PHP counter werkt niet meer volledig na PHP upgrade

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

26/12/2014 13:23:38
Quote Anchor link
Hallo,

Om te beginnen ben ik nieuw op dit forum en heeeel nieuw in PHP.
Weet niet of ik aan het goede adres ben maar ik ben maar zo vrij toch maar een vraag te stellen.

Ik gebruik al een tijd een voor mij prima counter script maar dit werkt sinds een PHP upgrade niet meer goed.

Er wordt nu PHP Version 5.4.35 gebruikt.

Tellen doet het nog wel prima maar sindsdien kan ik niet meer inloggen in de admin om b.v. extra tellers toe te voegen.
Ook een nieuwe setup is niet meer mogelijk : de ingetypte gegevens worden bij setup en login niet meer onthouden / ingevoerd.

Ik ben niet echt thuis in PHP maar tijdens een zoektocht op internet ben ik wel al wat dingen tegen gekomen zoals het uit of aanzetten van
bepaalde functies in PHP op de server maar dat is bij mij niet mogelijk in het controlepaneel van de host.

Jammer is dat het ( indertijd ) gekochte script niet meer ondersteund / aangeboden wordt en ook support hiervoor is verdwenen.

Ik zou heel dankbaar zijn indien het mogelijk zou zijn wanneer iemand er eens naar zou willen kijken of het mogelijk is bepaalde aanpassingen te doen aan het script / tips te geven
zodat het wel weer werkt.

Wanneer iemand dit script even zou willen bekijken kan ik later een downloadlink naar het script toevoegen.

Alvast heel erg bedankt

Jaap.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:35:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2014 13:41:25
Quote Anchor link
Het klinkt als een script dat met de techniek van tot 10 jaar geleden is gebouwd, zonder globals als $_POST en $_GET.
 
Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

26/12/2014 14:13:52
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie.

Ja, is wel een paar jaartjes oud, dat is waar.

Is dit door mij aan te passen of moet ik dan het script toesturen ?

Jaap.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2014 16:03:15
Quote Anchor link
Als het echt enorm oud is en de nodige superglobals is, dan is het een hoop werk.
 
Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

26/12/2014 16:51:00
Quote Anchor link
Nou, ook weer niet zo oud hoor. Het werkte een jaartje geleden nog.
Toen ben ik overgestapt naar een andere hoster en
sinds hun laatste PHP update begon het.
Het zijn iets van 13 bestandjes.

Jaap.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/12/2014 17:30:23
Quote Anchor link
Nu denk ik niet dat er iemand op zit te wachten om dertien pagina's gratis voor je te gaan moderniseren maar je kunt inderdaad de bestanden aanbieden in een download link. En dan begin je bij het begin bijvoorbeeld bij het bestand dat de setup zou moeten regelen. Dan kunnen wij - forum leden - tips geven aan jou en leer jij (hopelijk) iets over PHP.
 
Eddy E

Eddy E

27/12/2014 06:44:56
Quote Anchor link
Precies. Zonder de code zelf kunnen wij ook weinig.

Het lijkt erop dat het script niet draait op PHP 5, iets wat toch wel gemeen goed begint te worden. En dat is maar goed ook ;).
 
Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

27/12/2014 09:26:35
Quote Anchor link
Goedemorgen mensen,

Nou, alvast bedankt.


Prettig weekeinde,

Jaap.

En hier dan alvast twee bestanden :

setup.php :

-----------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
<?php
/*
# THIS FILE NEEDS NO CONFIGURATION - DO NOT ALTER ANY OF THE CODE ON THIS PAGE
#
##############################################################################
*/

