pdo update query werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 11:24:51
Quote Anchor link
Ik heb vanalles nagezocht, maar krijg niet gevonden waarom de query niet werkt. Dit is wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
//Connect to the dBase
require_once ('link to de dBase-connectionFile');
$sql_update = "UPDATE socios
    SET 'nombre' = :nombre,
    'apellidos' = :apellidos,
    'socio' = :socio,
    'email' = :email,
    'dni' = :dni
    WHERE
    'id' = $id";
$stmt = $db->prepare($sql_update);
$stmt->execute(array(':nombre'=>$nombre,
        ':apellidos'=>$apellidos,
        ':socio'=>$socio,
        ':email'=>$email,
        ':dni'=>$dni));
if($stmt->rowCount() == 0) {
    throw new PDOException ('Er zijn geen rijen gewijzigd in de UPDATE query');
}

De foutmelding geeft:
"SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; near:''nombre' = 'XXXX', 'apellidos' = 'XXX XXX', 'socio' = '00' at line 3"
Ik kom er niet uit
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:49:52
 
Gerhard l

gerhard l

22/08/2014 11:27:57
Quote Anchor link
Er hoeven toch geen aanhalingstekens om nombre, appellidos enz.
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 11:32:43
Quote Anchor link
Ik heb ze weggehaald en inderdaad, de PDOerror is nu opgelost, maar de update is niet uitgevoerd, want krijg nu de melding: 'Er zijn geen rijen gewijzigd in de UPDATE query'.
Gewijzigd op 22/08/2014 11:33:46 door tortuga web
 
Gerhard l

gerhard l

22/08/2014 11:38:05
Quote Anchor link
Probeer de error op te vangen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
try {
    //code
} catch (PDOException $e) {
    throw new pdoDbException($e);
}
 
Ivo P

Ivo P

22/08/2014 11:41:44
Quote Anchor link
zijn er records met id = $id

en wat is de waarde van de ingevulde kolommen vooraf?
is dat wel anders dan wat het moet worden?

stel x = 10 voor rij met id = 1;
UPDATE tabel
SET x = 11
WHERE id = 1;
>> affected rows = 1

UPDATE tabel
SET x = 11
WHERE id = 1;
>> affected rows = 0
er is namelijk niets veranderd in de database.
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 11:43:28
Quote Anchor link
De foutmelding die ik nu krijg is uit de "if($stmt->rowCount() == 0) (regel 17 in de code hierbboven)
Daaronder heb ik een catch met de gebruikelijke PDOexceptions, waar ik de vorige foutmeldimng vandaan had. Dus daar wordt nu geen fout gegenereerd.

Toevoeging op 22/08/2014 11:50:17:

Oke, ik haal eerst de record op en stop die gegevens in een formulier. Dit werkt. In het formulier heb ik ook een hidden field (voor nu even zichtbaar) waar ik de id (autoincrement) uit de tabel in stop. Ook dit werkt. Ik zie alles goed opgehaald. Vervolgens wijzig ik één veld, (bv. nombre), maar deze wijziging wordt dus niet doorgevoerd. (voor de volledigheid heb ik ook de gegevens gecontroleerd in phpmyadmin). Kan het zijn dat ik iets niet goed doe met de $id, die heb ik weer terug opgehaald uit het formulier met $_POST['id']
 
Ivo P

Ivo P

22/08/2014 12:19:31
Quote Anchor link
op zich is het natuurlijk niet een fout of een exception (voor php) dat de query 0 rijen aanpast.

Als de query een fout oplevert, dan wel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$gelukt
= $stmt->execute( ... );

if(!$gelukt) {
   echo 'query is mislukt: <pre>';
   print_r($stmt->errorInfo();
   echo '</pre>';
}

else {
 if($stmt->rowCount() == 0) {
   echo 'er zijn geen rijen aangepast, maar dit is geen echte fout';
}


?>
Gewijzigd op 22/08/2014 12:20:10 door Ivo P
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 13:58:24
Quote Anchor link
Dat klopt. Daarom lijkt het alsof er niets mis is met de syntax, maar deze query zou wél een update van de gegevens uit moet voeren. En dat doet ie niet, maar ik snap niet waarom niet.
 
