[PHP] DateTime

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »
Lorenzo

lorenzo

31/01/2008 11:39:00
Quote Anchor link
Ik heb namelijk een probleempje.

ik heb nog nooits gewerkt met datetime in de Database dus kan iemand mij uitleggen hoe ik dit kan fixen
0000-00-00 00:00:00

bij dat veldje heb ik dit staan:

Type: dedatum
Type: DATETIME

en alles heb ik standaard gelaten

ik krijg deze tijd te zien
0000-00-00 00:00:00
0000-00-00 00:00:00
0000-00-00 00:00:00

hoe fix ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 10:45:28
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Dat is de 'datum met tijd' die in jouw database staat. Wat wil je daar aan fixen?

Edit: Stukje uit de handleiding:
Quote:
Illegal DATETIME, DATE, or TIMESTAMP values are converted to the “zero” value of the appropriate type ('0000-00-00 00:00:00' or '0000-00-00').

Het zou zo maar kunnen dat jij iets fout doet en dat MySQL dus jouw data naar de klote helpt. Dat is een functionaliteit van MySQL...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2008 11:42:00
Quote Anchor link
laat je tabelstructuur eens zien?
 
Lorenzo

lorenzo

31/01/2008 11:43:00
Quote Anchor link
ja naar normale tijd fixen gewoon de datum 2008-1-31 etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2008 11:45:00
Quote Anchor link
INSERT ......... (datum) VALUES (NOW()) ...
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Helaas, er staat niks in jouw database dat lijkt op 2008-1-31, dat kan er dus ook nooit uit komen. MySQL heeft waarschijnlijk jouw data om zeep geholpen.

Maar goed, dat hoor je te weten wanneer je MySQL gebruikt. Ik zeg altijd dat MySQL alleen voor echte helden is, alleen voor mensen die weten wat ze doen en nooit fouten maken. Ik val niet in die categorie! Het maken van fouten is een grote hobby van mij, gelukkig leer ik er wel van. Misschien komt er nog eens een dag dat ik ook met veel plezier MySQL ga gebruiken!

PostgreSQL, lijkt me een betere en vooral veiliger oplossing.
 
Will

Will

31/01/2008 11:50:00
Quote Anchor link
Het is tegenwoordig wel gemakkelijk om een held te worden ;)
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Will schreef op 31.01.2008 11:50:
Het is tegenwoordig wel gemakkelijk om een held te worden ;)
Een gebrek aan kennis is inderdaad al genoeg...

Wanneer je STRICT-mode inschakeld, mag je dus nooit vergeten, dan wordt het al ietsjes beter. Desondanks blijft het een ramp en weet je nooit zeker of de data in de database ook de data is die je wilde opslaan. Het begrip DBMS is dan ook nauwelijks van toepassing op MySQL.
 
Will

Will

31/01/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Ja maar jij noemt alleen maar nadelen van mysql, je moet toch wel toegeven dat mysql sneller is dan postgrsql, wat eigenlijk toch een vereiste is voor web apps..
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 12:08:00
Quote Anchor link
Will schreef op 31.01.2008 11:58:
Ja maar jij noemt alleen maar nadelen van mysql, je moet toch wel toegeven dat mysql sneller is dan postgrsql, wat eigenlijk toch een vereiste is voor web apps..
Sneller? Alleen met hele simpele queries en met heel weinig users kan het zich meten met PostgreSQL. Zodra je MySQL belast, stort de performance als een kaartenhuis inelkaar en rent PostgreSQL rondjes om jouw MySQL-database.

Zie de tests op Tweakers.net.

MySQL is onbetrouwbaar, slecht te schalen en langzaam. Alleen met een hele goeie DBA in huis en programmeurs die de ontbrekende delen kunnen bouwen, is er een goede database mee op te zetten.

Jammer jongens, MySQL zuigt. Helaas weten de meesten dat niet en vindt men het normaal dat men data kwijt raakt en moet wachten op de database. Een gebrek aan kennis...
 
Will

Will

31/01/2008 12:26:00
Quote Anchor link
En dan heb je deze benchmarks..
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Will schreef op 31.01.2008 12:26:
En dan heb je deze benchmarks..

Heb je hem ook doorgelezen?

Quote:
Database size is about 80MB for each test (5000 - 300000 rows/table) and the number of concurrent users ranges from 1 to 20.

- 80MB is klein, heel erg klein
- 5.000 - 300.000 rows per table, dat is weinig, heel erg weinig
- concurrent users ranges from 1 to 20, dat is weinig, heel erg weinig.

Zoals ik al zei, met een kleine databases en weinig users kan MySQL nog prima werken. Zodra je MySQL gaat belasten, gaat het mis. In de tests van Tweakers.net wordt de database (enkele GB's groot) belast tot 100 gelijktijdige gebruikers. Dat is even iets andere kost!

Een 80MB database met enkele gebruikers is altijd snel genoeg, 0,01 of 0,1 seconden wachten maakt dan echt niet uit, daar merkt de gebruiker helemaal niks van.

Kortom, de test gaat nergens over en is dus niet vergelijkbaar met de test van Tweakers.net, een redelijke database met flink wat gelijktijdige users.
 
Will

Will

31/01/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Ja misschien heb je wel gelijk.. Maar overschakelen is ook altijd zo'n moeite.. Plus mysql is ook overal terug te vinden..
 
Frank -

Frank -

31/01/2008 14:48:00
Quote Anchor link
Will schreef op 31.01.2008 13:43:
Plus mysql is ook overal terug te vinden..
En daar heb je dan ook het enige voordeel van MySQL te pakken.

Helaas zijn deze databases slechts zeer zelden goed geconfigureerd en leert men hierdoor een heel brak SQL-dialect aan.

Overstappen van MySQL naar pgSQL is niet zo'n vreselijke klus, al kan het zijn dat er ineens de nodige bugs in je systeem boven komen drijven. Een foute query wordt dan namelijk ineens afgekeurd, de database gaat niet zelf resultaten verzinnen of jouw data naar de bliksem helpen. Verder is het een kwestie van even de SQL-functienamen aanpassen (mocht dat nodig zijn) en een andere database-classe gebruiken. Mocht je PDO gebruiken, dan hoef je alleen maar even een iets andere connectie-string op te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.