error_reporting(E_ALL & ~ (E_NOTICE));
$menuvar=$HTTP_POST_VARS["menuvar"];
$admin_user_name=$HTTP_POST_VARS["admin_user_name"];
$admin_password=$HTTP_POST_VARS["admin_password"];
$owner_email=$HTTP_POST_VARS["owner_email"];
$customcount_url=$HTTP_POST_VARS["customcount_url"];
include ("functions.php");
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>CustomCount - customisable page hit counter</title>
<meta name="robots" content="noindex, nofollow">
<meta name="MSSmartTagsPreventParsing" content="true">
<meta name="rating" content="general">
<meta name="copyright" content="This page and all of its contents are the copyright of Jemweb Internet Designs">
<meta name="Author" content ="Jemweb Internet Designs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) {
window.open(theURL,winName,features);
}
//-->
</script>
<link href="stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="#003333">
<table width="758" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr>
<td bgcolor="#FFFFF8" align="center">
<table width="754" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td align="center">
<img src="images/banner.png" alt="CustomCount" width="754" height="70" border="0" usemap="#jemscripts"></td>
</tr>
<tr>
<td class="footNote">Version 2.1</td>
</tr>
<tr>
<td valign="middle" align="right" bgcolor="#FFFFF8" class="titleBox">CustomCount Set-up&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
</tr>
<tr bgcolor="#E8E8EB">
<td align="center" class="backgroundPanel">
<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>
<p>&nbsp;</p>
<?php
$sub_title
="CustomCount Set-up";                                                    
switch ($menuvar) {
case
"":
?>

<form action="setup.php" method="post" style="padding:0; border:0; margin:0">
<input type="hidden" name="menuvar" value="validate_execute">
<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr>
<td class="bodyTextBold"><?php echo "$sub_title"; ?><br><br>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="bodyText">
<p>The application requires some basic information before it can be used.&nbsp; Please complete the required details in the boxes below.
If you are not sure what to enter, click on the &quot;Help&quot; link beside that particular item.</p>
<p class="bodyText">You can change any or all of these details later on if necessary.<br>
</p>
</td>
</tr>
</table>
<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="3">
<tr>
<td height="25" colspan="3" valign="middle">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td  valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">CustomCount admin user name</td>
<td align="center" valign="top" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input type="text" name="admin_user_name" <?php echo "value='$admin_user_name'"; ?> class="formBoxes" maxlength="8">
</td>
<td align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('setup_help.php?helpVar=AdminUserName','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=460,height=280,top=20,left=20')">help</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td  valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">CustomCount admin password</td>
<td align="center" valign="top" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input name="admin_password" type="text" <?php echo "value='$admin_password'"; ?> class="formBoxes" maxlength="8">
</td>
<td align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('setup_help.php?helpVar=AdminPassword','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=460,height=280,top=20,left=20')">help</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td  valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">Your e-mail address.</td>
<td align="center" valign="top" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input type="text" name="owner_email" <?php echo "value='$owner_email'"; ?> class="formBoxes" maxlength="255">
</td>
<td align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('setup_help.php?helpVar=OwnerEmail','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=460,height=280,top=20,left=20')">help</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td  valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">The full URL of the file &quot;customcount.php&quot;.</td>
<td align="center" valign="top" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input type="text" name="customcount_url" <?php echo "value='$customcount_url'"; ?> class="formBoxes" maxlength="255">
</td>
<td align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('setup_help.php?helpVar=customcount_url','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=460,height=280,top=20,left=20')">help</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3">&nbsp;</td>
</tr>
<tr align="right" valign="middle">
<td  colspan="2" valign="top" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
Please ensure that you have entered all the required items above.&nbsp;&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Set it up!">
</td>
<td bgcolor="#E8E8EB">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
break;
case
"validate_execute":
error_reporting(0);                                                    
$write_test_file="datafiles/ud.dat";                    
if (!$twf=fopen($write_test_file, "w")) {
$form_action="nothing";
$message_a="CustomCount set-up encountered a problem when attempting to write to the data files.";
$message_b="You will probably need to set permissions (CHMOD) on these files and possibly also the folders in which they reside.";
$message_b.="&nbsp;Please refer to the file
<a href=\"http://www.customcount.co.uk/documentation/file_permissions.html\" target=\"_blank\">File Permissions</a>
for instructions on how to proceed."
;
$b_align="left";
$button_message="";
$submit="<input type=\"button\" name=\"Button\" value=\"OK\" onClick=\"javascript:self.close();\">";
include("messaging.php");
exit();
}

