PHP variabel in Javascript.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram Poulisse

Bram Poulisse

13/10/2014 11:30:42
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website en ik vroeg me af hoe ik mijn PHP variabel werkend krijg in Javascript.
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
for(i = 0; i < 5; i++){
            document.write('<a href="<?php echo $link; ?>"> <br /> <div class="productbox2 borderhover"> <br /> <img src="images/products/streep/bijzet.png" alt="excellent line" /> <br /> <h2>Bijzet tafel</h2> <br /> </div></a>  ');
            document.write(linebreak);
        }


maar als ik dit doe komt er niets meer te voor schijn, en als ik de link weg haal komen er wel vakjes.

de bedoeling is dat er vakjes verschijnen en dat als je er op klikt, je naar de link gaat die volgens de variabel binnen komt.

als iemand een idee heeft hoor ik het graag :).
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:16:31
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/10/2014 11:43:41
Quote Anchor link
Dan zul je even moeten debuggen wat er mis gaat want het ziet er goed uit :-)

Kijk even naar de BRON van je html pagina (in je browser dus) en kijk goed naar de HTML die gegenereerd is.
 
Bram Poulisse

Bram Poulisse

13/10/2014 11:46:23
Quote Anchor link
de hele html pagina laat wel alleen het gedeelte van die link niet.


en als ik in de console kijk geeft hij aan: Uncaught SyntaxError: Unexpected token ILLEGAL.

en als ik dan op de regel klik zie ik dat er na mijn link meteen een enter zit.
Gewijzigd op 13/10/2014 11:49:58 door Bram Poulisse
 
Pipo Clown

Pipo Clown

13/10/2014 11:51:26
Quote Anchor link
Kan dit werken ?

Kan ik een PHP variabele, welke dus alleen op de server bekend is, gebruiken in ee JavaScript code, welk op de client wordt uitgevoerd ?
 
Bram Poulisse

Bram Poulisse

13/10/2014 11:52:41
Quote Anchor link
in mijn code staat iig $link en als ik in de console kijk bij source staat er wel de link die ik wou dus denk het wel.
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

13/10/2014 14:14:04
Quote Anchor link
Debug eens door een alert te geven:
<script>
var debug =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $link; ?>
;
alert(debug);
</script>
welke waarde krijg je te zien in de popup?
Gewijzigd op 13/10/2014 14:15:35 door Henk de Vriep
 
Bram Poulisse

Bram Poulisse

13/10/2014 14:47:23
Quote Anchor link
er komt geen popup
Gewijzigd op 13/10/2014 14:48:18 door Bram Poulisse
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 14:47:57
Quote Anchor link
Maar krijg je wel een alert?
 
Bram Poulisse

Bram Poulisse

13/10/2014 14:51:43
Quote Anchor link
er komt geen alert.

Toevoeging op 13/10/2014 14:52:21:

hij zegt alleen dat er een Unexpected identifier is.
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 15:01:48
Quote Anchor link
Welke inhoud staat er in $link?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/10/2014 16:18:07
Quote Anchor link
>> Kan dit werken ?

Waarom niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$link
= 'http://www.google.nl';
?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
<script>
window.onload = function() {
    alert("<?php echo $link; ?>");
}
</script>
</head>

<body>
</body>
</html>



Toevoeging op 13/10/2014 16:21:46:

Kan het misschien zijn dat er een onzichtbaar teken in $link zit?

Je kan eens testen met echo strlen($link); of deze het juiste aantal karakters geeft.
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

13/10/2014 16:54:43
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/10/2014 16:18:07:
>> Kan dit werken ?

Waarom niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$link
= 'http://www.google.nl';
?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Untitled Document</title>
<script>
window.onload = function() {
    alert("<?php echo $link; ?>");
}
</script>
</head>

<body>
</body>
</html>



Toevoeging op 13/10/2014 16:21:46:

Kan het misschien zijn dat er een onzichtbaar teken in $link zit?

Je kan eens testen met echo strlen($link); of deze het juiste aantal karakters geeft.


Als de bovenstaande code geen popup/alert geeft dan gaat er iets goed mis. Kijk even of er ergens anders op je pagina geen fouten zitten in JS.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2014 17:21:23
Quote Anchor link
An sich moet PHP-code in JS gewoon werken. De PHP-code wordt gewoon op de server uitgevoerd, en de JavaScript-code bij de cliënt. Let er wel op dat als je een .js-file hebt, dat je deze wel via PHP laat parsen, anders zal je de letterlijke PHP-code zien.

Als het niet werkt, dan moet je toch even gaan debuggen, naar waar de waarde vandaan komt.
Gewijzigd op 13/10/2014 17:21:37 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.