PHP Tijden Afrekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  Flos

Peter Flos

19/09/2014 20:18:54
Quote Anchor link
Ik heb 2 tijden:

d/m/Y H:i:s Formaat:

(VB:)
10/11/2014 10:00:00 (Stel, huidige tijd)
10/11/2014 10:04:31 (Stel, toekomstige tijd)

Nu wil ik, dat het verschil wordt berekend en de minuten en secondes los van elkaar terug komen, dus in 2 variabelen.

Hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:08:33
 
Eddy E

Eddy E

19/09/2014 21:04:55
Quote Anchor link
in SQL: DATEDIFF
in PHP: DateTime->diff(). zie http://stackoverflow.com/questions/2920335/how-to-calculate-time-difference-in-php

beide eerste hit in Google.

Enige wat je nog nodig hebt is list() en explode().
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/09/2014 13:43:05
Quote Anchor link
MySQL DATEDIFF geeft het verschil in dagen.
 
Ivo P

Ivo P

20/09/2014 15:31:29
Quote Anchor link
ik zie alleen nog niet helemaal hoe explode en list hierin een nuttige rol zouden kunnen spelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$oDate1
= new datetime('10/11/2014 10:00:00');
$oDate2 = new datetime('10/11/2014 10:04:31');

$interval = $oDate1->diff($oDate2);
echo $interval->format('%i:%s') . ' min:sec';
?>


Maar als het verschil meer dan een uur is, moet je wel 60x het aantal uren bij de minuten optellen. (etc voor dagen naar 24 uur etc etc)
 
Peter  Flos

Peter Flos

21/09/2014 13:45:05
Quote Anchor link
Explode en List zijn inderdaad niet nodig, ik heb het op de manier van Ivo gedaan. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.