fclose($twf);                              
ValidateEmail($owner_email);                                                
NumAlphaOnly ($admin_user_name);                
if ($num_alpha_invalid=="1") $UserInvalid="1";
NumAlphaOnly ($admin_password);                  
if ($num_alpha_invalid=="1") $PassInvalid="1";
if ($UserInvalid=="1" or $PassInvalid=="1") {
$message_a="Please use only alphanumeric characters in your user name and/or password.";
}

elseif (trim($admin_user_name)=="") {
$message_a="You have not entered your admin user name.";
}

elseif (trim($admin_password)=="") {
$message_a="You have not entered your admin password.";
}

elseif ($EmailInvalid=="1" or !$owner_email) {
$message_a="Your e-mail address appears to be in an invalid format, or is not entered.";
}

elseif (trim($customcount_url)=="") {
$message_a="You have not entered the &quot;customcount.php&quot; file URL.";
}

if ($message_a) {
$owner_email=eregi_replace("[|\"'\]","", $owner_email);
$count_page_name=eregi_replace("[|\"'\]","", $count_page_name);
$customcount_url=eregi_replace("[|\"']","", $customcount_url);
if (!$message_b) $message_b="Please return to the form and check/re-enter the item.";
$form_action="setup.php";
$hidden_fields="<input type='hidden' name='menuvar' value=''>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='admin_user_name' value='$admin_user_name'>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='admin_password' value='$admin_password'>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='owner_email' value='$owner_email'>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='customcount_url' value='$customcount_url'>";
$button_message="Return to form&nbsp;&nbsp;";
$submit="<input type='submit' name='submit' value='Go!'>";
include("messaging.php");
}
  
if (!$message_a) {                                                            
$owner_email=trim(eregi_replace("[|\"'\]","", $owner_email));
$count_page_name=trim(eregi_replace("[|\"'\]","", $count_page_name));
$customcount_url=trim(eregi_replace("[|\"']","", $customcount_url));
$admin_user_name=trim(base64_encode($admin_user_name));                      
$admin_password=trim(base64_encode($admin_password));

$ignore_hits="no";
$before_count_phrase="This site has received";
$after_count_phrase="visits to date.";
$email_frequency="25";
$counter_type="text";
$unique_visitors="no";

$image_folder_url=str_replace("customcount.php", "images/", $customcount_url);
$writefile ="datafiles/count_data.dat";                            
$wf=fopen($writefile, "w");
$count_data=$ignore_hits."|";
$count_data.=$email_frequency."|";
$count_data.=$unique_visitors."|";
$count_data.=$customcount_url."|";
$count_data.=$image_folder_url."|";
fwrite($wf, $count_data);
fclose($wf);
$writefile ="datafiles/ud.dat";                                        
$wf=fopen($writefile, "w");
$user_data=$admin_user_name."|";
$user_data.=$admin_password."|";
$user_data.=$owner_email."|";
fwrite($wf, $user_data);
fclose($wf);
if ($setup_issues=="1") {
$message_a="CustomCount was unable to complete all of the set-up procedures - see the next screen for details.";
}

elseif (!$setup_issues) {
$message_a="The counter and all necessary files were created successfully.";
}

$message_b="Click the &quot;Go!&quot; button to continue the set-up process.";
$form_action="menu.php";
$hidden_fields="<input type=\"hidden\" name=\"pass\" value=\"1\">";
$hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"menuvar\" value=\"setup\">";
$hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"js_no_copy\" value='$js_no_copy'>";
$hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"setup_issues\" value='$setup_issues'>";
$hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"ccid\" value='$ccid'>";
$button_message="";
$submit="<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Go!\">";
include("messaging.php");
}
  
break;
}
  
?>

</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFF8" align="center" class="bodyTextBold">&nbsp;</td>
</tr>
<tr bgcolor="#C8D1D8">
<td align="center" class="subHead">This application is copyright &copy; JemWeb Internet Designs</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
<map name="jemscripts">
<area shape="rect" coords="615,6,744,40" href="http://www.jemscripts.co.uk/" target="_blank">
</map>
</body>
</html>

