PHP Warning: strtotime():

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Hijp

Mark Hijp

19/08/2014 22:47:00
Quote Anchor link
Hallo,

Al geruime tijd laat ik een aantal cronjobs lopen zonder problemen.
Nu krijg ik al een paar dagen onderstaande melding:

PHP Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'UTC' for 'UTC/0.0/no DST

Nu heb ik in het .htaccess bestand onderstaande code toegevoegd (zonder resultaat)

php_value date.timezone "Europe/Amsterdam"

Iemand een oplossing of een richting waarin ik moet zoeken

Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:47:24
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 22:58:50
Quote Anchor link
Zet dit gewoon in het php bestand:

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/08/2014 23:05:21
Quote Anchor link
Hoe simpel kan het zijn!

Thanks again.

Heb ik nog een andere vraag.
Ik houd kliks bij die op mijn website gemaakt worden, alleen deze lopen een uur achter.
Is daar ook een simpele oplossing voor.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Hoezo een uur achter?

Server staat in een andere tijdzone?
Gewijzigd op 19/08/2014 23:14:10 door - SanThe -
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/08/2014 23:16:14
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad het geval volgens mij.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 23:18:14
Quote Anchor link
Moet je dan niet een andere tijdzone instellen?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/08/2014 23:23:12
Quote Anchor link
Ja maar hoe moet ik dat doen?

Dit is wat ik als antwoord kreeg:

De server staat ingesteld op de zogenaamde UTC tijdzone, servers horen op de UTC tijdzone te staan aangezien een script/systeem vaak internationaal wordt gebruikt.
Het is aan het gebruikte systeem / script om eventueel rekening te houden met tijdzones of deze in te stellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/08/2014 23:26:57
Quote Anchor link
Probeer het eens uit zou ik zeggen.

Eerst Europe/Amsterdam en dan de tijdzone van waar de server staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2014 23:28:41
Quote Anchor link
Dit moet je ook apart voor MySQL doen, als je daarin met datums rekent.
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/08/2014 23:30:08
Quote Anchor link
Dit snap ik niet helemaal denk ik.
Moet ik nu ook date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam'); toevoegen aan het bestand?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/08/2014 23:55:48
Quote Anchor link
Ja, bij voorkeur in je config-file zodat die overal op je site ingeladen wordt.
Als je toegang hebt tot php.ini dan is het nog gemakkelijker.
Gewijzigd op 19/08/2014 23:56:12 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2014 00:12:57
Quote Anchor link
Bij een cronjob zou ik het gewoon in het bestand zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2014 00:29:18
Quote Anchor link
Of je config netjes geincludeerd krijgen met het volledige pad of via dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once(dirname(__FILE__)."/includes/config.php");
?>


Zo heb ik ooit eens de algemene database-logingegevens per cronjob ingesteld, maar na een password-wijziging vergat ik deze, met gevolg dat een paar belangrijke cronjobs niet meer liepen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.