Gerhard l

gerhard l

22/08/2014 14:31:54
Quote Anchor link
Heb je bovenstaande code van Ivo P al uitgevoerd? Welke melding komt daaruit?
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 14:37:42
Quote Anchor link
Dat er geen rijen zijn aangepast
 
Ivo P

Ivo P

22/08/2014 16:05:09
Quote Anchor link
als er geen rijen zijn aangepast dan

* is de query dus qua syntax goed
* matcht alles met bestaande kolommen en tabelnamen
* heb je connectie met de database

Dat er niets is aangepast:
* er zijn geen rijen die voldoen aan de wHERE-eisen: id = $id
* er zijn wel records, maar daaraan is in feite niets aangepast.

geef je huidige script (zoals in de openingspost) nog eens.
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 16:15:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
$id=$_POST['id'];
try {
    //Connect to the dBase
    require_once ('connect.php');
    //Make update-query for the dBase
    $sql_update = "UPDATE socios
            SET
            nombre = :nombre,
            apellidos = :apellidos,
            socio = :socio,
            email = :email,
            dni = :dni
            WHERE
            'id' = $id";
    $stmt = $db->prepare($sql_update);
    $stmt->execute(array(':nombre'=>$nombre,
            ':apellidos'=>$apellidos,
            ':socio'=>$socio,
            ':email'=>$email,
            ':dni'=>$dni));
    if($stmt->rowCount() == 0) {
        throw new PDOException ('Er zijn geen rijen gewijzigd in de UPDATE query');
    }
}
catch (PDOException $e) {
    echo '<pre>';
    echo 'Regel: ' . $e->getLine() . '<br />';
    echo 'Bestand: ' . $e->getFile() . '<br />';
    echo 'Foutmelding: ' . $e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

De gegevens in het formulier die verzonden worden met method="post", worden opgehaald uit de dBase met een selectquery, ook de id zie ik juist weergegeven. De id in de dBase is autoincrement, dus blijft identiek, maar verzekerd mij er van dat er maar 1 record aangepast wordt, nl. die met die specifieke id.
Gewijzigd op 22/08/2014 16:20:51 door tortuga web
 
Gerhard l

gerhard l

22/08/2014 16:19:35
Quote Anchor link
Bij de where hoeft om id ook geen aanhalingstekens. En je geeft geen :id mee.
Gewijzigd op 22/08/2014 16:20:15 door gerhard l
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 16:26:06
Quote Anchor link
Ja, foutje, heb ze weggehaald.
als ik ingeef:
WHERE id=:id, dan krijg ik wel een pdo-errormessage, nl: SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: number of bound variables does not match number of tokens op regelnr.20
als ik doe: where id=$id, waarbij $id=$_POST['id'], dan krijg ik de melding dat er niks is aangepast. Dus ik vermoed dat het daarmee te maken heeft, maar ik weet niet hoe ik het moet aanpassen.
 
Gerhard l

gerhard l

22/08/2014 16:36:38
Quote Anchor link
Verander eerst regel 14 in id = :id. Daarna :id => $_POST['id']mee geven in de array op regel 16. Als er dan niets verandert, kijken of $_POST['id'] is wat je verwacht.
 
Tortuga web

tortuga web

22/08/2014 16:38:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$stmt->execute(array(':nombre'=>$nombre,
        ':apellidos'=>$apellidos,
        ':socio'=>$socio,
        ':email'=>$email,
        ':dni'=>$dni,
        ':id'=>$id));

Ik heb de oplossing gevonden. Waarschijnlijk heb ik steeds over het hoofd gezien dat de aanhalingstekens bij id er nog stonden, want ik had deze oplossing al eerder geprobeerd, maar met foutmeldingen. Dus nu is het oed.
Dank voor jullie hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.