--------------------------------------------------------------------

login.php :
--------------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
<?php
/*
# THIS FILE NEEDS NO CONFIGURATION - DO NOT ALTER ANY OF THE CODE ON THIS PAGE
#
##############################################################################
*/

error_reporting(E_ALL & ~ (E_NOTICE));
$menu_var=$HTTP_POST_VARS["menu_var"];
$authorised=$HTTP_POST_VARS["authorised"];
$try_name=$HTTP_POST_VARS["try_name"];
$try_pass=$HTTP_POST_VARS["try_pass"];
$log_off=$HTTP_POST_VARS["log_off"];
if ($log_off) $authorised="";                  
include ("functions.php");
get_user_data();
$sub_title="Log-in";
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>CustomCount - customisable page hit counter</title>
<meta name="robots" content="index, follow">
<meta name="MSSmartTagsPreventParsing" content="true">
<meta name="rating" content="general">
<meta name="copyright" content="This page and all of its contents are the copyright of Jemweb Internet Designs">
<meta name="Author" content ="Jemweb Internet Designs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) {
window.open(theURL,winName,features);
}
//-->
</script>
<link href="stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="#003333">
<table width="758" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr>
<td bgcolor="#FFFFF8" align="center">
<table width="754" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td align="center">
<img src="images/banner.png" alt="CustomCount" width="754" height="70" border="0" usemap="#jemscripts">
</td>
</tr>
<tr>
<td class="footNote">Version 2.1</td>
</tr>
<tr>
<td align="right" bgcolor="#FFFFF8" class="titleBox">Log-in&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
</tr>
<tr bgcolor="#E8E8EB">
<td align="center" class="backgroundPanel">
<table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>
<p>&nbsp;</p>
<?php
switch ($menu_var)
{
case
"":
?>

<form action="login.php" method="post" style="padding:0; border:0; margin:0">
<input type="hidden" name="menu_var" value="validate_execute">
<input type="hidden" name="pass" value="1">
<table width="65%" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
</table>
<table width="65%" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="3">
<tr>
<td class="bodyTextBold"><?php echo $sub_title; ?><br>
</td>
</tr>
<tr>
<td><p>&nbsp;<br></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">Enter your user name</td>
<td width="260" align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input type="text" name="try_name" <?php echo "value='$try_name'"; ?>  class="formBoxes">
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">Enter your password</td>
<td align="center" valign="middle" bgcolor="#C8D1D8" class="pageCell">
<input type="password" name="try_pass" <?php echo "value='$try_pass'"; ?>  class="formBoxes">
</td>
</tr>
<tr valign="middle">
<td colspan="2" align="right" class="bodyText">&nbsp;&nbsp;Click to log-in&nbsp;
<input type="submit" name="Submit" value="Go!">
</td>
</tr>
<tr valign="bottom">
<td height="50" colspan="2" valign="top" class="bodyText">
<p><a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('help.php?helpVar=lost_login','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=500,height=250,top=10,left=15')">Forgotten your user name/password?</a><br>
<a href="javascript:;" class="link" onFocus="if(this.blur)this.blur()" onClick="MM_openBrWindow('http://www.customcount.co.uk/documentation/index.html','','scrollbars=yes,resizable=yes,width=450,height=250,top=10,left=15')">Documentation</a></p>
</td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
break;
case
"validate_execute":
$TryName=HTMLSpecialChars($TryName);
$TryPass=HTMLSpecialChars($TryPass);
$admin_user_name=base64_decode($admin_user_name);
$admin_password=base64_decode($admin_password);
if (trim($try_name!=$admin_user_name)) {                              
$message_a="You have not entered the correct user name.";
}

elseif (trim($try_pass!=$admin_password)) {
$message_a="You have not entered the correct password.";
}

