PHP: Twitter Trending Topics op site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eckies eki

eckies eki

14/07/2011 02:08:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik loop tegen een klein probleem aan. Ik haal met een php script gegevens uit xml bestand van twitter (https://api.twitter.com/1/trends/23424909.xml)
Maar ik ben dus heel erg nieuw met php en ik krijg de trending topics niet mooi onderelkaar. Dat ie automatisch springt bij een nieuwe trending topic.

Dit is hoe het er nu uitziet: http://watdoetnederland.nl/index.php
Rechts in het blauw dus, het volgende probleems is dat ie alle gegevens uit de xml bestand haalt, 23424909 en Netherlands moet weg, kan iemand me op weg helpen?

Dit is wat ik tot nu toe heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$xmldata
= 'https://api.twitter.com/1/trends/23424909.xml';

$open = fopen($xmldata, 'r');
$content = stream_get_contents($open);
fclose($open);
$xml = new SimpleXMLElement($content);
?>

Trending onderwerpen Nederland
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $content; ?>
Gewijzigd op 14/07/2011 02:09:18 door Eckies eki
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 18:38:02
 
Veur Heur

Veur Heur

14/07/2011 10:36:54
 
- Raoul -

- Raoul -

14/07/2011 14:09:46
Quote Anchor link
Opolo Webdesign op 14/07/2011 10:36:54:


Serieus, wat is hij hier nu mee?
Probeer het eens zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$xml
= simplexml_load_file('hier je twitter url');
print_r($xml);
?>


Uiteraard kan je dan je dan de resultaten ophalen in een foreach loop
 
Veur Heur

Veur Heur

14/07/2011 14:30:54
Quote Anchor link
Right, moet je dan alles uit leggen? Lijkt me beter dat hij beter wat kan leren...
 
Wouter J

Wouter J

14/07/2011 15:15:48
Quote Anchor link
Dus als iemand een vraag heeft over PHP geef je ook alleen dit linkje:
http://nl.php.net/
Doe eens even normaal, je ziet al aan de functies dat hij met SimpleXML werkt. Hij begrijpt daar alleen iets niet uit. En ja, dan verwacht ik meer dan een linkje met daarin iets wat hij al weet want hij gebruikt dat namelijk al. Stel dat hij aan het knoeien was geweest met een verkeerde methode was het een goed antwoord, al zou er dan best wat tekst bij mogen, maar nu hij een probleem heeft met de goede methode zou je toch op z'n minst iets moeten uitleggen.
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

14/07/2011 16:03:22
Quote Anchor link
Opolo Webdesign op 14/07/2011 14:30:54:
Right, moet je dan alles uit leggen? Lijkt me beter dat hij beter wat kan leren...
nee, maar php.net kunnen we allemaal vinden.
Een duwtje in de juiste richting en een korte uitleg kan wonderen doen. Daar is dit een forum voor, anders had je hier wel een dir kunnen maken met alle links.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.