pagina in pagina laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

08/03/2008 10:50:00
Quote Anchor link
Ik zit ongeveer met hetzelfde probleem als gisteren maar nu moet de pagina verschijnen door een link op de pagina die er al staat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
###################################
##   PHPMYLOGON: A LOGIN SYSTEM  ##
##    (c) 2006 Jorik Berkepas    ##
##   Under the GNU GPL license   ##
##     [email protected]      ##
###################################

// Page for viewing all members


include_once("config.php");
include_once("lang/lang_".$lang.".php");
$pml_title = $site_name;
include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

?>

<table>
 <tr>
  <d><b><?= $memberlist_username ?></b></td>
 </tr>
 <?

 $sql
= "SELECT * FROM `".$db_tbl."` ORDER BY name ASC";
 $query = mysql_query($sql);
 while($row = mysql_fetch_object($query)) {
  $name = htmlspecialchars($row->name);
  $active = htmlspecialchars($row->active);
  if($active == 0) {
   echo "<tr>\n";
   echo "<td><font color=\"gray\">".$name."</font></td>\n";
   echo "</tr>\n";
  }
else{
   echo "<tr>\n";
   echo "<td><a href='profiel.php?pagina=leden'>".$name."</a></td>\n";
   echo "</tr>\n";
  }
 }

 ?>

</table>
<p />
<small><?= $memberlist_deactusernote ?></small>
<?

include("htmlbottom.php");
?>


en ik heb die switch al geprobeer maar werkt niet . kan iemand me verder helpen ?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 05:05:19
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/03/2008 10:54:00
Quote Anchor link
Een pagina in een pagina.. klinkt als een frame...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/03/2008 10:55:00
Quote Anchor link
Includen van paginas

Dit script is een voorbeeld van een veilige manier van het includen van pagina's in een andere pagina. Het maakt gebruik van een GET variabele om te bepalen welke pagina geladen moet worden, precies zoals jij ook al doet...
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

08/03/2008 11:02:00
Quote Anchor link
jaja blanche dat weet ik ik doe het zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if ($pagina == "leden")
{
include "profiel.php";
}


maar de pagina die ik poste staat waar de profiel pagina moet komen
ik heb het met dit al geprobeerd maar het werkt nier

en van die tut begrijp ik nog niet veel ben nog een beetje newb in php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/03/2008 11:07:00
Quote Anchor link
Je zult toch op een of andere manier (dmv GET variabelen) moeten bepalen welke pagina getoond moet worden. Is dat een overzicht van alle leden of het profiel van 1 specifiek lid.

Je zult dus met een aantal if/else statements moeten gaan uitvogelen wat er gevraagd wordt en vervolgens het juiste includen. Je kunt immers prima een url als dit hebben:

jouwsite.nl/index.php?pagina=leden&profiel=pietje

Aangezien de GET variabele 'profiel' bestaat, weet je nu dat je het profiel van 'pietje' moet tonen en niet het overzicht van alle leden. Ontbreekt 'profiel' dan toon je dat overzicht dus wel...
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

08/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
ow ik denk dat ik de fout weet dat hij ze niet in de layout laat zien

maar het feit blijt hoe gaat hij dan in die pagina de memberinfo laten zien ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/03/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Dat kun je toch gewoon uit je database ophalen en weergeven? Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET['profiel']))
{

    // Haal gegevens uit de database en geef weer
}
else
{
    // Toon overzicht met alle leden
}
?>

En eventueel kun je dan in het if-statement weer een andere pagina includen die dat ophalen en weergeven voor je verzorgt, er zijn vele wegen die naar Rome leiden...
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

08/03/2008 11:50:00
Quote Anchor link
oke
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.