2020 17:36:15:

gq ik doen
Gewijzigd op 14/04/2020 17:43:34 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:42:44
Quote Anchor link
Je hoeft niet steeds het voorgaande bericht opnieuw in het forum te quoten :-)
Onderaan het topic staat een textbox met 'Snel reageren' die je kan gebruiken als je wilt reageren op het voorgaande bericht.

Heb je mijn code al getest?
Anders moet je bovenaan het bestand van je popup, binnen je PHP-tags dit plaatsen:
include "config.php";
Gewijzigd op 14/04/2020 17:44:27 door - Ariën -
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:51:07
Quote Anchor link
Hoi Ariën,

Bedankt. Het is gelukt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 18:05:11
Quote Anchor link
Mooi zo :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.