if($message_a) {
$message_b="Please return to the form and check/re-enter the item.";
$form_action="login.php";
$hidden_fields="<input type='hidden' name='menu_var' value=''>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='pass' value='1'>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='try_name' value='$try_name'>";
$hidden_fields.="<input type='hidden' name='try_pass' value='$try_pass'>";
$button_message="Return to form&nbsp;&nbsp;";
$submit="<input type='submit' name='submit' value='Go!'>";
}

else {
$message_a="Your log-in details were accepted.";
$form_action="menu.php";
$hidden_fields="<input type=\"hidden\" name=\"pass\" value=\"1\">";
$hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"menuvar\" value=\"menu\">";
$button_message="Continue to the Admin Area&nbsp;&nbsp;";
$submit="<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Go!\">";
}
  
include("messaging.php");
break;
}
  
?>

</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td height="22" bgcolor="#FFFFF8" align="center" class="bodyTextBold">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#C8D1D8" align="center" class="subHead">This application is copyright &copy; JemWeb Internet Designs</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
<map name="jemscripts">
<area shape="rect" coords="615,6,744,40" href="http://www.jemscripts.co.uk/" target="_blank">
</map>
</body>
</html>

-------------------------------------------------------------------------

Aar:
Code-tags toegevoegd om de boel leesbaar te houden. Gelieve dit in het vervolg zelf te doen. Zie ook de UBB-codes op de 'Meest gestelde vragen' op de site.
Gewijzigd op 27/12/2014 18:00:14 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

27/12/2014 10:33:55
Quote Anchor link
Alle $HTTP_POST_VARS moet vervangen worden door $_POST (of $_GET)...
De rest zal nog wel werken, al is het een complete revisie wel aan te raden.
Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td height="22" bgcolor="#FFFFF8" align="center" class="bodyTextBold">&nbsp;</td>


Moet worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td class="bodyTextBold"></td>


En dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="password" name="try_pass" <?php echo "value='$try_pass'"; ?>class="formBoxes">


Moet eigenlijk worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="password" name="try_pass" value="<?php echo $try_pass; ?> class="formBoxes">




Er is vast wel iemand die dit kan, want heel moeilijk is het niet.
Maar het is wel veel, heel veel, werk. Dus een betaalde opdracht lijkt mij dan het meest logische. Maar schrik niet van de kosten.
Is er geen nieuwe versie (of gewoon iets anders wat het beter doet) dan dit script?

Want wat doet dit precies? Is het een compleet CMS? Of telt het alleen de gebruikers? Of ...
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/12/2014 10:39:41
Quote Anchor link
Begin eens met overal waar "$HTTP_POST_VARS" staat te vervangen door "$_POST", dit zou al een heel eind moeten schelen.

De volgende stap is om overal "eregi_replace" te vervangen. Helaas kan ik zo uit mijn hoofd niet zeggen waardoor en hoe precies omdat daar ook het deel tussen de haakjes aangepast moet worden en dit per aanroep verschillend is.
 
Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

27/12/2014 12:28:19
Quote Anchor link
Hoi Pipo Clown en Eddy E,

Wat denk je ? Alle "$HTTP_POST_VARS" vervangen door "$_POST" en het werkt weer perfect !

Heel erg bedankt, jullie hebben mijn weekeinde goed gemaakt !

Is een leuke materie, ga mij er eens verder in verdiepen op deze site.

Prettig weekend en een mooi 2015.

Jaap.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/12/2014 12:53:35
Quote Anchor link
Met de Kerstgedachte nog in het hoofd en wat extra vrije tijd ben ik hier maar eventjes ingedoken.

Aangezien de problemen voortkomen uit een update van PHP heb ik alleen de PHP-code bekeken en waar nodig aangepast.

