Parse error bij update database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

02/02/2013 11:43:12
Quote Anchor link
Ik wil een drag en drop menu maken maar bij het updaten van mijn kolom krijg ik voortdurend deze melding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/site/public_html/updateList.php on line 9


Ik denk dat het komt door het laatste deel van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "UPDATE navigatie SET listorder = " . $count . " WHERE id = " . $idval AND `game_id`='".$data[game_id]."';


maar krijg het maar niet voor elkaar dit werkende te kijken. Zou iemand mij hier verder mee kunnen helpen? Dit is mijn volledige code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include("include/config.php");
$array    = $_POST['arrayorder'];

if ($_POST['update'] == "update"){
    
    $count = 1;
    foreach ($array as $idval) {
        $query = "UPDATE navigatie SET listorder = " . $count . " WHERE id = " . $idval AND `game_id`='".$data[game_id]."';
        mysql_query($query) or die('Error, insert query failed');
        $count ++;    
    }

    echo 'Het menu is geupdate.';
}

?>

Gewijzigd op 02/02/2013 11:46:40 door Enrique Gervaso
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 13:51:09
 
Erwin H

Erwin H

02/02/2013 11:51:03
Quote Anchor link
Lees de foutmelding goed en bekijk de kleurtjes...
Er staat een '=' teken in php waar php dat niet verwacht. Daarnaast zie je in je post dat de kleuren opeens wel een beetje raar worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= "UPDATE navigatie
          SET listorder = "
. $count . "
          WHERE id = "
. $idval AND `game_id`='".$data[game_id]."';
?>

(Hier heb ik ook nog even je query op meerdere regels verdeeld zodat het iets beter zichtbaar wordt)

Oplossing: na $idval moet je de query string weer openen en aan het einde weer sluiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= "UPDATE navigatie
          SET listorder = "
. $count . "
          WHERE id = "
. $idval ." AND `game_id`='".$data[game_id]."'";
?>
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

02/02/2013 11:52:16
Quote Anchor link
Super! Dank je wel. Heb het nu werkende gekregen.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/02/2013 11:55:57
Quote Anchor link
" . $idval AND

Moet zijn:
" . $idval . " AND
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.