Popup geeft waarde niet door

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript" src="functions/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
//de rest van tiny mce

<script type="text/javascript">
function test() {
  window.open('pop.html','','toolbar=0,scrollbars=1,resizable=0');  
}
</script>

<form name="form" method="post" action="">
  <textarea name="tekst"></textarea>
  <input type="button" value="klik" onclick="test()" />
</form>


Popup:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
function test() {
  window.opener.document.forms['form'].elements['tekst'].value  = 'blaat';
}
</script>

<form name="form1" method="post" action="dummy.html">
  <textarea name="textfield">test tekst</textarea>
  <input type="button" value="klik" onclick="test()" />
</form>

Als ik het zo doe, wordt de popup wel geopend, maar als ik op de button klik, verstuurd hij de waarde niet terug naar de textarea op hoofdpagina.

Maar nu het vreemde.. haal ik de tiny mce weg, dan werkt het wel gewoon. En komt de waarde uit de popup wel in de textarea van de andere pagina terrecht.

Iemand enig idee, hoe dit op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/05/2024 02:19:39
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk een conflict met variabelennamen. Geef je textarea maar eens een heel gekke naam.

Verder raad ik de notatie met . niet aan in JavaScript. Het gaat beter met document.getElementById, of met een framework als Mootools.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Zojuist heb ik o.a. de functies, form en textareas namen aangepast, maar dit is helaas niet de oplossing.

Ik zal het gaan veranderen naar: document.getElementById, maar dit is niet de oplossing voor mijn probleem.

Nog meer tips?

edit: Beide geprobeerd, ik had het hierboven alleen verkeerd neergezet. Maar helaas niet goed?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Het ging me eerder om de naam van je textarea.

Edit: en een textarea heeft geen value. Je moet innerHTML gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Davy Jansen

Davy Jansen

12/07/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Helaas, dat is ook niet de oplossing.

Verder als ik het volgende uitvoer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
alert(opener.document.forms['form']);
of
alert(opener.document.forms);

doe, dan krijg ik in beide gevallen dit als alert terug: [object]

edit: ook bij alert(opener.document.forms['form'].tekst.value);
krijg ik de correcte waarde 'blaat' terug.

Waar kan het dan nog aan liggen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/07/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje:
test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <form method="post" action="">
        <textarea id="area51" name="area51" rows="10" cols="40"></textarea>
        <button id="open" type="button" value="open" onclick="window.open ('pop.html','','toolbar=0,scrollbars=1,resizable=0')" />
    </form>
</body>
</html>


pop.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript">
    window.opener.document.getElementById ('area51').innerHTML = 'test geslaagd';
</script>
</head>

<body>
<h1>pop</h1>
</body>
</html>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/07/2008 13:06:00
Quote Anchor link
Nee helaas, ook dit werkt niet. Het werkt wel, zo lang je tiny mce maar uitschakeldt.. (dan werkte trouwens bijna alle manieren in ie).

Maar waar het nu aan tiny mce aan ligt, weet ik nog steeds niet?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/07/2008 13:15:00
Quote Anchor link
@Chupskie

Bij TinyMCE heb je een textarea, maar deze wordt vervangen. Je geeft wel een name mee, maar je kunt waarschijnlijk ook een ID meegeven in de aanroepcode van TinyMCE.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

14/07/2008 16:50:00
Quote Anchor link
@Robert Deiman, in de form en textarea geef ik beide een id en een name mee. Dit gaf geen oplossing. Bedoel je dit met de aanroepcode? Of begrijp ik je verkeerd?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/07/2008 17:46:00
Quote Anchor link
Je roept toch ook ergens TinyMCE aan (neem tenminste aan dat dat hetzelfde gaat als met FCKeditor) of past die automatisch het textveld aan? Bij FCK moet je namelijk een "new FCKeditor;" aanroepen, deze kan je een naam/ id enzovoorts (ook content) meegeven.
Dat is waar ik op doelde.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

14/07/2008 18:39:00
Quote Anchor link
TinyMCE, wordt op de volgende manier aangeroepen in de head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
  <script type="text/javascript" src="functions/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
  <script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        language : "nl",

        //hier de plugins
        //hier de buttons
        //hier de functies
    });


Vervolgens worden alle textarea 'overschreven' met de tiny mce.
Hier voor hoef je verder geen functies voor aan te roepen, enz.

Kan het dan ook?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/07/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Ik geloof dat tinyMCE de textarea's omzet naar iframes. Als ik het goed heb werkt de editor voor browsers gebaseerd op de gecko-engine alleen met iframes. Het is dus mogelijk dat je textarea niet meer met JS te benaderen is als tinyMCE geinitialiseerd is. Ik zal even testen of het klopt wat ik zeg ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.