overzicht tabellen uit een database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jozef

Jozef

19/09/2006 13:21:00
Quote Anchor link
Hallo,
Met onderstaand scriptje lees ik records uit een tabel uit aan de hand van een "drop down menu".
Ik zou iets dergelijks willen maken , waarbij ik een "dropdown menu" heb met alle tabelnamen. Bij het selecteren van een van de tabelnamen kan ik dan de records naar wens uitlezen;



include('verbinding_leden.php');

$query = "SELECT * FROM man ORDER BY man" ;
$result = mysql_query($query) or die ("kan querry niet uitvoeren.");

echo"<select name='man'>\n";
while ($row = mysql_fetch_array($result))
{
extract($row);
echo "<option value='$man'>$man\n";
}
echo "</select>\n";

?>

Bedankt,
Jozef
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 21:05:16
 
Ponzi

Ponzi

19/09/2006 13:44:00
Quote Anchor link
Ik snap je probleem niet helemaal? Je hebt toch je dropdown menu?

Nu moet je dit gewoon in een formuliertje plaatsen en het dan op een verwerkingspagina in een query steken (kijk uit voor SQL-injection) ?
 
Kalle P

Kalle P

19/09/2006 13:48:00
Quote Anchor link
een onClick o.i.d erin maken. De keuze in een POST of SESSION zetten.
Die op een volgende pagina in een nieuwe query zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$query_volgende_pagina
= "
SELECT
  *
FROM
  "
.$_POST['value']."
ORDER BY
  id"
;  //waar je op wil ordenen
//$_POST['value'] kan ook $_SESSION['value'] zijn

$result = mysql_query($query) or die ("kan query niet uitvoeren.");

while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

echo $row['..'];
}

?>


edit: quotes
edit2: comment anders geplaatst
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Jozef

Jozef

19/09/2006 15:54:00
Quote Anchor link
Ik zal mij verduidelijken..

Om records uit een tabel op te vragen gerbruik ik
"SELECT * FROM tabelnaam", maar welke query te gebruiken om alle tabellen uit een database op te vragen?
 
Frank -

Frank -

19/09/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SHOW TABLES
Zie verder de handleiding.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.