Uiteraard heb ik niets getest dus garantie tot de deur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
/*
# THIS FILE NEEDS NO CONFIGURATION - DO NOT ALTER ANY OF THE CODE ON THIS PAGE
#
##############################################################################
*/

    error_reporting(E_ALL & ~ (E_NOTICE));
    $menuvar=$_POST["menuvar"];
    $admin_user_name=$_POST["admin_user_name"];
    $admin_password=$_POST["admin_password"];
    $owner_email=$_POST["owner_email"];
    $customcount_url=$_POST["customcount_url"];
    include ("functions.php");
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<?php
break;
case
'validate_execute':
    error_reporting(0);                                                    
    $write_test_file='datafiles/ud.dat';                    
    if (!$twf=fopen($write_test_file, "w")) {
        $form_action='nothing';
        $message_a='CustomCount set-up encountered a problem when attempting to write to the data files.';
        $message_b='You will probably need to set permissions (CHMOD) on these files and possibly also the folders in which they reside.';
        $message_b.='&nbsp;Please refer to the file
        <a href="http://www.customcount.co.uk/documentation/file_permissions.html" target="_blank">File Permissions</a>
        for instructions on how to proceed.'
;
        $b_align='left';
        $button_message="";
        $submit='<input type="button" name="Button" value="OK" onClick="javascript:self.close();">';
        include("messaging.php");
        exit();
    }

    fclose($twf);
                            
    ValidateEmail($owner_email);                                                
    NumAlphaOnly ($admin_user_name);                
    if ($num_alpha_invalid=="1") $UserInvalid="1";
    NumAlphaOnly ($admin_password);                  
    if ($num_alpha_invalid=="1") $PassInvalid="1";
    if ($UserInvalid=="1" or $PassInvalid=="1") {
        $message_a="Please use only alphanumeric characters in your user name and/or password.";
    }

    elseif (trim($admin_user_name)=="") {
        $message_a="You have not entered your admin user name.";
    }

    elseif (trim($admin_password)=="") {
        $message_a="You have not entered your admin password.";
    }

    elseif ($EmailInvalid=="1" or !$owner_email) {
        $message_a="Your e-mail address appears to be in an invalid format, or is not entered.";
    }

    elseif (trim($customcount_url)=="") {
        $message_a="You have not entered the &quot;customcount.php&quot; file URL.";
    }


    if ($message_a) {
        $owner_email=preg_replace("/[|\"'\]/","", $owner_email);
        $count_page_name=preg_replace("/[|\"'\]/","", $count_page_name);
        $customcount_url=preg_replace("/[|\"']/","", $customcount_url);
        if (!$message_b) $message_b="Please return to the form and check/re-enter the item.";
        $form_action="setup.php";
        $hidden_fields="<input type='hidden' name='menuvar' value=''>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='admin_user_name' value='$admin_user_name'>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='admin_password' value='$admin_password'>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='owner_email' value='$owner_email'>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='customcount_url' value='$customcount_url'>";
        $button_message="Return to form&nbsp;&nbsp;";
        $submit="<input type='submit' name='submit' value='Go!'>";
        include("messaging.php");
    }
  
    if (!$message_a) {                                                            
        $owner_email=trim(preg_replace("/[|\"'\]/","", $owner_email));
        $count_page_name=trim(preg_replace("/[|\"'\]/","", $count_page_name));
        $customcount_url=trim(preg_replace("/[|\"']/","", $customcount_url));
        $admin_user_name=trim(base64_encode($admin_user_name));                      
        $admin_password=trim(base64_encode($admin_password));

        $ignore_hits="no";
        $before_count_phrase="This site has received";
        $after_count_phrase="visits to date.";
        $email_frequency="25";
        $counter_type="text";
        $unique_visitors="no";

        $image_folder_url=str_replace("customcount.php", "images/", $customcount_url);
        $writefile ="datafiles/count_data.dat";                            
        $wf=fopen($writefile, "w");
        $count_data=$ignore_hits."|";
        $count_data.=$email_frequency."|";
        $count_data.=$unique_visitors."|";
        $count_data.=$customcount_url."|";
        $count_data.=$image_folder_url."|";
        fwrite($wf, $count_data);
        fclose($wf);
        $writefile ="datafiles/ud.dat";                                        
        $wf=fopen($writefile, "w");
        $user_data=$admin_user_name."|";
        $user_data.=$admin_password."|";
        $user_data.=$owner_email."|";
        fwrite($wf, $user_data);
        fclose($wf);
        if ($setup_issues=="1") {
            $message_a="CustomCount was unable to complete all of the set-up procedures - see the next screen for details.";
        }

        elseif (!$setup_issues) {
            $message_a="The counter and all necessary files were created successfully.";
        }

