[PHP] Fileextension Check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »
Mike

Mike

07/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Hi,

heb ff een vraag. Hoe kan ik deze php opdracht in een loop zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// Allowed extensions
$allowext[0] = "jpg";
$allowext[1] = "gif";
$allowext[2] = "png";
$allowext[3] = "mpg";
$allowext[4] = "bmp";

// Deze kon ik goed gebruike voor 1 file type, dus zonder loop...
$extension= '.jpg';

// deze code dus graag in een loop met de 5 extensions
if(strpos($filename,$extension) === false) {
die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>


Ik wil met dit script de filemimetypes checken zodat er bij me upload script geen zooi op me server geupload wordt...

Ik d8 aan for, of while...?!

Alvast bedankt!

Greetz, Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

05/06/2024 00:42:37
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/02/2009 13:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0; $i<5; $i++)
{

    if(strpos($filename,$allowext[$i]) === false) {
        die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Super!!! Thnx for the quick Reply!!!

Ik zal 't ff uitprobere...

Edit: Ok, werkt... Maar is er geen endless loop mogelijk op die mannier? Zoja, hoe kan ik dat voorkomen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 

07/02/2009 14:05:00
Quote Anchor link
nico schreef op 07.02.2009 13:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0; $i<5; $i++)
{

    if(strpos($filename,$allowext[$i]) === false) {
        die('<script language="javascript" type="text/javascript"> alert("Fileextension not accepted."); </script>');
}

?>

Als je meer dan 5 wilt, dan kan je van die $i<5 ook met count($array)-1 zorgen dat die altijd goed is.
Verder is een die met een javascript alert natuurlijk harstikke vies / slecht.
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Je kan ook met in_array kijken of je extensie in de array zit.
Dit is makkelijker en sneller controleren.
 

07/02/2009 14:11:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 07.02.2009 14:08:
Je kan ook met in_array kijken of je extensie in de array zit.
Dit is makkelijker en sneller controleren.

Met substr lijkt mij dan?
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ok, nochmaals bedankt voor jullie hulp...

Over die die en alert nog ff... Kan ik het dan echo-en en daarna exit(); gebruike? is dat een betere mannier ivm alerts?
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Zoals je het nu doet: ja.
Maar... zoals het hoort: nee.

Want de laatste 3 of 4 letters van de bestandsnaam geven NIET de extensie weer.
Je moet toch op MIME gaan controleren.
Google maar op MIME check.

Ik kan mijn destruct.php ook gewoon .jpg noemen en dan laten openen ;).
Goed, ik kan mijn PHP ook gewoon als .jpg laten parsen, maar dat wordt door een echte MIME-check wel opgevangen!
 

07/02/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 07.02.2009 14:19:
Zoals je het nu doet: ja.
Maar... zoals het hoort: nee.

Want de laatste 3 of 4 letters van de bestandsnaam geven NIET de extensie weer.
Je moet toch op MIME gaan controleren.
Google maar op MIME check.

Ik kan mijn destruct.php ook gewoon .jpg noemen en dan laten openen ;).
Goed, ik kan mijn PHP ook gewoon als .jpg laten parsen, maar dat wordt door een echte MIME-check wel opgevangen!

Het is iig wel veiliger dan wat in die $_FILES staat. Verder ligt het er maar net aan of een .jpg bestand door de php parser wordt geparsed.
 
Mike

Mike

07/02/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Ja idd. Heb je miss. een example voor me a.u.b?

En wat is nu een goeie mannier om die errors met een alert te returne?

Btw.: Heb hier ff in de scripts collection gezocht en dit http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/890/ gevonden... Is dat een goeie oplossing ivm MIMETYPEs?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Eddy E

Eddy E

07/02/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Ja, die is goed/veilig.
Vooral het eerste comment erop is goed: http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/740/

Die is nog wel het veiligste.
En de comments op dat laatste script gaan verder in op de veiligheid/betrouwbaarheid.

Je zou ook beide kunnen doen.
Indien ze niet stroken (gelijk zijn) klopt er dus iets niet.
Echter: hou wel rekening dat die tweede (de beste) niet altijd zal werken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.