        $message_b="Click the &quot;Go!&quot; button to continue the set-up process.";
        $form_action="menu.php";
        $hidden_fields="<input type=\"hidden\" name=\"pass\" value=\"1\">";
        $hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"menuvar\" value=\"setup\">";
        $hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"js_no_copy\" value='$js_no_copy'>";
        $hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"setup_issues\" value='$setup_issues'>";
        $hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"ccid\" value='$ccid'>";
        $button_message="";
        $submit="<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Go!\">";
        include("messaging.php");
    }
  
    break;
}
  
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
/*
# THIS FILE NEEDS NO CONFIGURATION - DO NOT ALTER ANY OF THE CODE ON THIS PAGE
#
##############################################################################
*/

    error_reporting(E_ALL & ~ (E_NOTICE));
    $menu_var=$_POST["menu_var"];
    $authorised=$_POST["authorised"];
    $try_name=$_POST["try_name"];
    $try_pass=$_POST["try_pass"];
    $log_off=$_POST["log_off"];
    if ($log_off) $authorised="";                  
    include ("functions.php");
    get_user_data();
    $sub_title="Log-in";
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
break;
case
"validate_execute":
    $TryName=HTMLSpecialChars($TryName);
    $TryPass=HTMLSpecialChars($TryPass);
    $admin_user_name=base64_decode($admin_user_name);
    $admin_password=base64_decode($admin_password);
    if (trim($try_name!=$admin_user_name)) {                              
        $message_a="You have not entered the correct user name.";
    }

    elseif (trim($try_pass!=$admin_password)) {
        $message_a="You have not entered the correct password.";
    }

    if($message_a) {
        $message_b="Please return to the form and check/re-enter the item.";
        $form_action="login.php";
        $hidden_fields="<input type='hidden' name='menu_var' value=''>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='pass' value='1'>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='try_name' value='$try_name'>";
        $hidden_fields.="<input type='hidden' name='try_pass' value='$try_pass'>";
        $button_message="Return to form&nbsp;&nbsp;";
        $submit="<input type='submit' name='submit' value='Go!'>";
    }

    else {
        $message_a="Your log-in details were accepted.";
        $form_action="menu.php";
        $hidden_fields="<input type=\"hidden\" name=\"pass\" value=\"1\">";
        $hidden_fields.="<input type=\"hidden\" name=\"menuvar\" value=\"menu\">";
        $button_message="Continue to the Admin Area&nbsp;&nbsp;";
        $submit="<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Go!\">";
    }
  
    include("messaging.php");
    break;
}
  
?>



Overigens heb ik het sterke vermoeden dat dit niet de volledige PHP-code is aangezien ik wel Case-statements tegen kom maar geen Switch-statement.

Succes

Wouter J:
Correcte code tags toegepast.


Toevoeging op 27/12/2014 12:58:32:

Ik krijg de kans niet om mijn eigen fout te herstellen met de code-tags.

Wouter, wil je ze dan allemaal aanpassen zodat duidelijk wat waar bij hoort ? Het zijn 4 separate stukken PHP code en ik kan er nu niet meer bij.
Gewijzigd op 27/12/2014 18:01:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2014 18:06:18
Quote Anchor link
Zo beter? Er zaten wat foute [php]-tags in die we niet ondersteunen op het forum.
Gewijzigd op 27/12/2014 18:09:27 door - Ariën -
 
Jaap Meeuwsen

Jaap Meeuwsen

27/12/2014 22:10:14
Quote Anchor link
Halo allemaal,

Zoals ik in een voorgaande post al zei, alle "$HTTP_POST_VARS" vervangen door "$_POST" en het werkt weer perfect !

Heel erg bedankt, jullie hebben mijn weekeinde goed gemaakt !

Is een leuke materie, ga mij er eens verder in verdiepen op deze site.

Prettig weekend en een mooi 2015.

Jaap.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.